6 erbjudanden

Resa till Portugal

Längtar du efter ljumma sommarkvällar med god mat och livlig musik? På en resa till Portugal med TravelBird hittar du allt det och mer!
Utvalda filter:
6 erbjudanden
Filter Återställ

Njut av lata dagar på Portugals kustremsa eller upptäck det pulserande nattlivet i stadskärnorna. En resa till Portugal bjuder på lite av allt!

Oavsett vad du är ute efter på din semester passar alltid en resa till Portugal. Städerna Lissabon och Porto bjuder på en färgsprakande kultur och ett härligt restaurangliv, men samtidigt närhet till vattnet. Är du ute efter naturresor? Grönskande Portugal bjuder på vackra frodiga skogar och berg som är som tagna ur en tavla och utgör perfekta resmål för vandringar. För just vandring kan du även bege dig till den gamla piratön Madeira, vars klippiga gröna berg är kända för sina vackra bevattningskanaler och vandringsleder. Res till Portugal och njut av ta del av lokalbefolkningens gemytliga vardag. Träffa människor som älskar att dela med sig av sina traditioner oavsett om det är vid matbordet eller på dansgolvet. Varför inte passa på att göra sista minuten-resor till Portugal eller boka en resa med all-inclusive? Det är en underbar destination året om.

Portugal är inte enbart ett land med ett varmt klimat, långa sandstränder, fantastiska sevärdheter och vänlig atmosfär. Den långa kusten bidrar även till ett utsökt kök som är berömt för sitt väldigt goda fisk- och skaldjursmeny. Ät grillad fisk så som portugiserna, drick ett glas portvin och njut av landets härliga stämning som omedelbart ger dig den maximala semesterkänslan. Det portugisiska köket är ofta underskattat och inte lika känt som det spanska, men låt dig inte luras, här finns minst lika många godheter att smaka på. 'Cozido à portuguesa' är en annan klassiker som många gillar. Den goda blandningen av kött och grönsaker gör detta till en av allas favoriter som du bara måste på! Delar av din semester i Portugal kan även tas hem till Sverige. Landet är känt för sin goda förmåga att skapa olivolja i världsklass. Varför inte köpa med dig en flaska hem för att lyxa till den svenska maten? Köp även bergsosten 'Queijo da Serra' som ger maten det där lilla extra som vi alla vill ha.

Magiskt vackra Madeira

Möt våren på Madeira, den blomstrande ön som kanske är vackrast i hela Europa.

Papegojblommor, fruktmarknader och äventyrliga vandringsleder - Madeira bjuder på ett underbart klimat och mängder av aktiviteter.

Det bergiga landskapet med frodig grönska ger Madeira en magisk utstrålning! Med linbanan tar du dig enkelt upp till toppen och kan sedan fortsätta utflykten med en tillhörande fantastisk vy över ön. Är det vandring du är sugen på? Passa då också på att ta en tur längs de slingrande kanalerna som sträcker sig utmed ön. De vackra stråken kan avnjutas genom allt från lugna promenader till tuffare vandringar - välj den svårighetsgrad som passar dig och njut av den granna utsikten över klipporna och havet.

Besök Madeira i april och upplev blomsterfestivalen i Funchal, där du kan beundra imponerande mängder av vackra, exotiska och ovanliga blommor. Färgglada blommor inte allt du kan beundra på Madeira - här finns många aktiviteter som får dig att fascineras av öns fantastiska natur. Cykla bland härliga landskap, satsa på spännande canyoning som ger dig en ordentlig adrenalinkick eller delta i bergsklättring om du vågar. Den varierande omgivningen tillåter resenärer att hållas aktiva samtidigt som de njuter av allt det vackra runt omkring.

Läckra Porto

Knappt 3 timmar från Lissabon ligger Portugals mindre kända pärla - Porto, landets näst största stad som fullkomligt kryllar av mat och musik.

Den medeltida arkitekturen i kombination med musiken och småstadskänslan ger Porto sin unika charm.

Sugen på en semester i Portugal? Missa inte att ta en tur till Porto, som nyligen ökat i popularitet allt eftersom fler resenärer upptäckt den vackra staden. Kulturellt sett är Porto ett måste, med spännande arkitektur och en imponerande musikscen. Se till att du stannar till på en av stadens jazzbarer och besöker den kända Dom Luís-bron. Bron, som är en av stadens mest kända monument, passar perfekt som motiv för semesterbilderna. Portugal är även en välkänd vinproducent med många kvalitetsviner som inte kostar skjortan. Landets kanske mest kända vin är portvinet, så passa på att prova det lokala portvinet - flertalet bryggerier i staden erbjuder spännande provsmakningar. Passa på att besöka staden där livet fortfarande präglas av portugisiska traditioner och inte endast turism.

Lissabons pärlor

Ett stopp i Lissabon är ett måste under alla resor till Portugal! Landets huvudstad bubblar av kultur och spännande konst.

Besök en klassisk Fado-show som kombinerar dans och goda drycker eller spana in något av stadens flera världskända muséer.

Färgsprakande konst och en kulturell upplevelse utöver det vanliga hittar du på stadens muséer, som Museu Nacional de Arte Antiga, Metro Lissabon och Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves. En resa till Portugal bjuder på utsökta utställningar men också på fantastisk arkitektur. Se till att boka en guidad tur av de medeltida stenbyggnaderna, som imponerar även den historiekräsna. Portugal har historiskt sett bildats av människor från olika bakgrunder och religioner, vilket har gett landet dess vackra men säregna uttryck, och ingenstans är detta tydligare än i huvudstaden. Se till att du tar chansen att uppleva staden under din resa till Portugal - även om det bara innebär att avslappnat strosa runt en kväll bland de uråldriga byggnaderna och stanna till för ett glas på kvarterets vinbar. En resa till Lissabon kommer inte göra dig besviken!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter