erbjudanden

Resa till Peru

Med TravelBird kan du göra en resa till Peru och ta del av spännande kultur, god mat och magisk natur!

Magiska Peru!

Den spännande destinationen Peru hittar man i Sydamerika och landet gränsar till bland annat Chile, Ecuador och gör även en spännande resa till Brasilien! Med TravelBird kan du upptäcka Peru, som bjuder sina besökare på ett varierande klimat och beroende på var man väljer att åka i landet så kommer man uppleva olika miljöer! Här hittar man nämligen djungel, höga berg, vackra stränder och öken - allt för den perfekta resan! I Peru är spanska det officiella språket men en stor del av lokalbefolkningen använder sig även av Quechua och Aymara!

I Peru kan man besöka flera spännande städer och beroende på vilken stad du väljer att besöka så kommer du få uppleva så många olika och roliga saker! Alla städer har sin egna unika charm och du kommer säkert hitta just din favorit! Några städer du kan besöka i Peru är bland annat huvudstaden Lima. Lima är den största staden i Peru och här kan man besöka spännande museum, ta del av vacker arkitektur och njuta av god mat runt om i staden! Ett måste under ett besök i Lima är att gå till Magic Water Circuit där man får se en vacker ljusshow med vatten som dansar till underbar musik! Magic Water Circuit finns även med i Guiness rekordbok då det är världens största fontän komplex - och det är så vackert! Några andra städer man kan välja att besöka under en resa till Peru är bland annat Arequipa, Cusco och Iquitos.

Peru har en lång och vacker kust vilket innebär att man även kan hitta underbara stränder här, där man kan njuta av sol och bad men även utföra roliga vattensporter! Både staden Lima och Ica har underbara stränder där besökare kan njuta av den mysiga atmosfären under sin semester! Några andra platser med underbara stränder är både Mancora och Trujillo. Hit är det även populärt för surfare att åka då det finns härliga vågor att ta del av! Mancora ska även vara den plats som erbjuder besökare de bästa stränderna i hela Peru. Så är du ute efter underbara stränder är ett besök att rekommendera!

En resa till Peru innebär ett besök i ett land som är fullt av spännande kultur och historia som man kan ta del av. Här kan man speciellt lära sig mer om den mystiska Inkakulturen vilket är så spännande! Besök historiska platser, lär dig mer under ett besök på olika museum och sug in atmosfären i både städer och naturområden! Några kulturella platser man kan besöka i Peru om man vill lära sig mer om Inkakulturen är bland annat populära Machu Picchu och Inkaleden. Andra spännande platser man kan besöka i Peru är Nazcalinjerna, Colca Canyon, Titicacasjön som är den största i Peru och man kan även besöka flera vackra nationalparker. Något som är så spännande med Peru är att Amazonas även finns inom landets gränser. Man har möjlighet att delta i guidade djungelturer och få uppleva en otrolig miljö!

Spännande städer

I Peru finns det spännande städer att besöka!

Under en resa till Peru har du chansen att besöka flera spännande och vackra städer runt om i landet.

Huvudstaden Lima är en spännande destination som blandar gammalt och nytt. Här hittar du gamla tempel, pyramider - ja historiska platser medan du även hittar shopping, livligt nattliv och moderna restauranger. Lima bjuder på fantastisk arkitektur och mixen med både gammalt och modernt gör Lima till en charmig stad som är ett måste under en resa till Peru! Här kan man även ta del av mycket kultur och historia då Lima verkligen är en historisk stad. I staden hittar du flera spännande museum, du kan bland annat besöka museet Rafael Larco Herrera där du kan lära dig mer om Inkakulturen! Upptäck Inkafolkets historia och ta del av föremål från Inkariket - det är verkligen en mystik och spännande kultur! Plaza Mayor är ett viktigt område som man måste besöka under sin vistelse i Lima, här finns det nämligen mycket historia att ta del av och flera spännande byggnader! En spännande detalj är att Plaza Mayor är området där staden Lima grundades! I det här området kan man även se bland annat regeringspalatset, katedralen och kommunalhuset. I Lima har du även goda shoppingmöjligheter och man ska speciellt besöka Larcomar som är ett shoppingcenter där man hittar hundratals butiker, caféer och restauranger! Lima är en livlig stad med ett pulserande nattliv, här kan du besöka flera barer och uteställen. Det spelas även mycket lokal musik där dans står i fokus! Något som är populärt i hela Sydamerika är alla de festivaler som anordnas och Lima är inte ett undantag! Några festivaler man kan besöka i Lima är den stora matfestivalen som heter Mistura och 15 januari är det en stor folkfest i staden, man firar att Lima grundades!

Den näst största staden i Peru heter Arequipa, eller den vita staden som den också kallas. Staden är nämligen känt för sina vita byggnader som är gjorda av vulkanisk sten, vilket är så häftigt! Tre vulkaner ligger runt staden vilket bidrar till ett otroligt landskap och det är så vackert här! Besök den mysiga marknaden Mercado San Camilo, upptäck det häftiga vattenfallet Sogay eller ta chansen att uppleva den underbara naturen på en hästrygg!

Cusco är en annan spännande stad som verkligen rekommenderas att besöka under en resa till Peru. Här har du verkligen möjlighet att lära dig mer om landets historia och kultur! Cusco var nämligen Inkarikets huvudstad! Härifrån tar man sig enkelt för att utforska bland annat Machu Picchu och Inkaleden - missa inte det! Här har man även chansen att få se häftiga djur såsom alpacka, lama och vikunja. I Cusco kan man även delta i den spännande solfestivalen som kommer från Inkakulturen - musik, mat och färger står i fokus! Iquitos är en annan spännande stad som man hittar i Amazonas. Hit kan man enbart komma via flyg eller båt och klimatet är både varmt och extremt fuktigt! Iquitos är utgångspunkten för dem som är intresserade av att upptäcka mer om Amazonas och göra båtresor längs Amazonfloden!

Unika upplevelser

Peru bjuder på otroliga sevärdheter och aktiviteter!

Peru är verkligen ett land där man både kan upptäcka mycket och även delta i spännande utflykter och aktiviteter som man sent kommer glömma! Det är verkligen ett magiskt land som har otroligt mycket att erbjuda sina besökare!

Under en resa till Peru har man bland annat möjlighet att lära sig mer om spännande kultur och historia! Det finns så mycket att ta del av då Peru är ett land fullt av spännande historia! Inkakulturen är speciellt något man kommer stöta på under sin resa så varför inte passa på att lära dig mer! Det är verkligen något speciellt med att besöka en kulturs hemmamiljö, ta del av historiska händelser och faktiskt vara på den plats där händelser ägt rum! När det kommer till inkakulturen kan man bland annat besöka Machu Picchu. Här har du chansen att besöka den antika ruinstaden från Inkaimperiet och du kommer inte ångra att du tog dig tid att åka hit - området är så häftigt! Om man är intresserad av att vandra eller bara vill ta del av lite äventyr under sin resa så kan man gå via Inkaleden för att nå Machu Picchu. Upplev spännande vandring, magiska miljöer och underbar utsikt medan du får uppleva ett spännande äventyr! Sacsayhuaman är även en plats som man kan besöka för att se ruiner från Inkariket! Soltemplet, eller Coricancha som den heter, var den viktigaste byggnaden som gjordes av Inkafolket då byggnaden var deras mest heliga plats! Om man inte har möjlighet att resa runt kan man besöka flera museum runt om i landet där man med stor sannolikhet kommer stöta på något om Inkakulturen! Om du vill besöka andra länder där du får ta del av spännande kultur och häftiga sevärdheter gör en Kambodja-resa eller åk iväg på spännande Kinaresor!

Något annat man kan göra under en resa till Peru är att besöka Colca Canyon som faktiskt är två gånger så djup som Grand Canyon! Det är så häftigt och under ett besök kan man bland annat ta del av både magisk utsikt och en underbar omgivning! Det finns flera vulkaner i Peru och om man är på besök i staden Arequipas har man möjlighet att vandra upp till Misti som en av vulkanerna heter i området. Det är en unik möjlighet att få uppleva vulkanerna på nära håll! Något annat som kan vara spännande är att utforska Amazonas. Här kan man delta i guidade turer och göra utflykter! Man kommer få uppleva en otrolig miljö och ta del av det spännande djurlivet! Andra roliga aktiviteter man kan göra i Peru är att delta i forsränning, jeepsafari, besöka Nazcalinjerna och vandra i magiska miljöer! En resa till Peru innebär verkligen att du har möjlighet att få uppleva otroliga sevärdheter och även delta i flera roliga aktiviteter - det kommer bli en så rolig resa!

Underbar matkultur

Peru har ett unikt och varierande kök!

Under en resa till Peru har du möjlighet att smaka på det mest varierande och unika köket i världen! Peru är nämligen med i Guiness rekordbok för att ha störst variation och mångfald gällande mat. Många traditionella rätter varierar även i tillagningen beroende på var i Peru man befinner sig - det gör det peruanska köket så spännande! I Peru anordnas det även varje år en av världens största matfestivaler!

Det peruanska köket består av en stor blandning av olika matkulturer och man kan se influenser från bland annat det japanska, spanska, italienska och franska köket. Några populära maträtter man kan stöta på i Peru är bland annat Ceviche som är en populär fiskrätt. Ocopa är en annan rätt som består av en sås som serveras tillsammans med potatis och Anticuchos är olika sorters kött som grillas på grillspett! Andra rätter man kan prova under en resa till Peru är Tamales, Aji de gallina och Cuy. Om man vill lära sig mer om hur man lagar peruansk mat så kan man även delta i matlagningskurser under sin resa! Det är ett roligt sätt att lära sig hur man tillagar specialiteter från Peru och även få möjlighet att lära sig mer om peruanska köket!

De populäraste dryckerna i Peru är bland annat landets nationaldryck som heter Pisco Sour. Drycken består av Pisco, sirap, lime och toppas sedan med vispad äggvita! Chicha de Jora är en annan populär dryck som görs på majs och som ofta serveras under olika högtider och festliga tillfällen! I Peru dricker man även Inca Kola, som är mer populär än både Pepsi och Coca Cola! I Perus djungelområden är det populärt med Masato och Camu Camu. Masato brygger man på jäst yucha och Camu Camu består av en frukt från Amazonas. Om du vill uppleva andra magiska matupplevelser, passa på att äta mycket gott under rundresor i Mexiko!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter