3 erbjudanden

Resa till Mexiko

Låt en resa till Mexiko bli ett spännande äventyr! Med TravelBird kan du besöka landet som har underbara stränder, spännande kultur och goda tacos!
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Stränder, historiska sevärdheter, tequila och sombreros - välkommen till spännande Mexiko!

Mexiko är en spännande destination som kan erbjuda sina besökare alltifrån vackra stränder, spännande historia, pulserande städer och underbar mat! Med TravelBird kan en resa till Mexiko bli ett spännande äventyr, här kan man nämligen upptäcka mycket! Mexiko är ett stort land med många spännande destinationer att besöka, här kan man välja mellan att besöka pulserande städer såsom huvudstaden Mexico City eller njuta av underbara stränder med sol och bad i bland annat Playa del Carmen. Det gör Mexiko till en perfekt destination då landet har mycket att erbjuda - något för alla smaker!

Mexiko är ett land som gränsar till USA, Belize och Guatemala. Här är spanska det officiella språket men det finns även över 60 inhemska språk! Här finns det även ett varierande landskap att upptäcka - stränder, städer, öken och djungel! I Mexiko kan du också njuta av god mat, härliga drinkar och spännande godis - smaka på tequila eller testa en sombrero! Det finns mycket historia och kultur att ta del av i Mexiko. Här kan du besöka flera museum och spännande historiska platser. I Mexiko kan du bland annat ta del av den spännande Mayakulturen! Något som även har stor plats i Mexikos kultur är dans och musik! Under en resa till Mexiko kommer du stöta på härliga toner av mexikansk musik, så tveka inte att ta del av den härliga atmosfären. En rolig tradition som finns i Mexiko är piñatan som används vid bland annat högtider och födelsedagar. Den traditionella piñatan i Mexiko ser ut som en stjärna som ska symbolisera djävulen och genom att slå sönder den betyder det att djävulen släpper ifrån sig något gott! I Mexiko finns även den spännande järnvägen El Chepe som går mellan staterna Chihuahua och Sinaloa! Det är en otroligt lång järnväg och under en resa får man uppleva en magisk utsikt!

En resa till Mexiko kommer ge dig otroliga upplevelser och bli ett spännande äventyr, men även ge besökarna möjligheten att njuta av den vackra omgivningen som finns runt om i Mexiko på bland annat de vackra stränderna! Så varför inte passa på att göra underbara rundresor i Mexiko för att få uppleva ännu mer av det härliga landet!

Spännande platser

Det häftiga landet Mexiko!

Mexiko bjuder på många spännande platser som besökare kan åka till! Det kanske kan vara svårt att välja var i Mexiko man vill åka under en semester, för platserna här varierar och landet är stort!

Huvudstaden i Mexiko heter Mexico City och räknas som en av världens största städer! Det är en livlig och pulserande stad där det finns mycket att göra! I staden hittar du nämligen flera spännande sevärdheter och museum. Ett museum som heter Antropologiska museet räknas som en av de bästa i världen, här hittar man nämligen föremål från många olika tidsperioder och kulturer vilket är så spännande! Här kan man även besöka Solens pyramid vilket verkligen rekommenderas. Det är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om landets kultur! Några andra platser i Mexico City som är intressant att besöka är även de flytande trädgårdarna, Aztekastadion och El Zócalo. Mexico City erbjuder även bra shoppingmöjligheter, det finns flera moderna shoppingcenter och lokala marknader att besöka! Zócalo, Polanco och Bazar Sábado är alla populära områden i Mexico City om man är ute efter att shoppa både exklusiva märken och besöka mindre lokala butiker.

Det finns som sagt många spännande platser att besöka runt om i Mexiko och några som man kan besöka under en resa till Mexiko är bland annat Guadalajara som är en livlig stad. Här kan du bland annat ta del av kolonial arkitektur, besöka flera kulturella platser och besöka marknader. I Oaxaca City kan man ta del av spännande historia, smaka det lokalt odlade kaffet och de goda delikatesser som finns! Ett roligt event som hålls här årligen är en fest som kallas La Guelaguetza. Musik och dans står då i centrum!

I Mexiko hittar man även flera underbara platser där sol och bad står i centrum. Resor till Mexiko kan nämligen innebära vackra stränder, turkosblått vatten och goda snorklingsmöjligheter! Några platser du kan besöka är bland annat Playa del Carmen som är en fiskeby i grunden men som trots sin popularitet inte förlorat sin charm! Cancun erbjuder vackra stränder men också ett härligt nattliv medan Isla Mujeres är en avslappnad plats som du kan besöka om du vill ha en lugn atmosfär och njuta av en underbar paradisö! Andra härliga destinationer du kan besöka för en härlig vistelse under en resa till Mexiko är Tulum, Bacalar, Isla Holbox och Akumal - ja listan kan göras lång!

En spännande och rolig destination

I Mexiko kan man göra mycket roligt!

I Mexiko kan man upptäcka mycket, landet är nämligen fullt med spännande kultur och historia! Mexiko är även ett land som erbjuder många roliga aktiviteter för den som är intresserad - det finns något för alla smaker!

Som sagt finns det mycket historia i Mexiko och det kan man se på det antal sevärdheter som finns runt om i landet. Här finns det speciellt flera platser och museum som handlar om Mayakulturen, vilket är så intressant och spännande att lära sig mer om! Tulum är en historisk stad som verkligen rekommenderas att besöka! Här kan du nämligen besöka Mayaruinerna som är ett otroligt vackert område att vistas i. Här kan du lära dig mer om den spännande kulturen med hjälp av guidade turer eller upptäcka ruinerna på egen hand. Utanför Cancun hittar man den historiska staden Chichén Itzá och här finns det flera gamla byggnader som fortfarande är bevarade och det är en häftig plats att besöka! Några saker som man bland annat kan upptäcka här är slottet El Castillo, kyrkan Iglesia, templet Los Guerreros och osbervatoriet Caracol. Om du vill besöka andra länder där du kan hitta häftiga sevärdheter och ta del av spännande kultur, gör även en resa till Vietnam och även under en resa till Peru kan man upptäcka så mycket spännande!

Om du är intresserad av att snorkla så har du kommit rätt! I Mexiko finns nämligen ett av världens bästa platser för att snorkla - vilket är det vackra korallrevet utanför Cozumel! Även Cabo Catoche erbjuder underbara möjligheter att snorkla då vattnet är kristallklart och här har möjlighet att snorkla med havssköldpaddor! Baja California är en halvö i Mexiko, här har du bland annat goda vandringsmöjligheter både i bergen och längst kusten, du kan även cykla, surfa och dyka! Men det som lockar besökare att komma hit mest är alla de valar man har möjlighet att se här!

Under en resa till Mexiko kan man besöka flera naturparker, bland annat Xcaret, där du kan ta del av ett fantastiskt djurliv, otrolig naturmiljö och lära dig mer om Mexikos historia! Xel-ha heter en annan naturpark där du kan snorkla eller bara njuta av den härliga omgivningen! I Akumal kan man delta i en tur genom djungeln och där får man upptäcka en vacker grotta vilket är en spännande upplevelse!

Spektakulära matupplevelser

Det mexikanska köket bjuder på så mycket gott!

Mexiko är verkligen en destination där du kommer få uppleva otroliga matupplevelser - maten här är verkligen så god! En resa till Mexiko innebär nämligen en resa till taco paradiset! Ja du läste rätt - Mexiko är hem till den populära rätten taco. På spanska betyder taco “bunt” och är ett samlingsnamn för många olika rätter. Den svenska och mexikanska versionen av hur man äter tacos skiljer sig från varandra. Grunden här är tortillabröd gjord på majs eller vetemjöl. Dessa används sedan för att bland annat göra tacos, quesadillas, enchiladas, tortilla eller gringas. Fyllningen varierar, det kan vara alltifrån kött, ris, bönor, sallad och såser och såklart äter man guacamole till! Variationen är många vilket gör att hela taco kulturen blir ännu mer spännande och smakrik!

Mexikanska köket kan skilja sig beroende på var i landet man väljer att resa till. Men bönor, majs och squash har stor betydelse och även avokado, ris, chili och tomat tar stor plats i det mexikanska köket. Mexikansk mat är ofta stark och innehåller mycket kryddor! En nationalrätt man måste smaka under sin resa heter Mole Poblano. Det är en chili och kakaosås som oftast används till maträtter som kyckling och enchiladas. En annan rätt heter tamales och består av majsdeg som är fylld med kött och chilisås som sedan blir insvept av majskolvsblad! Det finns även tamales som är åt det sötare hållet, med fruktfyllning!

Några populära drycker i Mexiko är tequila och corona, som nog de flesta känner till och det är alltid roligt att testa på drycker i sina ursprungsländer! Om man vill testa på några spännande godissorter under sin vistelse i Mexiko ska man smaka på Indy dedos eller Miguelito. Här smaksätter man ofta godis med chili vilket kan vara spännande att smaka!

Resor till Mexiko innebär att man har stor chans att stöta på dessa maträtter och drycker och du kommer inte bli besviken - Mexiko bjuder nämligen på så mycket gott!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter