Välj avresedatum
6 erbjudanden

Våra bästa handplockade erbjudanden - av resenärer för resenärer.

 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Brusande Marrakech & natursköna Bin el-Ouidane
Solsemester 7 nätter Marocko
Drömdestinationen Marocko bjuder denna gång på stadsbrus i Marrakech och förtrollande natur i Bin el-Ouidane. Hitta lugnet bland drömska landskap ...
 • Daglig frukost & all transfer
 • Hiking & kajaktur i Bin el-Ouidane
 • Bo på traditionell riad i Marrakech
 • 5* resort vid sjön i Bin el-Ouidane
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 6.469 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Rundresa: Marockos kungliga städer
Rundresa 7 nätter Marocko
Välkommen till magiska Marocko där exotiska dofter, färgstark arkitektur och ett dramatiskt landskap tar dig så nära berättelsen om Tusen och en na...
 • Guidad stadstur i alla städerna
 • Marrakech, Casablanca, Fes, Rabat & Meknes
 • Frukost & all transfer
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 5.749 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Transfer inkluderad
Kryddig stadsresa till Marrakech
Stadsresa 3, 4 eller 7 nätter Marrakech
Väck dina sinnen med en resa till Marocko - landet av livliga färger, mustiga smaker och kryddiga dofter. På Riad le Désir blir du rejält bortskämd...
 • Centralt hotell med pool
 • Bekvämt med frukost & transfer
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 3.699 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Marrakech & Sahara med kamelutflykt under stjärnorna
Rundresa 7 nätter Marocko
Låt Marockos stekheta sol värma kroppen medan du strosar längs de kryddiga, sjungande & ormtjusande marknaderna. Förutom färggranna riad-villor & e...
 • Ökenutflykt till Sahara
 • Mytiska Marocko
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 4.549 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
 • Transfer inkluderad
Drömresa till Marrakech
Solsemester 7 nätter
Så snart planet landar i Marrakech kommer du att träda in i sagornas värld med exotiska marknader, slingrande gator och hisnande öken och berg. Väl...
 • Frukost + 1 timmes massage
 • Transfer f/r från flygplatsen till hotellet och från hotellet till centrum
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 5.339 kr
beräknat på 2 personer
 • Flyg inkluderat
 • Boende inkluderat
Stad & kust i Marocko med utflykter
Rundresa 7 nätter Marocko
När du går genom de smala gatorna i Medina, Marrakechs gamla centrum, kommer du snart upptäcka solglimrande, förtrollande platser som storslagna mo...
 • Daglig frukost & en middag
 • Stadstur i både Marrakech & Essaouira
 • Avresa från Köpenhamn eller Stockholm
från pris per person från 5.299 kr
beräknat på 2 personer

Se fler

Läckra maträtter, högljudda böner och gatuförsäljare fyller den magiska atmosfären, res till Marrakech och få en upplevelse för livet.

I västra delen av Marocko och foten av Atlasbergen ligger Marrakech och breder ut sig majestätiskt i öknen. Staden är uppdelad i en gammal muromgärdad stad, Medina, och en modern stadsdel som omfattar kommersiella området Gueliz och bostäder l'Hivernage. Staden kallas den "röda staden" då stadsmuren i Marrakech är gjort av rödaktig lera, något som även de flesta av husen i staden är gjorda av. Medina i Marrakech är redan på Unescos världsarvslista sedan 1985, vilket du kommer förstå när du besöker staden under din resa till Marrakech. Den berömda centralt belägna marknaden och de svindlande labyrinterna av gator kommer att uppehålla dig ett par dagar men missa inte stadens mest kända attraktion: torget Djemaa el Fna. Detta livliga centrum i Medina är platsen där allting händer. Torget är fyllt med små olika stånd där du kan hitta allt från matstånd och dryck till skinnväskor och smycken. När mörkret kommer krypandes förvandlas torget till en stor uteservering med bås av landets fantastiska delikatesser och allt från dansare och akrobater till ormtjusare och spågubbar som finns där för att underhålla dig hela kvällen. Att denna nordafrikanska pärla bara ligger fem timmar bort gör destinationen definitivt värt ett besök. Klimatet är varmt och ligger runt 20 grader under vinterhalvåret. TravelBird rekommenderar dock att resa till Marrakech under hösten eller våren då temperaturen är som mest behaglig. Ta med dig en tröja för morgon- och kvällstimmarna och boka din resa till Marrakech idag.

Höjdpunkter i Marrakech
Varje stad har sina höjdpunkter och vad kan vara mer praktiskt än att veta om de innan din avresa till Marrakech.
Höjdpunkterna du inte får gå miste om under din resa till Marrakech.

Den största och mest kända moskén i staden är Koutoubiamoskén som tillsammans med Djemaa El Fna är de viktigaste symbolerna för staden Marrakech. Den drygt 70 meter höga minareten blickar stolt över staden och blir en milstolpe för förvirrande turister i den labyrint som Medina ofta kallas. Moskén är äldre än minareten, men var tvungen att byggas om när det visade sig att byggnaden inte var i rätt riktning mot Mecka. Moskén är inte öppen för icke-muslimer, men är värt ett besök bara för att se den på utsidan.

Soekarno, eller den arabiska marknaden, får du naturligtvis inte missa under din resa till Marrakech. Av lädertofflor och väskor till doftande kryddor, färgstarka tyger och mattor bör du ta med dig en extra stor resväska eftersom det i princip är omöjligt att inte shoppa något från någon av de härliga stånden. Glöm dock inte att pruta då detta är en del av kulturen och du då kan komma undan med otroligt låga priser. Efter en lång dag i den livliga och dammiga staden finns inget trevligare än att tvättas och skrubbas på ett hamam. Passa på att även boka massage för att komma i den riktiga semesterkänslan. Om du väljer att gå på ett mysigt badhus med lokalbefolkningen eller på ett mer turistiskt hamam där de kan tala tala engelska är upp till dig. Vad du än väljer kommer ett besök på ett riktigt hamam vara pricken över i:et under resa till Marrakech.

Jag tror Marrakech bör tjänas som destination. Resan är att förbereda sig för upplevelsen.

– Tahir Shah
Tips inför din resa
För att förenkla inför resan och göra den ännu lite roligare har TravelBird samlat sina bästa tips.
Ett annat land, en annan kultur. Så nära- det är ju trots allt bara en flygresa på lite över fem timmar- men ändå så långt bort. Därför har TravelBird valt att samla några tips för att du ska kunna njuta till fullo av din resa till Marrakech.

Istället för att boka ett hotell bör du leta efter en riad som det heter. En riad är ett marockanskt hus eller palats med en rymlig innergård och är ett traditionellt hem för de rika marockanerna. De flesta husen är belägna i Medina, vilket tillför att du kan känna på den sanna atmosfären av staden. Eftersom Marocko är ett muslimskt land är det viktigt att visa respekt för kulturen vilket du bland annat gör genom dina kläder. Även fast det kan vara lockande att gå i få och tunna kläder i värmen kan detta ses som utmanande och därför är det viktigt att inte ha för utmanande kläder i landet. Ta med dig gympaskorna och upplev gamla staden till fots då detta är det bästa sättet för att få en rättvis bild av den fantastiska staden. Med sina många och små gränder är det lätt att gå vilse, vilket även gör sköna skor väsentliga för din resa till Marrakech. Att pruta är en nationell sport i Marocko och Marrakech är inget undantag. Planera i förväg hur mycket du är villig att betala och tänk på att inte vara alltför entusiastisk och lämna om du får ett pris du ogillar. Om säljaren är intresserad kommer han att ropa tillbaka dig och ge dig det pris du vill ha- så ge järnet!

Marockanska köket
Välfyllda harira, fräsande lammkebab och grytor av olika slag ... börjar det vattnas i munnen?
Det bästa sättet att lära känna en stad är genom att smaka den, så låt dig inspireras av vad som komma skall under din resa till Marrakech.

Det marockanska köket kommer ursprungligen från berberfolket som är ursprungsbefolkningen i Nordafrika och består till stor del av lamm med couscous och söta såser samt grytor av olika slag. Det centrala torget Djemaa el Fna förvandlas på kvällen till ett mecka för finsmakare. Ta en plats på en av terrasserna runt torget, så att du inte bara kan njuta av den vackra solnedgången utan även ha en perfekt utsikt över alla matbås. Om du inte vill äta på en riktig restaurang kan du välja och vraka bland de många matstånden och få fantastisk marockansk mat till en väldigt billig peng.

Vill du lära dig hur man gör dessa läckra rätter? Prova på att laga mat med lokala kvinnor. Du går först till marknaden där du fyller på alla de nödvändiga ingredienserna för att sedan tillsammans gå till en riad där ni tillagar maten och slutligen avnjuter den i trevligt sällskap. Älskar du inte bara god mat utan har också en förkärlek för cyklar? Du kan du kombinera detta under din resa till Marrakech under en mattur med cykel. Detta är ett mycket originellt sätt att utforska staden!