2 erbjudanden

Resa till Madrid

En av Europas kulturhuvudstäder och Spaniens bultande hjärta - välkommen till vår sida för resor till Madrid!
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Mitt i Spanien, insvept i en varm atmosfär där det sociala livet med prat, musik, mat och dryck har huvudrollen, det är så en resa till Madrid ska se ut - en plats att må bra på!

Här kan du smaka på allt Madrid har att bjuda på - imponerande museum, överdådig arkitektur, shopping i världsklass och ett musikliv som speglar invånarnas passion! För den konstintresserade finns Museo Centro de Arte Reina Sofia med storslagna verk av Picasso, Dalí och Miró. Den historieintresserade har flera slott och kyrkor att besöka och den som är svag för fotboll kan naturligtvis besöka Real Madrids hemarena Santiago Bernabéu Stadium. Men en sak i sänder, vi börjar med det viktigaste... När man landat och checkat in så infinner den sig ganska snabbt - aptiten! Oroa dig inte, Madrid är redo att stilla hungern med ett enormt utbud av spansk och internationell mat.

Potatis & tomater, chili & cacao!

Den spanska maten speglar landets långa historia och innan upptäckten av Amerika 1492 var det en ganska trist historia jämfört med dagens färgsprakande och smakfulla mat. Någon av ovan nämnda råvaror kommer definitivt smaksätta din vistelse!

Naturligtvis är ett besök på en spansk restaurang inte komplett utan att börja med några tapas. Detta typiskt spanska koncept har sina rötter i den medeltida vanan att lägga en bit bröd och skinka som lock på vinkrusen. De flesta tapas går även att beställa som hel rätt men då missar man ju möjligheten att äta litet av varje. För oss svenskar som är svaga för potatis bör den typiskt spanska rätten 'patatas bravas' inte missas. En enkel men smakrik rätt där potatis stekts och serveras med kryddig tomatsås. Och alla köttätare måste så klart prova spansk skinka 'jamon'.

Den som faller för det söta går absolut inte lottlös! Under din resa till Madrid finns några absolut typiskt spanska efterrätter att prova på. Något spanjorerna växer upp med är 'flan' som har en smak av vanilj och bränt socker och är en sydlig syster till fransmännens 'crème caramel'. Delicioso!

Det historiska och det levande

Stadens historiska landskap och människornas passion för livet är det som kommer utmärka din resa till Madrid.

Arkitekturen domineras av gamla byggnader i olika stilar med moderna konstruktioner som dyker upp lite här och var. Plaza Mayor utgör en av Madrid största öppna platser och är omgärdat av vacker arkitektur från slutet av 1700-talet. Själva torget planerades redan planlades under Spaniens storhetstid på 1500-talet och genom århundradena har marknader, tjurfäktningar, avrättningar och storartade firande av högtider har ägt rum här. Idag är det en av Spaniens mest besökta platser och kantat av små butiker och mysiga caféer där du kan beställa en klassisk spansk dessert - churros med chokladsås - och njuta av folklivet. Madrid är en underbar stad i Spanien men om man istället vill åka på en resa där sol och bad står i fokus kan man bland annat resa till Alicante, Gran Canaria eller varför inte göra underbara resor till Nerja. Spanien har verkligen mycket att erbjuda, kanske lockar en resa till Teneriffa mer!

Det gröna Madrid - "El Retiro"

För ett stycke grönska rekommenderar vi en tur till Buen Retiro Park strax öster om centrum.

Detta är stadens gröna hjärta och en lugnare sida av Madrid. Parken var kunglig egendom fram till 1868 och här finns många vackra byggnader, bland annat Palacio de Cristal som från början var ett växthus avsett för exotiska växter från Filippinerna.

  • Låt näsan styra kosan och du kommer utan tvekan att äta som en kung! Madrid bjuder på kryddiga tapas och sockersöta churros och många internationella kök, inte minst, föga förvånande, från Latinamerika.
  • Ta en tur i "El Retiro" och njut av lite utrymme och stillhet. På söndagarna ges gratis konserter, det finns häst och vagn att åka, möjligheter till sport och så klart picknick med spansk skinka!
  • Inga resor till Madrid är kompletta utan shopping. Oavsett om du vill hitta souvenirer vid Plaza Mayor, gå på någon av de många och billiga marknaderna eller Europas största shoppingcenter, El Corte Inglés, så kommer du inte bli besviken.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter