3 erbjudanden

Resa till New York

Lockas du av storstadsmyller, grandiosa museer och mat från hela världen? Boka en resa till New York med TravelBird och upplev detta och mycket mer!
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

New York fascinerar sina besökare på ett obeskrivligt sätt - vare sig det är första eller femtioelfte gången. Här möts alla världens kulturer, som tillsammans skapar en inspirerande och otroligt färggrann miljö.

En resa till USA och den underbara staden New York som är full av världskända sevärdheter och mindre bekanta smultronställen. I staden ryms allt: enorma parker med lugn atmosfär, härlig havsutsikt, pampiga museer, skyskrapor, idylliska kvarter, utsökta restauranger och lokala ekologiska marknader. Ingen dag är sig lik i denna stad. Du kan välja att lyxa till det riktigt ordentligt på Manhattans stiliga cocktailbarer, eller med drinkar på toppen av en skyskrapa med vy över staden eller att istället utforska den alternativa livsstilen på Brooklyns vintagemarknader. Planera din resa till New York med en personlig prägel! En resa till New York behöver inte vara välplanerad i förväg, för du kan garanterat hitta på mycket att göra när du väl är på plats. Lista dina "must-see" ställen och planera dina dagar enligt vilket område sevärdheterna ligger i. Ta en dag på dig att utforska Coney Island med sandstrand och sin kända typiskt amerikanska pir i södra Brooklyn, och besök området Williamsburg med sina marknader, alternativa butiker och små restauranger. Upptäck Lower Manhattan med sevärdheter som Battery Park varifrån du kan ta färjan till Ellis Island med immigrationsmuséet och till Liberty Island med Frihetsgudinnan, business-hubben Wall Street och bästa shoppingen hittar du i SoHo med många amerikanska butiker som fortfarande inte hittas hemma i Sverige - eller i Europa för den delen. Besök livliga Times Square på kvällen för att ta det där turistfotot med stora skärmar i bakgrunden, gå runt i den gigantiska parken Central Park och ta in solnedgången över Hudson River på promenaden High Line. En resa till New York blir garanterat oförglömlig!

En stad rik på kultur och historia

Är du ute efter en minnesvärd resa till en stad som har allt? Boka en New York-resa för att njuta av historiska kvarter, moderna gallerier, enorma parker och fascinerande museum.

Ingen stad är lik New York - och därför återvänder besökare hit gång på gång. Dags att frossa i det kulturella utbudet under din resa till New York - en stad som har oändligt mycket spännande att erbjuda. Staden har en fascinerande historia som påverkat hela världen: nybyggarna, Wall Street-kraschen och den afroamerikanska frigörelsen. Här hittar du många imponerande museer, såsom Metropolitan Museum of Art, Museum of Modern Art, Guggenheim-museet, New York Transit Museum och immigrationsmuséet på Ellis Island som var inkörsporten för över 12 miljoner immigranter som sökte ett bättre liv i Amerika på 1800- och 1900-talet. Men här finns också många små och mer besynnerliga museer så som The Museum of the American Gangster, Mmuseumm som är stora äpplets kanske minsta museum och ryms i en frakthiss, eller jazz ikonen Louis Armstrongs hus i Queens.

För att uppleva den autentiska New York-känslan kan du utforska staden till fots, vilket ger bättre möjligheter att upptäcka charmen i stadens olika lokala kvarter och att ta vara på stunden. I New York finns inte enbart moderna skyskrapor, utan även många vackra historiska byggnader och inbjudande parker. Besök Little Italy som endast har italienska butiker och restauranger eller Chinatown där du känner dig som att du verkligen är på besök i Kina och inte i New York City. En sevärdhet som ofta blir förbisedd är katedralen av St John the Divine precis bakom Columbia University norr om Upper West Side. Katedralen är den fjärde största kristna kyrkan i världen med sina 186 meter i längd och konstruktionen av katedralen började år 1892, men anses inte vara klar än idag. New York är verkligen en perfekt destination att besöka under en rundresa i USA, det är en magisk stad! Om du istället vill lata dig på en strand ska du satsa på resor till Miami eller en resa till Kalifornien som bjuder på ett underbart klimat!

Gastronomiska upplevelser

Japanskt eller franskt, pastramimackor eller Michelinstjärnor, bagel eller burgare, budget eller slå på stort? Allt är möjligt i detta kulinariska mecca!

Satsa lite extra på att hitta intressanta matställen utanför de mest turistiga alternativen. Bjud in dina smaklökar till en riktig fest på någon av New Yorks prisade restauranger - här jobbar toppkockar från hela världen! I New York hittar du förutom fler-stjärniga kök även oemotståndliga pizzor, smaskiga ramen-nudlar, största hamburgarna och härliga American pancakes. Gå för all del inte miste om en autentisk New York cupcake-upplevelse medan du är på besök! Det finns kreationer i regnbågens alla färger runtom i staden, med smaken "red velvet" som en lokal favorit, och du kommer säkerligen att hitta din egen favorit under resan! Ta chansen och smaka också på såväl turisternas som de lokalas favorit; gatumat från de hundratals foodtrucks du kan hitta i varje hörn. Om du är riktigt sugen på att hitta det bästa gatuköken så ladda ner appen "Truckfood" och hitta exakt vad du vill ha! Under din New York-resa ska du ta chansen att smaka på äkta bagels, New York cheesecake, burgers på de lokalas favorit Shake Shack, delstatens specialitet halfmoon-kakor och såklart ska du även ta en pizza-slice och smaka på den typiska amerikanska pizzan med tjockt botten. En sak är säker - New York City har något för precis alla!

Upplev New York genom invånarnas ögon

Är du i staden för första gången eller har du redan åkt på många resor till New York? Oavsett vilket vill du säkert få en inblick i invånarnas vardag och några insider-tips!

Du kanske känner att det finns för mycket att se under din resa - New York myllrar ju av must see-ställen. Ingen fara! Här listar vi några tips som kan komma till nytta när du planerar din semester:

  • Besök Top of the Rock, en underbar utsiktsplatå på Rockefeller Centers tak, som erbjuder en utsikt minst lika fin som den från Empire State Building. Köerna är oftast kortare och du får en underbar vy vars höjdpunkt är just Empire State Building.
  • Ta en avkopplande promenad längs The High Line, ett gammalt järnvägsspår ovanför staden som omvandlats till en urban park med bänkar, olika växter och en spännande utsikt över centrum. High Line går från Meatpacking District, genom Chelsea till Lower West Side.
  • Koppla av i Prospect Park där du bland annat hittar ett zoo, en lokal marknad, ett vattenfall och många härliga picknick-ställen
  • Bryant Park är en liten park mitt i Midtown där du kan ta en kort paus mellan sevärdheterna. Ligg i parken och se upp mot skyskraporna och du kan också låna en tidning eller en bok från parkens gratis "bibliotek".
  • Upptäck bohemiska Greenwich Village med bland annat Washington Square Park och utforska särskilt West Village, där du hittar perfekta brunch-ställen och ypperliga whisky-barer
  • American Museum of National History är kanske ett av världens kändaste museum, och lades på världskartan särskilt efter filmen "Natt på museet". Här kan du se dinosaurieben, mammutskelett och en stor Moai staty.
  • 9/11 Memorial i Lower Manhattan är värt att se. Stället är garanterat att röra upp känslor och du kan också besöka muséet i anslutning till minnesmärket som öppnade år 2014, där du kan se bilder på Ground Zero.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter