2 erbjudanden

Resa till Lissabon

Lissabon är kort och gott det perfekta resmålet för den kulturella TravelBird-resenären! Vandra i pittoreska stadsdelar och njut av härlig mat på din resa till Lissabon.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Söker du en resa som erbjuder historia, arkitektur, kultur och ett pulserande nattliv, kombinerat med ett syd-europeiskt klimat vid Altantens kust? Med en resa till Lissabon får du allt detta med ett klick!

Lissabon grundades år 138 f.Kr. och är Portugals vackra och färgstarka huvudstad, belägen vid Atlantens kust. Lissabon är västvärldens äldsta stad och kanske en av de mest vänliga och avslappnade. Här finns allt från enkla restauranger med välsmakande mat och shopping för bra priser till kvarter med pubar och barer, samt ett flertal museer i världsklass. Staden är byggd över sju bergssluttningar vid Atlantens kust och har en avkopplande atmosfär, ett härligt klimat och ett blomstrande kulturliv. Ta del av Portugals genuina musikkultur i Lissabon! Den portugisiska folkmusiken blandar gitarrklingande med passionerad sång. Upplev en klassisk inhemsk ‘Fado-Show’ som bjuder in med dans, goda drycker och en häftig kulturell upplevelse.

Kulturmeckat Lissabon

Ta del av Lissabons rika historia och berikas av kultur på huvudstadens fina museér.

Under en resa till Lissabon finns det massor att se. Med två UNESCO-listade världsarv och en imponerande kust är Portugals huvudstad en perfekt semesterort för den som vill kombinera sol med kultur i en storstad i södra Europa! Greker, romare, kelter, araber, afrikaner, spanjorer och fransmän... sedan Lissabon grundades har människor från alla möjliga kulturer satt sin prägel på staden. Ta del av dess rika historia och kultur på något av Lissabons många muséer - se till exempel den inhemska konstsamlingen på Museu Nacional de Arte Antiga.

För den som gillar mer alternativ konst, kan det vara intressant att veta att “Metro Lissabon” fungerar som ett öppet konstgalleri med verk av samtida konstnärer som alla inspirerats av tunnelbanestationernas omgivningar! Sjöfartsmuséet lämpar sig särskilt bra för barnfamiljer som vill lära sig allt om båtar och hav, medan Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves är som en riktig skattgömma, fullspäckad av konst i alla regnbågens färger. Missa heller inte att ta en guidad tur för att titta närmare på Lissabons dramatiska stenbyggnader, eller gör en utflykt till någon av UNESCOs världsarv Padrão dos Descobrimentos, Mosteiro dos Jerónimos eller Belémtornet. Om du är intresserad av att göra andra kulturresor kan man även göra en resa till Rom - Europa bjuder på spännande städer där man kan upptäcka mycket!

Upptäck Lissabon

Lissabons charmiga, gula spårvagnar är det bästa transportmedlet för att ta sig mellan stadens centrala stadsdelar.

Strosa runt i Lissabon och njut av stadens alla intryck, men passa även på att göra dagsutflykter till Lissabons kustlinje för att prova på havets delikatesser. Varje stadsdel i Lissabon är unik. I staden finns många gamla och något nedgångna hus, som tillsammans ger ett charmigt intryck. I stadsdelen Chiado ligger de flesta hotellen och affärerna - Gatan Rua Garett ger bäst chanser till en lyckad shoppingdag! Under din vistelse kan du besöka toppen av Cristo Rei, en 100 meter hög staty, som står på andra sidan floden Tejo och erbjuder en fantastisk utsikt över staden. Du kan även göra utflykter till närliggande orter som den sagolika staden Sintra, dit du lättast tar dig med tåg eller bil. Byn Caracavelos ligger vackert belägen längst Lissabons klippiga kust, där du kan njuta av en fantastiskt vacker havsutsikt och som utgör den perfekta utgångspunkten för en upptäcksfärd längs kusten mot Cascais. Kustorten Arrábida bjuder på enkla krogar där du kan njuta av lokala rätter av fisk och färska skaldjur.

Ett pulserande nattliv

Resor till Lissabon bjuder på mer än ett tillfälle till fest. Upplev en magisk Fado-show eller gå på en barrunda i Barrio Alto för att se Lissabons festliga sida!

En runda i stadsdelen Barrio Alto på en onsdag- eller söndagkväll är en verkligt speciell upplevelse. Barerna här är välfyllda och festligheterna pågår i hela kvarteret, långt in på morgontimmarna. Lissabon erbjuder många nattklubbar där den traditionella och melankoliska fadomusiken spelas. Fadon ger ofta uttryck för samhällets utmaningar och har historiska influenser från gamla portugisiska sjömanssånger. Ordet ‘fado’ kommer från det latinska ordet för öde och musiken framförs av en man eller en kvinna, som ackompanjeras av en portugisisk dubbelsträngad gitarr. Du kan bland annat upplev den passionerade musiken på Clube de Fado, Senhor Vinho eller A Tasca do Chico - i Barrio Alto finns det många alternativ! För den som hellre barminglar kan baren Guilty, på Rua Barata Salgueiro, och vinbaren Os Goliardos, på Rua da Mãe d´Água, starkt rekommenderas. Gör även en resa till Prag eller en resa till Barcelona för att få uppleva ett bra nattliv i andra städer i Europa!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter