4 erbjudanden

Resa till Marrakech

Strosa runt i de smala gränderna i Medina och upplev den sagolika atmosfären i den kungliga staden, boka din resa till Marrakech med TravelBird.
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Läckra maträtter, högljudda böner och gatuförsäljare fyller den magiska atmosfären, res till Marrakech och få en upplevelse för livet.

I västra delen av Marocko och foten av Atlasbergen ligger Marrakech och breder ut sig majestätiskt i öknen. Staden är uppdelad i en gammal muromgärdad stad, Medina, och en modern stadsdel som omfattar kommersiella området Gueliz och bostäder l'Hivernage. Staden kallas den "röda staden" då stadsmuren i Marrakech är gjort av rödaktig lera, något som även de flesta av husen i staden är gjorda av. Medina i Marrakech är redan på Unescos världsarvslista sedan 1985, vilket du kommer förstå när du besöker staden under din resa till Marrakech. Den berömda centralt belägna marknaden och de svindlande labyrinterna av gator kommer att uppehålla dig ett par dagar men missa inte stadens mest kända attraktion: torget Djemaa el Fna. Detta livliga centrum i Medina är platsen där allting händer. Torget är fyllt med små olika stånd där du kan hitta allt från matstånd och dryck till skinnväskor och smycken. När mörkret kommer krypandes förvandlas torget till en stor uteservering med bås av landets fantastiska delikatesser och allt från dansare och akrobater till ormtjusare och spågubbar som finns där för att underhålla dig hela kvällen. Att denna nordafrikanska pärla bara ligger fem timmar bort gör destinationen definitivt värt ett besök. Klimatet är varmt och ligger runt 20 grader under vinterhalvåret. TravelBird rekommenderar dock att resa till Marrakech under hösten eller våren då temperaturen är som mest behaglig. Ta med dig en tröja för morgon- och kvällstimmarna och boka din resa till Marrakech idag.

Höjdpunkter i Marrakech

Varje stad har sina höjdpunkter och vad kan vara mer praktiskt än att veta om de innan din avresa till Marrakech.

Höjdpunkterna du inte får gå miste om under din resa till Marrakech. Den största och mest kända moskén i staden är Koutoubiamoskén som tillsammans med Djemaa El Fna är de viktigaste symbolerna för staden Marrakech. Den drygt 70 meter höga minareten blickar stolt över staden och blir en milstolpe för förvirrande turister i den labyrint som Medina ofta kallas. Moskén är äldre än minareten, men var tvungen att byggas om när det visade sig att byggnaden inte var i rätt riktning mot Mecka. Moskén är inte öppen för icke-muslimer, men är värt ett besök bara för att se den på utsidan.

Soekarno, eller den arabiska marknaden, får du naturligtvis inte missa under din resa till Marrakech. Av lädertofflor och väskor till doftande kryddor, färgstarka tyger och mattor bör du ta med dig en extra stor resväska eftersom det i princip är omöjligt att inte shoppa något från någon av de härliga stånden. Glöm dock inte att pruta då detta är en del av kulturen och du då kan komma undan med otroligt låga priser. Du kan även upptäcka färgglada och härliga marknader under en rundresa i Indien och under en resa till Abu Dhabi kan du besöka flera traditionella och spännande marknader! Efter en lång dag i den livliga och dammiga staden finns inget trevligare än att tvättas och skrubbas på ett hamam. Passa på att även boka massage för att komma i den riktiga semesterkänslan. Om du väljer att gå på ett mysigt badhus med lokalbefolkningen eller på ett mer turistiskt hamam där de kan tala tala engelska är upp till dig. Vad du än väljer kommer ett besök på ett riktigt hamam vara pricken över i:et under resa till Marrakech.

Tips inför din resa

För att förenkla inför resan och göra den ännu lite roligare har TravelBird samlat sina bästa tips.

Ett annat land, en annan kultur. Så nära- det är ju trots allt bara en flygresa på lite över fem timmar- men ändå så långt bort. Därför har TravelBird valt att samla några tips för att du ska kunna njuta till fullo av din resa till Marrakech. Istället för att boka ett hotell bör du leta efter en riad som det heter. En riad är ett marockanskt hus eller palats med en rymlig innergård och är ett traditionellt hem för de rika marockanerna. De flesta husen är belägna i Medina, vilket tillför att du kan känna på den sanna atmosfären av staden. Eftersom Marocko är ett muslimskt land är det viktigt att visa respekt för kulturen vilket du bland annat gör genom dina kläder. Även fast det kan vara lockande att gå i få och tunna kläder i värmen kan detta ses som utmanande och därför är det viktigt att inte ha för utmanande kläder i landet. Ta med dig gympaskorna och upplev gamla staden till fots då detta är det bästa sättet för att få en rättvis bild av den fantastiska staden. Med sina många och små gränder är det lätt att gå vilse, vilket även gör sköna skor väsentliga för din resa till Marrakech. Att pruta är en nationell sport i Marocko och Marrakech är inget undantag. Planera i förväg hur mycket du är villig att betala och tänk på att inte vara alltför entusiastisk och lämna om du får ett pris du ogillar. Om säljaren är intresserad kommer han att ropa tillbaka dig och ge dig det pris du vill ha- så ge järnet!

Marockanska köket

Välfyllda harira, fräsande lammkebab och grytor av olika slag ... börjar det vattnas i munnen?

Det bästa sättet att lära känna en stad är genom att smaka den, så låt dig inspireras av vad som komma skall under din resa till Marrakech. Det marockanska köket kommer ursprungligen från berberfolket som är ursprungsbefolkningen i Nordafrika och består till stor del av lamm med couscous och söta såser samt grytor av olika slag. Det centrala torget Djemaa el Fna förvandlas på kvällen till ett mecka för finsmakare. Ta en plats på en av terrasserna runt torget, så att du inte bara kan njuta av den vackra solnedgången utan även ha en perfekt utsikt över alla matbås. Om du inte vill äta på en riktig restaurang kan du välja och vraka bland de många matstånden och få fantastisk marockansk mat till en väldigt billig peng.

Vill du lära dig hur man gör dessa läckra rätter? Prova på att laga mat med lokala kvinnor. Du går först till marknaden där du fyller på alla de nödvändiga ingredienserna för att sedan tillsammans gå till en riad där ni tillagar maten och slutligen avnjuter den i trevligt sällskap. Älskar du inte bara god mat utan har också en förkärlek för cyklar? Du kan du kombinera detta under din resa till Marrakech under en mattur med cykel. Detta är ett mycket originellt sätt att utforska staden! Om du vill besöka andra destinationer med underbar mat ska du göra en resa till Mexiko eller ge dig iväg på spännande Kinaresor!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter