erbjudanden

Resa till Porto

TravelBird tar dig på en resa till Porto - den vackra hamnstaden med världskänt vin och enastående kust!
Se mer:

TravelBirds resor till Porto är perfekt för den som är ute efter en romantisk getaway och förtrollande vyer. Njut av den kärleksfulla atmosfären vid den vackra floden Douro och skåda fina miljöer i den härliga hamnstaden.

Vid norra kusten finner du Portugals näst största stad som även gett landet sitt namn. Porto är den perfekta destinationen för en vår- och höstsemester med sina underbara miljöer, sin vackra arkitektur, sitt goda vin och sin stämningsfulla fotbollsatmosfär. Porto är en stad med en lång historia som erbjuder många historiska konstruktioner att skåda och en stadskärna som är med på UNESCO:s världsarvslista.

Porto valdes inte till Europas bästa destination år 2012 utan orsak - stadens historia och dess spår är inte den enda orsaken till varför Porto utvecklats till en toppdestination bland turister. Vackra sluttningar klädda i mysiga hus, trevliga gränder med idylliska butiker och restauranger, en ståtlig hamn och en blänkande kust spelar även en stor roll i Portos fantastiska charm. Handla lokala varor på den stora marknaden, strosa bland färgglada stånd och bekanta dig med lokalbefolkningen. Ta dig till hamnen, delta i en båttur och upplev den fantastiska staden från ett annat perspektiv eller skåda Porto uppifrån genom en åktur i linbanan. Smaka på det portugisiska köket och drick ett glas av det berömda portvinet eller testa på en vinprovning för att uppleva den maximala vinkulturen. Porto erbjuder även ett häftigt nattliv och goda möjligheter för shopping vare sig du är ute efter inhemska eller internationella märken.

Låt TravelBird visa vägen till den suveräna staden Porto som erbjuder något för alla. En resa till Porto är definitivt det bästa sättet att kombinera en romantisk stadssemester med strand, sol och god mat! Om du vill besöka Portugal har du chansen att välja på olika sorters resor. Du kanske är ute efter en all inclusive resa eller varför inte satsa på en sista minuten till Portugal. Du kan även slå på stort och åka på en härlig sista minuten all inclusive resa - allt för den perfekta semestern!

Smaka på Porto

En matresa till gourmethimlen.

Förbered dig för TravelBirds resor till Porto på bästa sätt och ta på dig bekväma byxor och ett gott humör. Det portugisiska köket erbjuder lokala delikatesser som tillfredsställer alla matälskare där ute. Portos kök erbjuder endast en utväg - en mätt och belåten mage. Här finner du godheter av många slag och delikatesser som förbryllar oss alla. Det finns helt enkelt ingen chans att du lämnar en restaurang hungrig då du befinner dig i Porto. Typiska specialiteter som du hittar i Porto är bland annat “Tripas A Modo do Porto” som består av gris, grönsaker och ris och “Francesinhas” som är ett bröd toppat med biff och ost. Eftersom Porto är en hamnstad erbjuds det även fisk och skaldjur här. Smaka på de utsökta sardinerna som fångats under morgonen, beställ en tallrik med “polvo” - grillad bläckfisk, eller prova på den saftiga torsken som lokalbefolkningen är så stolt över. Portos kök består mestadels av närodlade grönsaker och nyfångad fisk - här satsar man på färskt och fräscht så långt det går. I Porto hittar du ett stort utbud med restauranger som serverar lokala och internationella rätter samt goda viner som passar perfekt till varje rätt. Vad du än känner för att äta kan du räkna med att Porto har den bästa restaurangen för dig!

En resa till Porto är inte bara himmelriket för alla matälskare. Här finner du några av Europas bästa viner som du bara måste smaka på om du inte redan har gjort det. Det berömda portvinet som produceras i Douro-dalen är ett sött rödvin som passar utmärkt som ett efterrättsvin. Om du inte gillar sött behöver du inte oroa dig, det finns även torrare versioner av portvinet. En vistelse i Porto vore inte fullständig utan det legendariska portvinet. Vi rekommenderar att delta i en vinprovning för att få ut det mesta av din vinupplevelse i Porto!

Portos toppattraktioner

En perfekt kombination av gammalt och nytt.

Fascinerande barockkonst i guld, världens vackraste tågstation och botaniska trädgårdar väntar på dig… Porto erbjuder massivs med sevärdheter för alla kultur- och historieälskare där ute! Portos långa historia har lämnat sina spår och staden erbjuder ett stort antal sevärdheter som lämpar sig perfekt för den som gillar historia. Vi på TravelBird har plockat fram några sevärdheter du bara inte får missa under våra resor till Porto. Först ut är den gotiska kyrkan Igreja de São Francisco. Insidan av kyrkan bjuder på Portugals vackraste barockpynt som lämnar ett häpnadsväckande intryck hos alla besökare. Kyrkan med sina gulddekorationer som täcker hela insidan är inte bara Portos toppattraktion utan även en av hela landets mest berömda konstruktioner. Sé-katedralen från 1100-talet är även den en sevärdhet som är värd att besöka för en resa tillbaka till medeltiden. São Bento-tågstation är en annan konstruktion som bjuder på fin arkitektur. Den berömda byggnaden som är byggd i början på 1900-talet anses vara en av världens vackraste tågstationer. Ta dig till det 76 meter höga tornet med vacker barockarkitektur för en fin utsikt över vackra Porto. Kom ihåg kameran, den här vyn är något du inte vill glömma!

En resa till Porto innebär även museer och vackra trädgårdar av många slag. Ta dig till Serralves, den kulturella anstalten med ett intressant museum, en vacker herrgård och utbredd trädgård. Besök Porto’s bästa konstmuseum Museu Nacional Soares dos Reis för att skåda konstverk från många olika tidsperioder eller åk till den botaniska trädgården Jardim do Palácio de Cristal och beundra vackra blommor, gröna olivträd, fontäner och skulpturer. En semester i Porto är garanterat en händelserik upplevelse med lärorika stunder i historia och kultur.

Portos fantastiska kust

Välkommen till landet med nästan 2000 kilometer kust.

I Porto hittar du den vackra kustremsan som kallas för “den gröna kusten”. Här finns så gott som orörda stränder som lämnats såsom naturen skapat dem. Praia do Carneiro-stranden är kanske en av Portos mest intressanta stränder. Den gamla fyren och havet som är kopplat till Douro-floden är inte Portos vackraste strand, men definitivt en av stadens mest speciella stränder med den gamla fästningen från 1500-talet tätt intill. Praia do Carneiro-stranden är den utmärkta platsen att börja din strandpromenad längs med den vackra kusten. Om du däremot är ute efter en vacker sandstrand där du kan kasta ner handduken på den mjuka sanden bör du söka dig till Espinho-stranden. Det här är den perfekta semesterstranden som de flesta turister söker sig till.

Ju mera söderut du tar dig, desto finare stränder hittar du. En promenad längs med Portos fantastiska kust är ett måste då du befinner dig i staden. Beundra vackra solnedgångar, njut av den sköna blåsten och stanna för en middag på en mysig restaurang. En resa till Porto och dess underbara kust är en kärleksfull upplevelse för alla romantiker där ute! Om man vill besöka en annan härlig kuststad i Portugal ska man göra en resa till Albufeira. Där hittar man underbara stränder, god mat och en mysig atmosfär!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter