2 erbjudanden

Resa till Montenegro

Vackra stränder, ståtliga berg och ett härligt klimat. Följ med TravelBird på en spännande resa till Montenegro!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Det spännande landet Montenegro!

Montenegro är en spännande destination som man hittar vid Adriatiska havet. Landet gränsar till bland annat Kroatien, Serbien och Albanien och är ett magiskt land med underbar natur, god mat och vackra platser att besöka. Med TravelBird kan du besöka ett land som bjuder på många äventyr och här kommer du inte få en tråkig stund!

Montenegro bjuder på magiska naturupplevelser - naturen här är verkligen något extra! Höga ståtliga berg, djupa vackra floddalar, vackra stränder och medeltida städer. Det finns så mycket spännande att ta del av under en resa till Montenegro. I landet kan man besöka flera olika nationalparker som alla är otroligt vackra och gillar man en vacker omgivning ska man verkligen besöka någon av dem! Montenegro har även en lång vacker kust där man hittar flera underbara stränder. Sol och bad är ofta i fokus under en resa till Montenegro och det är inte förvånande. Det är så fina stränder man hittar på rad och det finns både längre och kortare sandstränder att besöka. I Montenegro kan du även bada i ett härligt kristallklart vatten! En resa till Montenegro är perfekt för den som vill sola och bada, men även för den som vill ha en aktiv semester med roliga och varierande aktiviteter. Här kan man nämligen vandra i vackra miljöer, snorkla eller dyka och delta i olika äventyrsaktiviteter som bland annat forsränning. Montenegro har nämligen något för alla smaker och intressen! Här kan man även besöka flera olika typer av städer: alltifrån vackra kuststäder som bland annat Budva, medeltida städer som bland annat Kotor, till större städer såsom huvudstaden Podgorica.

Under en semester i Montenegro kan man hitta mycket gott att äta! Det montenegrinska köket har influenser från flera olika kök, bland annat italien, turkiet och kroatien. Bröd, soppor, kött, ost, vin - här hittar man alla möjliga maträtter. En populär maträtt som serveras som snabbmat heter Burek. Maträtten består av deg med fyllning, och den vanligaste fyllningen är köttfärs men den kan även vara ost, potatis och spenat. En annan populär maträtt är Cevapcici som är en köttfärsrätt som ofta serveras med en grönsaksröra som heter ajvar. Pljeskavica är en slags pannbiffrätt som äts tillsammans med pitabröd, ajvar och kajmak! En populär sötsak att smaka under en resa till Montenegro är bland annat Priganice som är munkar doppade i honung. I Montenegro skiljer sig ofta maten beroende på var man befinner sig i landet. Till exempel i städerna längst kusten så är fisk och skaldjur i fokus! På många restauranger kan man välja på dagens fångst, vilket är så spännande. Då kan man få välja alltifrån skaldjur, fisk och bläckfisk! En populär dryck att smaka på i Montenegro är den goda granatäppeljuicen! I Montenegro kan man även besöka flera roliga festivaler. Här kan man besöka bland annat musikfestivaler, karnevaler, vin- och fiskfestivaler och det finns även flera kulturella event man kan ta del av.

Vackra städer och stränder

Montenegro har underbara platser att besöka!

Montenegro är ett land som bjuder på härliga platser att besöka! Här kan man välja på flera olika platser beroende på vad man vill göra under sin semester och vilka intressen man har! När man gör en resa till Montenegro kanske man vill spendera sina dagar fyllda med sol och bad. Montenegro har en underbar kust där man hittar vackra kuststäder med härliga sandstränder! Några härliga kuststäder man kan besöka längst rivieran i Montenegro är bland annat Budva. Det är en lyxig stad som har flera vackra stränder. I hamnen hittar man stora båtar och nattlivet går inte att klaga på. Här finns det även flera historiska monument att besöka och i gamla stan hittar man smala gränder med mysiga restauranger och små butiker. Budva anordnar även flera festivaler och under sommaren är staden verkligen en teaterstad! Petrovac är en annan badort att besöka, det är ett charmigt liten stad men en underbar miljö. Bada, ät god mat och njut av en härlig semester! Om man istället väljer att åka till Becici kan man spendera dagarna på den längsta stranden i Montenegro! Runt kusten i Montenegro får man ta del av de ståtliga bergen i bakgrunden och det är en otroligt vacker miljö att spendera sin semester i!

Under en semester i Montenegro kan man även besöka den medeltida staden Kotor. Det är en vacker stad som är fyllt av historia. Besök gamla stan, alla de spännande museum och kyrkor! Njut även av den underbara miljön med berg, stränder och häftiga byggnader. Om man vill besöka en större stad ska man åka till Montenegros huvudstad Podgorica. Det är landets största stad och här kan man shoppa, besöka härliga parker, besöka museum och gamla byggnader! Man kan även göra en dagsutflykt till häftiga vattenfall och Podgorica har ett underbart läge i landet så man har möjlighet att både ta sig till stranden och bergen! Om du vill upptäcka fler spännande städer med flera häftiga sevärdheter kan du göra en weekendresa till Sofia eller spendera en weekend i Bergamo - det är två spännande städer med mycket kultur att ta del av!

Underbara naturupplevelser

Den otroliga natur man kommer möta i Montenegro kommer inte göra en besviken!

En resa till Montenegro bjuder på så mycket mer än bara de vackra städerna och underbara stränderna som finns i landet. Här får man även ta del av en fantastisk natur och magisk omgivning! I Montenegro kan man besöka flera olika nationalparker, här finns bland annat nationalparkerna Durmitor och Biogradska gora. Durmitor är den största nationalparken i landet och här hittar man en spektakulär miljö! Här finns det höga vackra berg, skog, sjöar och floder - miljön är helt magisk! I denna nationalpark kan man även göra flera spännande och roliga aktiviteter. Den vackra floden Tara går genom Durmitor och här finns även Canyon Tara. Här kan man delta i den spännande forsränningen som verkligen är en upplevelse - medan man får ta del av en härlig omgivning får man även ett spännande äventyr! Biogradska gora heter en annan nationalpark som bjuder på underbara sjöar och skogsområden. I nationalparken Lake Skadar finns sjön med samma namn, som är den största på Balkanhalvön. Det är en perfekt destination för den som gillar utomhusaktiviteter och vacker natur! Nationalparken är även rik på både djur och växter och det finns även flera spännande historiska platser och byggnader att besöka. Alla nationalparker i Montenegro bjuder på en otrolig naturupplevelse och man kommer inte ångra ett besök. Vill du besöka fler länder med magiska naturupplevelser gör en resa till Finland eller en underbar resa till Island!

Spännande aktiviteter

I Montenegro finns det så många spännande och roliga saker att göra!

Är du trött på att spendera dagarna på stranden där sol och bad står i fokus? Vill du aktivera dig med spännande äventyr och roliga aktiviteter? Då är en resa till Montenegro något för dig! Här finns det nämligen så mycket roliga saker att göra och miljöerna som man kan utföra dem i kan man inte klaga på - det finns något för alla smaker!

Montenegro har en magisk kust med underbara stränder. Här har man möjlighet att åka vattenskidor, surfa och vindsurfa. Ada Bojana är speciellt en plats i Montenegro där man kan utföra dessa vattensporter. Vattnet i Montenegro är helt underbart och kristallklart vilket gör att det finns goda dyknings- och snorklingsmöjligheter här! Något många kanske inte visste är att i Montenegro kan man även åka skidor. Både Zabljak och Kolasin är två områden där man kan åka skidor så varför inte kombinera skidor med en badsemester? Här har du nämligen möjligheten under en period att åka skidor på morgonen och ligga på stranden på eftermiddagen! Då Montenegro är ett land med ståtliga bergsområden och underbara nationalparker så har man goda möjligheter att vandra, cykla och klättra. Åk kanot, delta i forsränning eller simma i de vackra sjöarna som finns. Möjligheterna är många och det finns så mycket spännande att göra under en semester i Montenegro!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter