erbjudanden

Resa till Maldiverna

Med TravelBird får du uppleva en resa till Maldiverna - drömdestinationen som många kallar för jordens paradis!

Ta del av TravelBirds fantastiska resor till Maldiverna och koppla av bland palmer och turkost hav som skapar den maximala semesterkänslan. En rejäl tropisk dröm väntar på dig där borta!

Gröna palmer, vit sand och turkost vatten är Maldiverna i ett nötskal. En semester på Maldiverna är ordagrant en vistelse i paradiset och något som du aldrig glömmer. Att få vistas på en sådan fantastisk plats går inte att beskriva med endast ord, du måste helt enkelt besöka det själv för att verkligen förstå. Sanden är mjukare än någon annanstans, havet är blåare än blått och solen skiner som aldrig förr. Det låter som en cliché, men en resa till Maldiverna är något utöver det vanliga. Här finner du lugn och ro för både kropp och själ. Här kan du koppla av och njuta av den bästa semesterkänslan någonsin. Här bemöts du av en vänlig befolkning som ställer upp då det behövs och en atmosfär som välkomnar alla. Lägg dig på stranden, ta ett dopp i det blå, snorkla bland färggranna fiskar, bo i en mysig bungalow, drick färskt kokosvatten, smaka på den utsökta tonfiskcurryn och bara beundra vår vackra värld som har så mycket att erbjuda. Att spendera en vecka eller två på fantastiska Maldiverna är en tropisk dröm som alla bör uppleva. Detta är helt enkelt ett paradis som uppfyller alla kriterier för att skapa den bästa resan i ditt liv! Om du är ute efter andra platser som bjuder på underbara stränder kan du göra en resa till Punta Cana eller om du vill stanna i Europa kan du göra härliga resor till Maspalomas!

Maldiverna som befinner sig på den asiatiska kontinenten är inte bara ett paradis med palmträd och stränder, utan även en nation med världens minsta huvudstad. Malé som staden heter är en kompakt liten stad som ofta kallas för en miniversion av Manhattan. Resten av Maldiverna består av över 1000 öar varav de flesta är mycket små och dessutom obebodda. Ta en båttur bland öarna, utforska små paradis och dess hemligheter medan du njuter av Maldivernas härliga klimat där solen gassar på dag ut och dag in. Glöm inte solkrämen, vi svenskar har en tendens att underskatta den kraftfulla solen ibland!

Ordagrant ett paradis

Maldiverna är den perfekta destinationen för en romantisk och tropisk upplevelse.

En resa till Maldiverna är en uppskattad semester bland alla resenärer. Ett vackrare paradis och en bättre plats får man leta länge efter. En obeskrivlig lyx väntar på dig i Asien. Åk till Maldiverna och spendera dina dagar på härliga stränder som dekoreras av gröna palmer. Bada i det mest turkosa vattnet du någonsin skådat och snorkla bland fiskar i världens alla färger. Här är livet både under och ovan havsytan ett paradis. Färgglada koraller, mystiska grottor, söta sköldpaddor och tropiska fiskar är bara början. Maldiverna står för världens vackraste stränder som skapar ett häpnadsväckande intryck. Då du befinner dig på dessa öar med sanden mellan tårna går det inte att undvika den fantastiska “wow-känslan”. Vi garanterar dig en himmelsk upplevelse på Maldiverna som bokstavligen beskriver det perfekta paradiset!

Trots den växande turismen på Maldiverna erbjuder öarna fortfarande en unik atmosfär och natur som känns väldigt orörd. Stillheten, den blåa himlen och den mjuka sanden skapar lugn och ro hos alla nyfikna resenärer. Maldiverna är inte ett populär resmål för bröllopsresor utan orsak. Den sällsynta harmonin som speglas över öarna skapar en romantisk stämning som får alla kärlekspar att vilja söka sig hit. Promenera hand i hand, beundra sagolika solnedgångar och förälskas i Maldivernas paradis. Det kan inte bli bättre än så här!

En fenomenal kultur

Maldiverna erbjuder en rik kultur som influerats av bland annat Indien, Sri Lanka och Afrika.

Ta del av fantastisk musik och dans, skåda traditionella hantverk och lär dig fiska tillsammans med lokalbefolkningen. Här finner du traditioner som förts vidare från generation till generation. En resa till Maldiverna tar dig till en nation som är rik på kultur. Ett liv bland paradisöar innebär en kultur där männen dagligen fångar färsk fisk och kvinnorna tar hand om hushållet och familjen. Än idag har lokalbefolkningen ritualer som varit en del av kulturen så länge de kan minnas. “Bodu Beru” består av sång och dans som representerar kulturen och dess fantastiskt lyckliga atmosfär. Dessa framträdanden består av ca 20 personer som bär traditionella folkdräkter - saronger och vita blusar. Runt om på Maldiverna kan turister skåda dessa glädjefulla framträdanden och lyssna på trummorna som spelar. Maldivernas invånare är också berömda för att skapa enastående hantverk och vackra konstverk. Skåda träsnideriet i Fredag-moskén och du förstår vad vi menar. Maldiver är väldigt duktiga på lackarbeten, mattvävning och kalligrafi. Här finner du även vackra handgjorda smycken som passar perfekt som souvenir då det är dags att åka hem igen.

Maldiver är inte enbart duktiga på hantverk, utan även kända för sin gästfrihet och sitt vänliga bemötande. En semester på Maldiverna introducerar dig till en härlig befolkning som erbjuder en varmhjärtad atmosfär där alla är välkomna. Maldiver är kärleksfulla individer som starkt tror på enighet, glädje och lycka. Här möts du av en dekorerad kokosnötdrink som välkomnar dig till de fantastiska paradisöarna!

Malé

Välkommen till världens minsta huvudstad.

Då du anländer till Malé välkomnas du av Maldivernas röd-gröna flagga som befinner sig på Republiktorget. Det må vara en liten stad, men underskatta den inte, här finner du gott om sevärdheter att utforska. En resa till Maldiverna innebär en resa till världens minsta huvudstad. Malé utgör sin egna lilla ö och är en mycket kompakt stad där alla byggnader står tätt intill varandra. Här finner du färgglada hus, nationalmuseet, historiska moskéer, en trevlig park och mycket mer. I Malé kan du även skåda det berörande monumentet som skapats till minne av de tragiska tsunamioffren. Ett besök i huvudstaden är en upplevelse i sig där du kan ta del av landets historia och se hur nationen rest sig efter allt som hänt.

Malé är verkligen en unik stad som erbjuder kust och storstadskänsla i ett och samma paket, här är kontrasterna helt enkelt stora. Här möter de höga husen och den moderna atmosfären den lugnande kusten och dess turkosa hav. Samtidigt som Malé representerar Maldivernas ekonomiska och politiska centrum erbjuder staden också en paradisliknande stämning som skapar en lugn omgivning samtidigt som den kryllar av människor som njuter av alkoholfria drycker och strosar på gatorna. Med TravelBird kan du göra härliga paketresor till flera underbara destinationer, kanske en härlig all inclusive resa till Italien kan vara något för dig!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter