erbjudanden

Resa till Nederländerna

Cyklar, tulpaner och museer beskriver en resa till Nederländerna på bästa sätt - låt TravelBird visa vägen till det fantastiska landet!

Cykla på söta gator, dofta på färggranna tulpaner, besök några av världens mest berömda museer och ta en båttur på kanalerna… Välkommen till Nederländerna!

Visste du att namnet “Nederländerna” härstammar från det faktum att landet är ett så kallat “lågt” land där 20% av befolkningen bor under havsnivån? Besök det charmiga landet som erbjuder den perfekta romantiska atmosfären för alla kärleksfulla individer där ute. Färgglada tulpaner, kanaler med söta broar, idylliska hus i bruna nyanser, mysiga kaféer och en fantastisk stämning som gör dig varm om hjärtat. En resa till Nederländerna är garanterat en lyckad semester!

Nederländerna är ett av världens mest tätbefolkade länder där befolkningen cyklar till jobbet, äter gouda ost och dricker Heineken. Den nederländska kulturen erbjuder en charmig stämning där man njuter av varje dag, strosar på de söta gatorna och unnar sig den goda maten. Nederländerna är ett land med en unik atmosfär, historiska museer och många vackra städer som erbjuder något utöver det vanliga. Gör en resa till Amsterdam, som är landets huvudstad, turista som aldrig förr och ta del av allt det fantastiska som staden har att bjuda på. Åk till den makalösa staden Den Haag som förut var landets huvudstad eller besök Rotterdam som idag är Nederländernas mest moderna stad med intressant arkitektur och kultur. Nederländerna är verkligen ett land som har mycket att erbjuda! Anne Franks hus, Van Gogh-museet, Heineken bryggeriet och mycket mer. Semestra i Nederländerna och upplev en fantastisk storstadssemester som du aldrig vill att tar slut. Låt TravelBird visa vägen till ett nederländskt äventyr!

Ett kök som alla bör smaka på

Kom och smaka på Nederländernas kulinariska sida - du kommer inte att ångra dig!

Bitterballen, stroopwafel, pommes frites, sill, kroketter, ost… Nederländerna erbjuder en suverän upplevelse för alla hungriga resenärer där ute! Åk inte hem förrän du smakat på åtminstone en av dessa godheter. Det nederländska köket är kanske inte lika känt som det kinesiska eller franska, men erbjuder utan tvekan många godheter som du bara måste smaka på. En resa till Nederländerna vore inte fullständig utan landets traditionella “bitterballen”, “stroopwafel” och kroketter. De flesta av Nederländernas berömda läckerheter är det perfekta snackset under en dag på stan eller en kväll på en mysig bar.

“Bitterballen”, de friterade köttbullarna som serveras med senap är det ultimata snackset i varje nederländsk bar. Efter ett glas eller två är bitterballen precis vad du letar efter - vi garanterar dig en positiv upplevelse. Precis som Belgien har Nederländerna också ett gott rykte för sina pommes frites. Det här är utan tvekan en av de bästa snacksen under en fullspäckad dag bland sevärdheter. Köp en strut pommes som toppas med curry ketchup, majonnäs och lök, strosa på de mysiga gatorna och njut av det perfekta eftermiddagssnackset medan du suger in allt det vackra som Nederländerna har att erbjuda. Fortsätt den fantastiska matupplevelsen genom att köpa ett paket med “stroopwafel” - två tunnar våfflor med sirap. Det bästa våfflorna fås från bagerier och matmarknader där de serveras färska och varma. Dessa våfflor är så goda att du bara vill ha mer och mer, men glöm inte att lämna rum för Nederländernas andra godheter!

Sverige är inte den enda nationen som gillar sill. Under din semester i Nederländerna kan du räkna med ett flertal gatustånd som säljer sill med lök och inlagd gurka. Den berömda silltallriken som dekoreras med den nederländska flaggan är definitivt ett måste under din vistelse i landet. För en kraftigare portion kan du beställa “broodje haring” som är sill med bröd. Kroketter är även en av landets specialiteter som du inte bör missa. Nu snackar vi inte om gourmetmat som serveras i Michelinrestauranger, utan snabbmat som du kan köpa från en försäljningsautomat. Vi lovar att det smakar bättre än det låter! Upplev det nederländska livet på bästa sätt - köp några kroketter från en automat och du känner dig som en äkta “dutchie”!

Glöm inte osten som du kan äta till frukost, lunch, middag eller kvällsmål - ja, när som helst! Nederländerna är ett riktigt ostland där det kryllar av goda ostar av olika slag. Under TravelBirds resor till Nederländerna kommer du att se ett flertal butiker som säljer delikata ostar. Stig in, snacka med kyparen, smaka på den bästa osten och köp hem en bit eller två. Den nederländska osten är inte världskänd utan orsak!

Tulpaner och museer

Nederländerna erbjuder massvis med sevärdheter som du inte vill missa.

Anne Frank, Heineken, Van Gogh… En resa till Nederländerna innebär världsberömda museer, tusentals tulpaner, vackra parker och roliga aktiviteter för alla personligheter. Tråkiga stunder är något du kan glömma då du befinner dig i Nederländerna - här finns något för alla! Historieintresserade individer bör ta sig till Anne Franks hus. Hit kommer nästan en miljon besökare per år, så det gäller att köpa en biljett i förväg. Ta en titt på Anne Franks gömställe, se delar av hennes dagbok och föreställ dig hur det var att leva på den lilla vinden. Även om det är en mycket tragisk historia som inte lämnar någon oberörd är museet väl värt ett besök. Om du däremot gillar konst vill du inte missa Van Gogh-museet som erbjuder världens största samling av den berömda konstnärens konstverk. Glöm inte att besöka det berömda Rijksmuseet som är en av Nederländernas mest berömda attraktioner. Vi rekommenderar även ett besök till det fantastiska tulpan-museet där du får lära dig allt om tulpanens historia. Eftersom Nederländerna är känt för sina tulpaner är detta museum ett måste!

Nederländerna innebär givetvis även Heineken. Besök det kända bryggeriet och lär dig allt om ölens historia. “Heineken experience” är en rolig aktivitet där du får smaka på den goda ölen, studera ölens utveckling och uppleva roliga aktiviteter. Passa också på att spendera några timmar i vackra Vondelpark. Den gröna parken är det perfekta stället att avnjuta några timmar i solen, andas in den friska luften och skåda cyklister. Albert Cuypmarkt är en av Nederländernas största marknader som säljer allt från färska grönsaker och bakverk till billiga kläder och skor.

Vackra kanaler och idylliska hus

TravelBird tipsar dig om Nederländernas mest populära städer som du bara måste besöka.

En resa till Nederländerna innebär oftast några dagar i Amsterdam, men glöm inte att landet erbjuder många andra städer som är minst lika vackra och fantastiska. En av Europas mest populära destinationer är utan tvekan Amsterdam - staden där söta hus pryder gatorna och vackra kanaler skapar en mysig atmosfär. Här finner du oändligt många aktiviteter som förgyller din resa och ett nattliv som inte gör någon besviken. Amsterdam är definitivt värt ett besök, men glöm inte att Nederländerna erbjuder andra städer som är minst lika trevliga för en stadssemester. Den pittoreska staden Leiden är utan tvekan en av dem. Även här finner du kanaler, broar och söta hus som skapar den typiska nederländska känslan. Besök trevliga museer, skåda vacker arkitektur och gamla väderkvarnar. Den Haag som ofta anses vara Nederländernas mest speciella stad är också en sevärdhet i sig. Här finner du vackra monument, ett flertal museer och mysiga butiker. Maastricht med sina vackra kyrkor, trevliga torg och årliga festivaler är också en stad som är värd ett besök. Det samma gäller Utrecht - staden rik på medeltida historia och vacker arkitektur. Haarlem som är Nederländernas tulpanstad och Groningen som är Nederländernas studiestad med en internationell atmosfär är städer som du inte heller vill missa. Den forna fiskebyn från 1200-talet, Rotterdam, är däremot Nederländernas modernaste stad och platsen dit många turister tar sig till. Sist men inte minst, Gouda. Som namnet säger är staden berömd för sin utsökta ost. Åk till Gouda för att att skåda det gamla stadshuset från 1400-talet och stadens vackra kanaler. Om du förälskar dig i städer fyllda med vackra kanaler ska du även göra en resa till Venedig! Om du istället vill besöka andra närliggande länder kan du göra en resa till Bryssel som ligger i grannlandet Belgien eller varför inte åka på en underbar resa till Dublin!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter