erbjudanden

Resa till Malmö

Mysiga restauranger, trevliga invånare och en härlig atmosfär får du uppleva under en resa till Malmö med TravelBird.
Se mer:

Sveriges tredje största stad bjuder på härligt folk och prisvärda restauranger. Åk med TravelBird och upplev staden på bästa sätt under din resa till Malmö.

Om du aldrig har varit i Malmö är staden väl värd ett besök. Med sitt sydliga klimat är Malmö i Skåne mysigt att besöka alla säsonger på året och kommer att fängsla dig med sitt vackra landskap och trevliga befolkning. Malmö har ett stort utbud av restauranger, caféer, barer och klubbar för alla individer. Vare sig du vill ta en kaffe på ett mysigt café eller ta en god drink på en exklusiv bar är Malmö staden du ska besöka. Malmöiter är varmhjärtliga och väldigt trevliga och finns alltid till hands om du skulle behöva hjälp- så länge du själv visar den respekt de förtjänar. Annars får du vara beredd på att få dig en tillsägelse då skåningarna inte är rädda för att säga ifrån. Med sin närhet till Danmark är Malmö en kombination av Stockholm med sitt pulserande stadsliv Köpenhamn med sitt mer lugna tempo. Öresundsbron sammanfogar grannländerna Sverige och Danmark och har skapat kommunikationsmöjligheter mellan länderna och sedan brons öppning år 2000 har 250 miljoner rest över bron. Öresundsregionen utvecklas ständigt och anses som en av de mest hippa ställena i Sverige vilket inte minst syns på utbudet av sevärdheter. Malmö är ett kulturellt centrum med stort utbud av konstgallerier, häftig arkitektur och museum. Även om du bara åker på en weekend i Malmö finns det mycket att se då de flesta sevärdheter ligger nära varandra och går att pricka av på några dagar. Staden erbjuder ett flertal konserter och folkfester för sina invånare vilket gör en resa till Malmö extra lockande då du kan få en rolig upplevelse om du prickar in rätt datum.

Vägen till hjärtat går genom magen

Upptäck en ny matkultur, smaka på Malmö

Malmö har ett stort utbud av restauranger, barer och kaféer i alla prisklasser. TravelBird ger sina bästa tips på de ställen du inte får missa under din resa till Malmö. Under din resa till Malmö får du inte missa att äta falafel som staden är känd för och visst kan vi bara hålla med. Det är något speciellt med falafeln på Möllan som bara får munnen att vattnas så fort du tänker på den. Malmö har ett stort utbud av falafel- och kebabställen som alla är i världsklass och där du får mycket mat till ett riktigt bra pris. Strosa runt på Möllan och välj bland de otaliga restaurangerna som erbjuder denna härlighet och låt dina smaklökar åka på en resa. Vi rekommenderar Jalla Jalla på Bergsgatan, men var du än köper din falafel i Malmö kommer du inte bli besviken.

Om du vill gå på en finare restaurang under din resa till Malmö har staden ett stort utbud av restauranger med Michelinstjärnor. Ambiance a Vindåkra, Bloom in the park och Vollmers är alla restauranger med en Michelinstjärna och kommer att ge dig en fantastisk middag med underbar mat. Solde på Regementsgatan 2 är en kaffebar som erbjuder kaffe som de vet har producerats under bra arbetsförhållanden och där naturen förvaltas på bästa sätt. Lilla torg ligger mitt i Malmö centrum och är ett torg fyllt med restauranger, barer och klubbar och skapar en härliga stämning. Om ni mot kvällstid känner för en drink är Belle epok på Möllan ett ställe som du inte får missa under din resa till Malmö. Denna bohemiska bar har riktigt bra drinkar och en live DJ som snurrar plattor hela kvällen.

Malmö- mångkulturell stad

Flera kulturer möts i Malmö vilket inte minst syns genom stans alla sevärdheter

Weekend i Malmö eller långsemester i Sveriges tredje största stad? Här kommer sevärdheterna du inte vill missa under din resa till Malmö. Malmö konsthall erbjuder en konsthall som både är estetisk och funktionell på samma gång och har ett av Nordeuropas största rum när det kommer till samtida konst. Med sina ljusa och rymliga rum ser konsthallen ut som “En stor, låg betonglåda öppen mot parken och himlens ljus” som arkitekten Klas Anshelm själv valt att uttrycka det. Under din resa till Malmö rekommenderas ett besök på Malmös nya konserthus som byggdes för att satsa på samtida Malmö och dess musik, kultur och nöjesliv. Besök gärna Emporia som är en av Europas största shoppingcenter med 230 butiker och restauranger fördelat på tre olika delar och med ett öppet tak där med trädgård och café. Om du vill ta det mer lugnt under din resa till Malmö rekommenderas ett besök på Salong bar deco som är en blandning mellan en biosalong och en bar. Se en ny film i en salong inspirerad från 20-talet samtidigt som du avnjuter en härlig middag från biografens bistro och beställer dryck från den bemannade baren. Om du är intresserad av kultur eller något annat specifikt, varför inte åka på fler temaresor! Då kan du göra en resa utifrån dina intressen och behov - du kommer inte bli besviken!

Malmö

Staden som jobbar för hållbar stadsutveckling

Malmö är i framkant när det kommer till hållbar stadsutveckling- besök Västra hamnen och upplev en stadsdel som aktivt arbetar för vår framtid. Västra hamnen är en konstgjord ö som ligger i Malmö centrums utkant. Med sina passivhus och smarta lösningar av kollektivtrafik och matavfall har Västra hamnen blivit en internationell förebild inom området. Stadsdelen har även blivit ett av Malmös mest attraktiva områden att bo, arbeta och vistas i tack vare sitt läge vid vattnet, de fina stadsmiljöerna och närheten till city. Långa strandpromenader och utsiktsplattformar har gjort stället en attraktiv badplats och många färdas hit under sommarhalvåret för att njuta av de härliga trädäcken och gröna områdena. Turning torso som är Nordens högsta skyskrapa finns även att hitta i Västra hamnen och är ensam värt ett besök bara för att se det majestätiska landsmärket för Öresundsregionen. En weekendresa i Sverige är verkligen en bra idé om man vill upptäcka mer om vårt fantastiska land. Om du gillar Malmö kan du även göra en resa till Kalmar eller varför inte åka utanför Sverige till härliga Danmark under en weekend i Köpenhamn!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter