12 erbjudanden

Resa till Marocko

Dröm dig bort med TravelBird - någonstans varmt med strålande sol och mjuka sanddyner. En resa till Marocko uppfyller garanterat alla krav!
Utvalda filter:
12 erbjudanden
Filter Återställ

Med sina ca 300 soldagar per år är Marocko det perfekta resmålet för den soltörstande resenären.

Marocko är landet som förenar Europa och Afrika, beläget i nordligaste Afrika med ett blomstrande mångkulturellt samhälle. De mest tydliga kännetecknen för Marocko är de vackert beslöjade kvinnorna, den färgglada keramiken och de aromatiska maträtterna. Under en resa till Marocko kan du uppleva allt det och mycket mer! Känns hur gammalt möter nytt i ett land där traditionella kaftaner och skräddarsydda kostymer samsas som vardagsklädsel.

Marknader i Marocko

Marknader och Marocko går hand i hand - missa inte att besöka någon av de stora centrala marknaderna i Marrakech eller Rachidia, som är fulla av kulturella upplevelser och god mat.

Kryddor, mattor, smycken och skor - det mesta går att hitta på en av Marockos fantastiska marknader. Under resor till Marocko är ett av de viktigaste orden att kunna “souk”, som är en traditionell marknad. Varje by eller stad har sin egen souk och de skiljer sig markant.

Fascineras av den kulturella underhållningen som utspelar sig på de mer centrala marknaderna, där du också kan handla fantastiska tyger och alla möjliga sorters kryddor. Passa på att öva på dina förhandlingstekniker - i Marocko är det helt naturligt att pruta och dessutom väldigt roligt!

Facinerande städer

I Marocko hittar du många färgstarka städer som kryllar av fantastisk kultur och bubblande liv. Upptäck härliga Marrakech, Rabat eller Casablanca!

På en resa till Marocko möts du av städer fulla av kontraster - upptäck de fantastiska hammamen, den sprudlande kulturen och den lyxiga hotellvärlden. Missa inte att besöka den blå staden, Chefchaouen - en av Marockos vackraste städer. Staden består nästan helt av hus målade i blått, vilket sägs vara för att påminna människorna i byn om himlen och därmed förbereda sig för efterlivet. De blåmålade husen ger staden en magisk känsla - vandra runt bland byggnaderna och föreviga semestern med vackra fotografier mot en drömsk bakgrund. Stadens lugn gör det till ett perfekt ställe att stanna och koppla av med familjen, eller varför inte gå på upptäcktsfärd i de närliggande grönområdena? Glöm inte att även göra en resa till Marrakech som är en annan underbar stad i Marocko!

Äta och dricka i Marocko

Lika färgstarka som mattorna på souken är smakerna i det Marockanska köket. Maten andas glädje med mycket kryddor och vällagade ingredienser.

Ät de utsökta traditionella lamm- eller kycklinggrytorna “tagine”, som är namngivet efter det toppformade lerkärlet som det tillagas i. De traditionella grytorna är fyllda med kött, grönsaker och härliga såser. Innehållet är mört, saftigt och smakar mycket av allt - saffran, russin, mynta och kanel blir plötsligt en självklar kombination. Befinner du dig nära havet är det även ett måste att prova på de lokalt fiskade och kolgrillade skaldjuren, som är en upplevelse i sig. Marocko är muslimskt och väljer du att röra dig bort från de mer turistiga restaurangerna serveras det inte alkohol, eftersom religionen förbjuder det. Istället kommer du att förföras av det fantastiskt söta och läskande marockanska mint-téet. Den aromatiska drycken serveras rykande het i vackra smala glas, lika populärt på marknaderna som i de finare té-salongerna. Andra spännande länder där du kan äta god mat på din semester är under Turkietresor, en resa till Thailand eller varför inte resa till Indien och beställ in goda kryddade maträtter!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter