4 erbjudanden

Resa till Norge

En resa till Norge bjuder på ett stort antal aktiviteter. Besök huvudstaden Oslo eller åk högre upp i landet till vackra berg och utsiktsplatser. Hur du är väljer att uppleva din resa till Norge har TravelBird samlat de bästa tipsen.
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Även då vårt grannland är väldigt likt Sverige på många sätt har Norge sin egna karaktär. Dramatisk natur, häftig arkitektur och en trestjärnig Michelin-restaurang finns i grannlandet och gör Norge värt ett besök.

En resa till Norge bjuder på olika sportaktiviteter oberoende på när på året du väljer att åka, vilket passar perfekt om man är ute efter spännande sportresor! Utfärdsåkning kan du ägna dig åt både sommar och vinter då Norge har flera glaciärer men för att ägna sig åt långfärdsåkningen som landet är känt för är resor till Norge bäst på vinterhalvåret. Skidor i sin ära men det du inte får missa om du är i de norska bergen är att upptäcka fjorderna. Geirangerfjorden är en av fjordarna som är med på UNESCO:s världsarvslista och är en stor turistattraktion för så väl den norska befolkningen så som utomstående turister. Preikestolen (predikstolen) är även den en känd turistattraktion då denna klipphyllan ligger på en 600 meter höjd med stup rakt ner i Lysefjorden på tre av sida fyra sidor. För den som är än mer djärva finns trolltunga att skåda. Denna stenformation står ut horisontellt från resterande av berget med ett stup på ungefär 1100 meter över Ringedelsvatnet. Trolltunga heter formationen eftersom det ser ut som att berget, som ofta varit kallat troll i äldre sagor, sticker ut sin tunga på den höga höjden. Trollstigen är en väg som fått anpassa sig till det bergiga landskapet och bildar en fantastiska U-svängar vid tre olika bergssidor. Även denna är en klassisk turistattraktion men ska undvikas för den bilsjuke. Res till Norge under sjuttonde maj och upplev när hela landet förvandlas till en stor folkfest. Besök huvudstaden denna dag för att se hur befolkningen fira nationaldagen. Norrmännen bär sina nationaldräkter och i varje stad finns det ett sjuttonde-maj-tåg där barnen i staden eller byn går klassvis till marscherande musikkårer och viftar med flaggor och sjunger sånger. Denna dag är en upplevelse i sig och borde upplevas av alla.

Resor till Norge bjuder på otaliga aktiviteter

Vandra bland Norges fjordar och fjäll, åk långfärdsskidor eller upplev norrsken.

Norrmännen är kända för sitt friluftsliv och visst finns det oändligt med aktiviteter för den som vill uppleva Norges fantastiska natur. Vad du än väljer att göra har TravelBird de bästa tipsen för att din resa till Norge ska bli upplevelserik.

För att helt förstå Norges vackra landskap rekommenderas Hurtigruten som är en båttur som tar dig runt några av Norges vackraste platser så som Nærøyfjorden och Geirangerfjorden. Denna båttur kallas “världens vackraste sjöresa” och är på många norrmänn så väl som turisters bucketlist. Under denna båttur har du chansen att se valar och sällsynta rovdjur och resan anses vara så betydelsefull att den sändes som ett TV-program i 134 timmar på norsk TV för att den norska befolkningen skulle kunna ha en chans att få uppleva den vackra båtturen.

Norge är även känt för att ha ett stort utbud av hotell, kryssningar, guidade turer och aktiviteter som ger dig möjligheten att se norrsken. Norra Norge har de flesta norrskenen och Lofoten, Narvik, Vesterålen, Tromsö, Hammerfest, Lyngenfjord och Svalborg är de främsta destinationerna där du kan uppleva det fantastiska ljuset.

Norge resor

Vare sig du är aktiv eller en lugnare turist har Norge den rätta aktiviteten för just dig.

Norges huvudstad har en mängd olika aktiviteter att upptäcka så som vacker arkitektur, skidåkning eller klättring. Bestäm själv hur du vill att din resa till Norge ska formas.

Oslo som är landets huvudstad är omringad av mycket skog och skiftande natur vilket gör att även stadsborna är väldigt aktiva med cykel och vandringsturer. Skandinaviens största klättringspark finns att hitta endast 30 minuter från Oslos centrum och innehåller 150 olika element bland annat en ziplina på 900 meter. För den skidtokiga behöver du inte åka norr för att uppleva bra skidåkning. Oslo vinterpark erbjuder bra skidåkning på 18 olika backar med 11 liftar bara några minuter från centrum. För den som inte är lika aktiv kan du istället upptäcka någon av Oslos häftiga och kaxiga arkitektur. En av Oslos mest kända arkitekturer är Operahuset som ligger precis vid havet och som du kan gå upp på taket på för att njuta av den vackra panoramautsikten över Oslos stadskärna och fjord. Om du vill besöka andra huvudstäder i Norden kan du bland annat göra en weekend i Stockholm eller en weekend i Köpenhamn! Du kan även göra en resa till Helsingfors - har du hunnit besöka nordens alla huvudstäder?

Norska traditioner

Norrmännen använder sig gärna utav sin uppfinningsrika osthyvel när de skivar brunost som är en norsk specialitet.

Inför din resa till Norge tänkte vi bättre på kunskaperna som ni troligen inte visste om ert grannland!

  • Norge har världens längsta vägtunnel på 24,5 kilometer och förbinder Norges två största städer med varandra, Bergen och Oslo.
  • Att Norge är känt för sin skidåkning är ett faktum men att Norge anses som födelseplatsen för modern skidåkning är inte lika känt. Ski som är det engelska ordet för skidor är egentligen norska och betyder träbit.
  • Osthyveln uppfanns av norska Thor Björklund år 1925 och är en kär favorit hos såväl svenskar som norrmän. Dock använder norrmännen gärna osthyveln för att hyvla brunost som är en norsk specialitet.
  • Norrmännen är det folkslag som äter flesta frusna pizzor per person i världen och Nordens största pizzafabrik ligger i Norge precis intill Storfjorden.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter