2 erbjudanden

Resa till Paris

Boka en resa till Paris och upplev staden i äkta parisiskt maner; sov ut, strosa runt i Montmartre och slå till på en café au lait när fötterna är trötta.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Gå på upptäcktsfärd i staden som svämmar över av romantiska restauranger och byggnader som tagna ur en film.

Paris - romantikens huvudstad - är staden du måste besöka minst en gång i livet. Vill du berikas kulturellt? Passa på att besöka några av Paris många och bra museéer! Missa inte Musée d’Orsay med tavlor av stora mästare som Degas, Monet, Van Gogh och många fler, rekommenderar Svenska Dagbladets i sin reseguide till Paris. Musée Marmottan Monet har en kollektion på över 300 verk målade av impressionisten Monet och moderna muséet Centre Pompidou är också värt ett besök, även om bara för en häftig bild av utsidan av byggnaden. Paris är faktiskt hem till några av de mest instagrammade turistattraktionerna i världen! Så när du njutit av utsikten från Notre Dame, klättrat upp i Eiffeltornet och hänförts av Triumfbågen, så kan det vara dags att beundra en annan av Paris specialiteter - nämligen mode. Det finns ett skäl till att många av de stora modehusen, som Chanel, Balenciaga och Hermés, är just från Frankrike. Det franska modet har länge legat i framkant och Paris bjuder på ett smörgåsbord av exklusiva märken, som bäst inhandlas på rea, och ett riktigt bra utbud av street-wear och vintage. Enligt Reseguidens Parisguide så vallfärdar internationella fashionistas till modemetropolen Paris och dess kvalitetsshopping. Efter shoppingen kan du strosa runt i kvarteret Le Marais med sin vackra arkitektur där torget Place des Vosges anses vara en av de finaste i sitt slag i staden. Eller ta med en picnic och avnjut den i vackra Jardin du Luxembourg.

Festa som fransmännen

Sätt tonen för kvällen med en god middag och gott vin, låt dig sen guidas av stadens ljus och inta den bar som faller dig i smaken.

På en weekendresa i Paris och sugen på att uppleva nattlivet? När solen gått ned är Paris minst lika hänförande som på dagen, då ljusen från restauranger och barer lyser upp staden som kommer till liv av musik och människor. Sätt dig ned vid floden Seine, köp med dig "apéro", benämning för fransk aperitif, som kan till exempel bestå av franskt bröd, brieost och en flaska vin, och beundra stadens charm från flodbanken. Gör dig beredd att inta några av de hippaste nattklubbarna, som Les Bains-Douches eller The Queen, om du vill dansa till de tidiga morgontimmarna. Eller sätt dig på en av alla mysiga barer i staden och njut av ett par glas riktigt gott vin och insup stämningen. La Quartier Latin i 5e och 6e arrondissementet bjuder på mängder av mysiga barer och restauranger för en gemytlig kväll ute i staden. Vi på TravelBird tycker Paris är som bäst när man inte planerar, känn hur spontaniteten i kvällen skapar atmosfären. Låt sorlet och människorna guida dig, pratar de franska är du på rätt plats! Kanske blir du kär i mer än bara staden..!

Kaféernas stad

Frankrike är en av de mest framstående länderna inom konditoriets konst - låt dig charmas av de klassiska franska bakverken under din weekendresa till Paris.

På gatorna trängs kvartersbistros med modebutiker, loppisar och konditorier. På gatorna trängs kvartersbistros med modebutiker, loppisar och konditorier. Så sätt på dig dina mest bekväma skor, insup stadens atmosfär och vandra tills dina fötter inte orkar mer. Slå dig sedan ned på ett café och njut av kaffe och bakverk i världsklass! En resa till Paris ger alltid tillfälle att titta på människor, med en befolkning av fransmän, turister och frankofiler spenderar du lätt resten av eftermiddagen på caféet, sippandes café au lait vid ett bord vänt mot gatan medan du observerar förbivandrande människor. Vill du se lite av Paris konditori-historia kan du besöka Ladurée, som ligger i ett gigantiskt pastellfärgat hus på den stora avenyn Les Champs Elysées och mer liknar Marie Antoinettes palats än ett café. Missa inte att köpa med dig en kartong mytomspunna macarones - spröda franska mandelkakor, som finns i regnbågens alla färger och smaker. Smaka också på härliga "madeleines", den ursprungliga med smörsmak eller smaka på andra varianter med aprikos- eller pistachiosmak. Passa även på att göra en resa till London eller en resa till Berlin - Europas storstäder är verkligen underbara!

Kärlek i Paris

Kanske är det kärleken som tar dig till Paris första gången, men när du väl har anlänt är det romansen med staden som får dig att återvända gång på gång, på gång...

Resor till Paris kan både vara vin och vatten, men mest vin. Om det är något fransmännen är extra duktiga på så är det att njuta av livet, av goda viner och av utsökta ostar. Besök Stolly’s i hjärtat av det vackra kvarteret Marais, för en bar med stiliga människor. Eller kanske tar du hellre en romantisk promenad utmed artistiska Rive Gauche, stadsdelen väster om floden Seine som delar Paris i två, valet är ditt! Enligt en undersökning i Expressen är weekendresor till Paris de mest bokade cityresorna på alla hjärtans dag. Fira kärleken och boka in en weekend till Paris med din käresta. Njut av atmosfären och andas in romantiken, som ständigt ligger som en sensuell dimma utmed stadens gator. Hos oss på TravelBird - och kanske hos dig med - kommer Paris för alltid att ha en speciell plats i hjärtat.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter