1 erbjudande

Resa till Nepal

En resa till Nepal kan inte vara annat än magisk. Upptäck färggranna städer, fridfull natur och överväldigande bergskedjor med TravelBird!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Att ligga inklämd mellan länder som Kina och Indien gör kanske att man lätt blir bortglömd, men med en karaktär så tydlig som Nepals behöver vi nog inte oroa oss.

Gör en resa till Asien och besök landet Nepal som kanske mest förknippas med orangeklädda munkar och stora bergskedjor, där också vårt största berg i världen Mount Everest ligger. Men landet har mycket mer att upptäcka än så. Är du redo för spännande äventyr, extrema klimat och naturupplevelser utöver det vanliga är Nepal någonting för dig. Dess intressanta historia kan underhålla vem som helst i timmar, och det är kanske inte så konstigt att världens stora äventyrare har sökt sig hit under alla år. Det är ett väldigt intressant land och trots att det ligger inklämt mellan två stormakter har det en distinkt egen kultur. Bara en sådan sak som att landet hade hindusim som statsreligion ända fram till 2006? Det finns mycket att uppleva i vackra Nepal, resor där du fyller på livserfarenheten till bredden!

Ett bergigt land för äventyrare

Här hittar du allt från världens största berg till kanske kortaste järnvägen någonsin.

Det sägs att Buddah föddes i Lumbini i Nepal, det är också landet med flest världsarv per kvadratkilometer. Det är ingen tvekan om att landet kan intressera alla på något sätt. Besöka Buddah’s födelsestad eller utforska landets kultur och historia. Vi kan lova att du inte kommer att vara uttråkad på din resa! Vill du träffa levande gudinnor? Ja, då har du kommit rätt, i Nepal lever nämligen Kumaris, “levande gudinnor”, och ordet Kumari betyder oskuld. De lever i tempel i Nepal och dyrkas av tusentals hinduer och buddhister.

Nepal är ett väldigt religiöst land men har aldrig någonsin under sin tid spilt en droppe blod eller varit i krig på grund av varken religion eller etniska skäl. Imponerande som landet är, inte bara geografiskt, finns det också över 80 olika etniciteter i landet och man tror att det talas ungefär 123 språk. Det fantastiska landet bjuder på äventyr i varje hörn. Passa på att göra allt från att rida på mustanger i bergen, möta de underbara människorna till att lära dig att meditera!

Mat och kultur

Upplev den inhemska traditionella maten och kulturen på plats i Nepal.

Köket i Nepal sträcker sig från deras inhemska rätter till en ganska internationell meny. Det sägs att det bästa sättet att förstå folket i Nepal är genom deras mat. Även om många rätter har ris som sin bas, precis som på många ställen runt om i Asien, gör det inte maten mindre rolig för det. Under din resa till Nepal blir du introducerad till mat influerad av tibetansk kultur, och deras yak-ost hittar du nästa över allt i landet. Smör-te och nudlar hör också till den tibetanska kategorin. Men utöver detta hittar du rätter som currykött och dumplings på menyn. Maten är också känd för att vara väldigt stark, så kanske se upp innan du lassar in stora skeden! Om du vill besöka andra spännande destinationer gör en resa till Japan, en resa till Peru eller besök underbara Filippinerna!

Resetips inför Nepal

Fotriktiga skor och ett öppet sinne, inte mycket mer än det som krävs för en lyckad semester i Nepal.

Nepal kallas inte för Asiens Amazonas utan anledning och är kommer våra bästa tips inför din oförglömiga resa till Nepal:

  • Vett och etikett! I Nepal tappar man inte temperament i offentliga sammanhang - skönt för oss som gillar lugn och ro på semestern.
  • Ta med din mest äventyrliga vän - för här finns det oändlig med platser och saker som borde utforskas!
  • Bergsklättringen i Nepal är för både nybörjare och pionjärer!
  • Livserfarenheter och utmaningar finns det gott om - så packa ett glatt och öppet sinne.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter