2 erbjudanden

Resa till Mauritius

Genom en resa till Mauritius får du uppleva den fantastiska paradisön med cocktails och sol. Med TravelBird skapar du minnen för livet!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

En Mauritius-resa innebär ett besök i himlen. Den afrikanska ön erbjuder sandstränder, palmträd och hav som som tar dig till en annan värld. Det här är världen som vi gärna kallar för det lyxiga paradiset.

Idag är Mauritius en av världens mest berömda turistdestinationer. Hit kommer man för att sola på fantastiska stränder med den vitaste sanden. Hit kommer man för att bada i det kristallklara havet med fiskar och koraller i vackra färger. Till Mauritius kommer man även för att äta den färskaste frukten och njuta av det varma klimatet som skapar den bästa semesterkänslan. Skåda sköldpaddor ute på sin strandpromenad, ät den afrikanska maten som mauritianer är så stolta över och upptäck den häftiga huvudstaden som är i full gång under dagen och somnar efter klockan fem. Mauritius är destinationen där befolkningen gör allt för att bevara den vackra naturen och de utrotningshotade djuren. Här finner du naturreservat, ekoturism och fantastiska omgivningar som lämpar sig för alla naturälskare. Om du älskar de underbara stränderna som finns här och de snorklingsmöjligheter du kan få uppleva ska du även göra en resa till Punta Cana och resa till Filippinerna!

Mauritius är inte bara ett paradis i form av stränder, hav och natur, utan även i form av matkultur och delikatesser. Färskfångad fisk och utsökta skaldjur är något du kan räkna med under en resa till Mauritius. En romantisk middag på ett lyxhotell vid havet är väl inte så tokigt? Mauritius är även kryddat med indiska, franska och kinesiska kryddor som smaksätter det fantastiska köket. Här njuter man verkligen av mat och allt vad det innebär och långa middagar med hela familjen är det typiska livet på Mauritius.

Mauritius har inte alltid varit ett semesterparadis som det är idag och den lilla afrikanska ön har en rätt så mörk historia bakom sig. För ungefär fyra hundra år sedan var ön så gott som obebodd, men sedan skeppade fransmännen afrikaner över till ön för att uppfylla sin affärsidé i form av sockerproduktion. När slaveriet var slut tog indier över och idag utgörs Mauritius befolkning mestadels av indier och ett flertal indiska tempel är belägna på ön. Det här är ett mångkulturellt land med mycket att erbjuda!

En paradisö med magisk natur

Mauritius erbjuder förtrollande skog och landskap som du inte glömmer i första hand.

Ekoturism, en botanisk trädgård, en 400 år gammal skog… På Mauritius finner du attraktioner som lämpar sig för alla naturälskare där ute. Här finns mycket vackert att upptäcka! Ungefär 800 meter från kusten finns en liten ö som heter Île aux Aigrettes. Denna ö är en populär destination som lockar många turister som vill ta del av fantastisk ekoturism och vacker natur. Här kan du skåda väldigt unika kvarlevor av Mauritius kustskog och betrakta sällsynta djur som är utrotningshotade. Eftersom Mauritius befolkning vill bevara ön i bästa tänkbara tillstånd får man endast besöka ön genom guidade turer. Några av öns höjdpunkter är Aldabra jättesköldpaddorna, vackra orkidéer, fantastiska ebenholtsträd, den utrotningshotade rosa duvan och mycket mer. Det här är den enda platsen som lämnats orörd och naturen ser likadan ut som den gjorde för några hundra år sedan då de första upptäckterna om Mauritius gjordes.

En resa till Mauritius innebär även chansen att besöka den botaniska trädgården som heter Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens. Här finner du tropiska växter som bara växer på Mauritius, intressanta medicinalväxter, dammar med vackra näckrosor som byter färg under dagens lopp och kryddväxter av olika slag. Om du är en av dem som gillar palmer har du också hittat rätt - här hittar du över 80 olika palmsorter. Visste du att trädgården lät byggas under 1700-talet som en privat trädgård åt en fransk guvernör? Trädgården är verkligen en plats i sig och de vackra växterna skapar en sagolik känsla som fascinerar alla besökare.

Vallée de Ferney är en annan plats som alla naturälskare bör besöka. Området som består av en 400 år gammal skog är en unik plats där världens mest utrotningshotade raptorer lever. Genom en guidad tur får du ta del av en tre kilometer lång promenad genom den fantastiska skogen och skåda vackra djur och växter. På Mauritius finns även ett sagolikt havsliv där koraller och fiskar i jordens alla färger befinner sig. Ta dig till Blue Bay för att ta del av ett av världens mest fantastiska undervattensliv och låt dig fascineras av världens färgglada underverk. Om du vill besöka liknande destinationer ska du verkligen resa till Maldiverna eller åka på en magisk Curaçao resa!

En riktig lyxsemester

Mauritius är destinationen som erbjuder lyx i högsta grad.

Lyxhotell, långa sandstränder, klarblått hav, gröna palmer… Närmare paradiset än så här kommer du inte! En semester på Mauritius innebär en lyxig standard på en av världens vackraste platser. Det finns många destinationer som folk väljer att kalla för paradis och Mauritius är inget undantag. Många tycker att ordet ‘paradis’ börjar kännas tjatigt, men Mauritius är verkligen ett paradis i sig. Det här är paradisets paradis och platsen som erbjuder sina besökare och lokalbefolkningen en fascinerande känsla med sin fantastiska natur och fina stränder. En resa till Mauritius innebär härliga stränder där sanden är vit som snö och mjuk som bakpulver. Här kan du sola bland gröna palmer som pryder stränderna och simma i det klarblåa havet som kryllar av färgglada fiskar och intressanta koraller. Semesterkänslan som Mauritius erbjuder är något som du inte vill missa. Hit kommer alla naturälskare som är ute efter att utforska öns spännande och välbevarade miljöer. Hit kommer alla romantiker som vill njuta av en kärleksfull semester bland palmer och fängslande solnedgångar.

Mauritius är en riktig pärla som är värd den långa flygresan. Samla vackra snäckor på stranden, drick iskalla paraplydrinkar, svalka dig i den Indiska Oceanen och promenera bland härliga vyer där gröna miljöer grönskar och exotiska djur lever. Att få ta del av en sådan lyx är inte något du kan njuta av varje dag. Med lyx menar vi inte bara lyxhotell och god mat, utan lyx i form av många olika aktiviteter, vackra stränder och en intressant kultur. Lyx på Mauritius innebär möjligheten att välja mellan många saker att göra vare sig dig handlar om naturutflykter, matupplevelser, strandhäng eller kulturella äventyr!

En ö rik på kultur

Här får du smaka på många läckerheter - allt från färska grönsaker till söta frukter.

Gatumaten på Mauritius är en av landets bästa sidor. Här kan du handla allt från färskt kokosvatten och söta frukter till kryddiga maträtter och kinesiska nudlar. På Mauritius finner du även fantastiska restauranger som inte lämnar någon besviken. Vi på TravelBird har plockat fram några maträtter som du bara måste smaka på då du befinner dig på Mauritius. Först ut är maträtten som lika bra kunde vara landets nationalrätt - Dholl Puri. Det sägs att maträtten härstammar från det indiska brödet ‘paratha’ och det tunna brödet äts tillsammans med olika toppings, både starka och milda. Passa även på att smaka på Mauritius olika curryrätter som härstammar från Indien. Eftersom befolkningen har tillgång till nyfångad fisk kan du räkna med ett fantastiskt fisk och skaldjursbord på alla restauranger. Bläckfisk och hummer är Mauritius specialiteter som du inte vill missa. Glöm inte att smaka på ‘gajak’ som säljs vid varje gatuhörn. Detta är det perfekta snackset när du upptäcker Mauritius städer.

En resa till Mauritius innebär också sötsaker. Landet är känt för sitt finfina socker och sockrets historia daterar flera hundra år tillbaka i tiden då slaveriet tog över ön. Sockret är fortfarande ett av landets största exportvaror och vi rekommenderar att köpa hem en skål socker som souvenir. Dessutom kan du besöka ett sockermuseum för att smaka på nio olika sockersorter och lära dig allt om Mauritius socker!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter