10 erbjudanden

Resa till Malta

Fina stränder, historiska städer och god medelhavsmat kryddat med många soltimmar får du uppleva om du bokar din resa till Malta med TravelBird.
Utvalda filter:
10 erbjudanden
Filter Återställ

En ö i Medelhavet, med 200 kilometer kust, en imponerande undervattensvärld och ett underbart medelhavsklimat ... Det är naturligtvis vackra Malta vi talar om!

Malta är en ögrupp i Medelhavet bestående av sju öar, men endast 3 är befolkade. Den störst ön är Malta och detta är även den mest populära ön för turister. Befolkningen består av 400 tusen människor men varje år kommer dubbelt så många turister till ön. Malta är präglat av olika härskare, vilket inte minst syns genom dess olika kulturer på öarna. Från franska till italienska, arabiska och engelska. Det sistnämnda landet är det rike som hade störst påverkan på ön och har bidragit till att engelska är en av de officiella språken samt att de kör på vänster sida av vägen. Ön har en rik historia vilket gör destinationen extra intressant att besöka.

För dykentusiaster är Malta ett mecka då Maltas skärgård blivit utsedd till tredje bästa destinationen för dykning. Med färgsprakande korallrev, gamla vrak och imponerande grottdykning är Malta en populär plats för såväl nybörjare som erfarna dykare. Naturälskare måste resa till den närliggande ön Gozo med sina pittoreska hamnstäder, gröna dalar, salta våtmarker och bäckar. Den avlägsna geografiska plats Malta har i Medelhavet gör att den är fortfarande en autentisk ö. En resa till Malta är en semester du aldrig kommer att glömma!

Autentiska små städer

Malta resor ger dig en rik historia.

Historiska städer till typiska medelhavsbyar. Ta en tur runt ön och besök de vackraste platserna. Valletta är Maltas huvudstad och har fått sitt namn från Jean Parisot de la Valette som ansågs vara Johanniterorderns stormästare. Staden är med på Unsecos världsarvslista då den är fylld av kulturella och historiska platser så som statyer, fontäner och vapensköldar. Promenera genom de övre Barracca trädgårdarna och få en fantastisk panorama utsikt över den gamla hamnstaden. Gör också ett stopp på den imponerande St Johns Co- Cathedral där varje centimeter är prydd med vackra dekorationer och utsmyckningar.

Under din resa till Malta får du inte missa att besöka Mdina, som en i gång i tiden var Maltas huvudstad. Denna antika stad, även är känd som “den tysta staden”, har över en 4000 årig historia och kallas för kristendomens vagga eftersom det sägs att det var på denna ö aposteln Paulus bodde år 60 e.Kr. Avstånden mellan städerna är små vilket gör det möjligt för dig att besöka flera platser under din resa till Malta.

Malta resor bjuder på vacker natur

Besök de närliggande öarna Gozo och Camino för en oförglömlig semester.

Gröna dalar, branta klippor, färgglada blommor, imponerande klippformationer och azurblått vatten. Vandra, bada, bergsklättra eller testa mountainbike under din resa till Malta och njut av den vackra naturen. Du kan inte lämna Malta utan att ha besökt den blå lagunen. Beläget mellan öarna Gozo och Camino i norra Malta hittar du kristallklart vatten. I detta paradis hittar du även en av världens bästa snorkling. Den mest populära semesterorten i Malta är St Julians strax ovanför Valletta som har många hotell, restauranger och butiker. Ön Gozo är lillebror till Malta. Med robusta kuster, pittoreska byar och mysiga restauranger är denna ö absolut inte sämre än Malta. Båten tar bara en halvtimme från Malta, så ett besök på denna ö är en rekommendation under din resa till Malta. Den romersk-katolska tron ​​spelar en viktig roll på denna ö och du hittar fler kyrkor än byar, nämligen 55 kyrkor på 17 byar, vilket i sig gör Gozo värt ett besök under din resa till Malta. Om du vill besöka härliga öar utanför Europa, gör en Curaçao resa eller göra en resa till Mauritius!

Den maltesiska gastronomi

Upptäck traditionell maltesisk mat

Med influenser från olika kulturer och ett geografiskt läge mellan Sicilien och Nordafrika, kan du smaka många olika rätter under din resa till Malta. Jämfört med Italien, Spanien och Frankrike är Malta en liten vinproducent, men klimatet i Medelhavet är perfekt för att göra de mest utsökta viner. Beställa ett mjukt vin och smaka på lokala specialiteter. Kaningryta, pastizzi som är smördegsknyten fyllda med ricotta, och Kapunata- en maltesisk version av tataouille är alla lokala maträtter som bör avsmakas under en resa till Malta. Tack vare sitt geografiska läge i Medelhavet finns det ett stort urval av fisk på ön. Beroende på säsong och fångst kan du smaka läcker havsabborre eller en färsk fisksoppa. Besök fiskmarknaden i Marsaxlokk en söndagsmorgon för att se hur varierad fångesten är i dessa vatten eller besök någon av de många restaurangerna i fiskebyn och avnjuta färsk fisk samtidigt som du blickar ut över de färgglada fiskebåtarna. Malta är en perfekt destination att skriva upp på din lista över sista minuten-resor och varför inte unna dig härliga all-inclusive resor!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter