1 erbjudande

Resa till Malaysia

Sol och bad, djungelsafari och storstadsäventyr på semestern. En resa till Malaysia med TravelBird erbjuder något för alla!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Med ett glatt "Selamat Datang" - den svenska motsvarigheten till "Välkommen" - inleds ditt äventyr på din Malaysia-resa.

Malaysia ligger i hjärtat av Sydostasien och är ett semestermål full av kontraster och gästfrihet. Geografiskt åtskilda av Sydkinesiska havet är en del av Malaysia på det asiatiska fastlandet, och den andra delen på den norra sidan av ön Borneo. Tropiska regnskogar och en vild djungel fylld med orangutanger, inhemska stammar, granitklippor och utmärkta platser för dykning och utforskning av den exotiska undervattensvärlden har ön Borneo. På andra delen av Malaysia finner du livliga städer, kolonial arkitektur och spretande teplantager. Tack vare sin långa kust och många öar lyser Malaysia med vackra sandstränder, som höjer hjärtrytmen hos soldyrkare. Detta otroligt varierade landskap i kombination med den unika, traditionellt förankrade gästfrihet gör Malaysia till en idealisk destination för din nästa semester! Malaysia, en pärla av Orienten, har förutom sin geografiska fördel också en mångfald som är svår att hitta någon annanstans. Där tidigare holländska och brittiska kolonier verkade, är det nu i huvudsak malajer, kineser, indier och ursprungsetniska grupper som lever i samlevnad. Nästan alla befintliga etniska grupper praktiserar sin egen religion och har sina egna traditioner och språk vilket gör att i princip alla asiatiska kulturer finns representerade i landet. Slogan "Malaysia - Truly Asia" är därför ett passande ordspråk för landet. Malaysia har flera härliga närliggande länder som du kan besöka. Du kan bland annat göra en resa till Singapore, besöka underbara Thailand, åka på en Kambodja-resa eller göra en spännande resa till Vietnam.

Välkommen i den urbana djungeln Kuala Lumpur!

Malaysias huvudstad är en kosmopolitisk, levande och färgstark metropol.

Nästa destination under din resa till Malaysia: den urbana djungeln. En vistelse till Kuala Lumpur bör vara obligatorisk under din Malaysia-resa eftersom du hittar allt du letar efter i denna smältdegel av kulturer. De otaliga kyrkorna, moskéerna, pagoderna, hinduiska templen och gigantiska köpcentran har allt man kan tänka sig. Om du tycker om mat och marknader är den livliga marknaden i Chinatown väl värt ett besök. Huvudstaden, Kuala Lumpur, har en av världens högsta och mest kända tvillingtorn. Med en höjd på 452 meter är Petronas Towers den högsta tillgängliga utsiktsplatsen över Kuala Lampur för allmänheten.

En TravelBird funfact: Kuala Lumpur betyder "det grumliga sammanflödet", eftersom staden grundades 1857 vid de två grumliga floderna som flyter ihop här och lade grunden till dagens huvudstad i Malaysia.

För dykare, snorklare, vandrare och naturälskare:

Malaysia är känd för sin exotiska flora och fauna.

Malaysia är ett paradis för naturälskare, eftersom inget annat land kan ha en sådan rikedom av djur och växter som Malaysia. Äventyr djungel, pittoreska teplantager och färgglada blommor: För djurvänner och natur är en resa till Malaysia en av de mest spännande upptäckterna i världen, eftersom den biologiska mångfalden av flora och fauna är ännu mer varierad än kulturerna. De böljande teplantagerna i Cameron Highlands lockar besökare med sina fascinerande landskap samt uppfriskande luft, och är en idealisk plats att svalka ner sig på. Förutom tigrar och leoparder som kan beundras på fastlandet, erbjuder ön Borneo exotiska reptiler, färgstarka fåglar, orangutanger, noshörningar och elefanter i naturen. Men glöm inte bort undervattensvärlden med magnifika dykplatser och korallrev som främst finns på den östra kusten och kommer att göra så att din resa till Malaysia kommer att bli ett minne för livet.

Har du en kurrande mage?

En resa till Malaysia utlovar massor av utsökta delikatesser under din semester.

"Sudah makan?" - "Har du ätit?" Tack vare de otaliga kulturer som möts här tas du på en kulinarisk resa och det kan komma att visa sig att din resa till Malaysia blir en sann gourmet-resa. På malay-marknaderna kan du prova på lokala specialiteter som tar dina smaklökar på en resa. Här kan du hitta allt från indisk curry och kinesiska bufféer till malaysiska matstånd och mat från regnskogen i Borneo. För den som har hemlängtan finns så klart även europeiska godsaker som säkerställer att du inte behöver gå hungrig. Ett tips, medan kineser äter med pinnar använder sig malajer endast av höger hand eftersom vänster anses oren.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter