1 erbjudande

Resa till Nice

En resa till Nice och franska rivieran tillsammans med TravelBird är så mycket mer än perfekta stränder. Njut av fransk mat, shopping och strandpromenader!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Makalösa Nice har fascinerat både sina invånare och turister i många år. Dess skönhet och magiska franska vibe är oslagbar året om.

Franska skönheten Nice är känt för flera saker, inte bara att de har stränder som närmar sig perfektion, kristallklart vatten och magiska byggnader. Här hittar ni shopping i världsklass och en av Frankrikes största marknader med frukt och grönt som senare under dagen också förvandlas till olika restauranger. Det oslagbara franska köket i kombination med ett klimat som är långt ifrån obehagligt skapar en smakrik och trivsam resa med hela familjen, vännerna eller med din käraste. Den romantiska staden har mycket att erbjuda mellan högt och lågt, billigt och dyrt. Detta är en stad för den kultur- och matintresserade lika väl som soldyrkaren och festprissen. Rivieranatten är en blandning av det bästa, med influenser från städer som Barcelona och Paris. Välj mellan att dansa natten lång på Le Baoli eller bara slappna av framför solnedgången. Nice la Belle, som staden kallas, Nice den vackra charmar de flesta, låt oss berätta mer om vad du kan göra på dina resor till Nice! Vad sägs om att börja dagen med en promenad längst berömda Promenade des Anglais som sträcker sig hela 4 km längst vattnet. Längst Promenade des Anglais hittar du allt från cyklister till joggare och soldyrkare. Utöver den aktiva promenadstråken hittar du också ställen som Hotel Negresco, Palais de la Méditerranée och kända skulpturer som La Chaise de SAB.

Franska rivieran och allt vad den har att erbjuda

Den franska rivieran är en naturlig skönhet med milda vintrar och långa somrar

För den kulturintresserade är det också ett konstnärligt paradis med mycket att se, och allt från gammalt till nytt. Efter promenaden kanske en tur till ett museum låter som en bra idé. Det finns flera museer värda att besöka i staden. Nice moderna museum, Musée d’art moderne et d’art contemporain, öppnade 1990 och är omtyckt av både lokalbefolkningen och stadens turister. Sedan har vi också kända Musée Marc Chagall, som är dedikerat helt till den kända konstnären. Det skapades under hans livstid med hjälp av kulturminister André Malraux. Här hittar ni konstnärens kända serie av 17 stycken tavlor som illustrerar bibliska meddelanden.

Är du mer intresserad av att komma hem med solblekt hår och solkysst hud efter din resa till Nice ska du bege dig till den kända stranden Plage Publique des Ponchettes eller de lite mindre kända som; Cap d’Ail, Villefranche, Beaulieu-Sur-Mer eller steniga och supercharmiga Coco Beach. Här ligger folk och njuter av solen insmorda i olja. Efter lapandet av sol och bad i det kristallklara vattnet kanske plånboken känns fet. Då ska du passa på att upptäcka Nice shoppingutbud. Shoppingen är helt klart riktigt bra och du hittar allt från de mest exklusiva boutiquerna till stora varuhus. Vandra Avenue Jean Médecin upp och ner tills ni inte orkar gå längre, som är en av de stora shoppingstråken. Eller för en mer exklusiv touch ska ni gå till Avenue de Suéde, här hittar ni anrika och kända varumärken. Om du vill se mer av den underbara rivieran kan du även göra en resa till Cannes - det är inte lång ifrån Nice! Kanske vill du besöka andra härliga kuststäder i Europa - i Portugal hittar du flera härliga platser att besöka! Gör en resa till Lissabon eller en resa till Porto. Kanske en härlig resa till Albufeira lockar mer!

Fransk mat i världsklass

De flesta kan nog hålla med om att det franska köket inte går av för hackor - upplev en smakfest på dina resor till Nice!

Rivierans egna version av världskända franska köket kan knappast göra någon besviken. Innan du åker hem från denna fantastiska stad ska du besöka någon av deras kända och erkänt fantastiska restauranger. Sedan bode du också beställa in Socca (pannkaka gjort på kikärtor), Nicoise Sallad (stadens signatursallad med tonfisk och ansjovis) och Pissaladiere (tart eller pizza toppad med alla goda ting) - dessa är typiska rätter som folk ropar in i Nice. På grund av att staden ligger längs kusten präglas den av skaldjur och salta smaker och många rätter har favoriten ansjovis i sig. Sedan är det nästan ett måste att ta sig runt till stadens olika marknader. Testa till exempel Food Market på din resa till Nice, den har en härlig blandning av ingredienser som representerar stadens lokala produkter.

Något du kanske inte visste om Nice

Staden dit allt från kändisar till kungligheter åker - vad är det som gör den så speciell?

Sol och bad i alla ära, men det finns på många platser runt om i världen som erbjuder detta. Det är mer än det som gör att vi älskar denna staden. Den franska charmen och ett väder som ingen ofta klagar på, det börjar bra. Men vad finns utöver det? Vad vet vi egentligen om Nice? Här är några saker som du kanske inte kände till innan dina resor till Nice:

  • Du borde egentligen vara i Italien. Ja, det är sant, Nice har bara tillhört Frankrike sedan 1860.
  • Kändisar som Elton John kallar detta sitt hem, men det gör också Tina Turner och Keith Richard! Lilla Beverly Hills kan det nästa kännas som ibland.
  • Staden är döpt efter gudinnan Nike, som betyder seger.
  • Det är väldigt lätt att ta sig till andra platser längs rivieran, vilket bara gör den ännu mer populär!
  • Hyr en egen strand för en dag - för extra privacy.
  • Besök stadens många vinbarer och testa er igenom deras franska druvor.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter