erbjudanden

Resa till Milano

En resa till Milano tar dig till en elegant och sofistikerad storstad i norra i Italien. Upptäck alla modeintresserades favorit stad tillsammans med TravelBird!
Se mer:

Känn pulsen på Italiens näst största stad och upptäck mode, design, god mat och fantastisk arkitektur.

Milano är kanske mest känd som den lite kalla industristaden i norr, men den är faktiskt långt ifrån kall och grå. Italienska börsens hemstad, som har business i generna, har också mycket annat trevligt och fantastiskt att bjuda på. Förutom att vara oerhört vacker och ha arkitektur som kanske gör många mållösa, hittar du flera intressanta platser, museer, restauranger och shoppingcenter i denna härliga stad. Storslagna konstnärer som Leonardo da Vinci måtte ha haft Florens som sin hemstad, men det var i Milano som han på riktigt accelererade och uttryckte sitt intresse för konst, astronomi och fysik. Upptäck byggnader så som den stora katedralen Duomo och dess gömda skatter, belägen i centrum av Milano. Katedralen sägs reflektera stadens kreativitet och ambition - och visst är den extrem på alla sätt? Wow-effekten är ett faktum. Låt dig också inspireras av all mode, design och konst. Staden andas som sagt mode och design och är känd som mode-rävarnas Mecka. Alla de stora modehusen är representerade här och vi kan lova att du kommer se fler än en modell vandrande längst gatorna på stan. Hela staden är som en catwalk. På din resa till Milano kan du också kasta dig ut i ett glittrande nattliv och följa fotboll i världsklass. Det är staden med någonting för alla intressen och åldrar helt enkelt! En destination perfekt för både vänner och familj.

Gallerier, konst och shopping

Vad får man inte missa när man tar sig till underbara Milano.

Staden är som vi nämt tidigare är mångsidig och utbudet är stor, så vad får man inte missa under sin resa till Milano? Duomo är ett solklart val, ta er tid och verkligen utforska, ju mer du lär dig desto mer intressant blir den. Efter det kan be bege er till Galleria Vittorio Emanuele II, en gammal legendarisk galleria som öppnade 1867 efter Viktor Emanuel II. Man kan väl enkelt säga att den inte riktigt ser ut som en vanlig galleria då den är som ett konstverk i sig. Det är en av världens äldsta gallerior. Det ser ut som en vanlig fin gata, men som sedan är täckt med ett magnifikt glastak. Här ska du ta dig tid under dina resor till Milano att besöka alla butiker och restauranger, om inte för shopping så för inspiration! Om du är ute efter fler städer i Europa där du hittar bra shopping, åk till Frankrike! Du kan bland annat göra en härlig resa till Nice eller en resa till Cannes - ett plus är att du även kan spendera dagarna på vackra stränder. Om du istället vill åka utanför Europa, varför inte göra en underbar resa till New York eller en resa till Dubai!

Visste ni att Leonardo da Vinci’s “Sista måltiden” hänger på en vägg i Basilica di Santa Maria delle Grazie i Milano, så om ni skulle vilja se den med egna ögon är detta inte omöjligt. Men se till att boka en guidad tur långt i förväg, då ni kanske inte är de enda som tänker samma sak! Målningen är väldigt skör och den har blivit otroligt sliten med åren, men det är inte bara åren som gjort den så ömtålig, utan också det faktum att Leonardo da Vinci experimenterade med material när har skapade detta världskända mästerverk.

Modeintresserades drömstrad

Prada, Gucci, Dolce & Gabbana... Ja du vet vad vi pratar om.

Modehuvudstaden Milano, en av de mest inflytelserika när de kommer till design, mode och textil i världen. Vill ni att shoppa på er resa till Milano, eller bara strosa runt i fantastiska butiker och låta er inspireras har ni hittat rätt. Milano är utan tvekan en perfekt shoppingstad. Du hittar allt från riktigt high-end fashion till outlets med fynd som de stora modehuset inte fått sålt. Här kan du rota runt bland överskotten och kanske hitta ditt bästa modefynd någonsin, vem vet? Chanserna är i alla fall större här än i många andra städer. Ta en dag att vandra upp och ner gator som Via Della Spiga, Via Montenapoleone och Via Manzoni. Ett annat charmigt varuhus, lite som deras svar på NK, är La Rina centre, för de som vill handla riktigt mycket olika härliga saker och hitta allt under samma tak!

För dig som älskar kaffe och mycket mer

Italienarna är riktiga hejare på att dricka kaffe och resten av världen tar bara efter.

När du beställde din cappuccino eller macchiato kanske du inte tänkte på att det är just Italien dessa påfund kommer ifrån! När det kommer till hur resten av världen dricker kaffe, har dem mer eller mindre tagit efter Italien. Och att kaffet i Milano är i världsklass är kanske inte svårt att räkna ut, här är folk riktigt snobbiga när det kommer till kaffe och ingen kan ens stava till bryggkaffe. “Finns det svenskt kaffe på hotellet?” är inte en fråga ni kanske bort ställa första dagen… Kom också ihåg att “en kaffe” är en shot av espresso! På dina resor till Milano ska du helt klart passa på att njuta av det italienska sättet att dricka kaffe på. Här är det ingen “fika” utan “en paus” som det kallas. Det tar ju nämligen inte så lång tid att hälla i sig en liten espresso med kanske något litet ljuvligt bakverk till. Blir ni hungriga kan ni också springa bort till Eataly - varuhuset fyllt med mat! Här kan du gå runt och bara smaka och testa allt gott som Italien har att erbjuda i matväg. En matälskares dröm!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter