7 erbjudanden

Resa till Prag

Upplev gotisk arkitektur, god öl, utsökt mat och spännande kultur. TravelBird tipsar om vad du inte vill missa under en resa till Prag!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Fly vardagslivet och upptäck en hänförande vacker stad, full av trevliga människor och karismatisk kultur.

Gillar du att resa i Europa? Mitt i Europa gömmer sig en riktig kulturpärla, en stad som både genererat en sprudlande ölkultur och inflytelserika personer som Franz Kafka och Albert Einstein. Ta en weekend i Prag - den gyllene staden - och upplev skönheten i de gamla krokiga gatorna, kombinerat med den modernare arkitekturen. Prags central-europeiska läge gör att det bara är en kort och smidig flygtur från Sverige innan du är framme. Första gången du besöker staden kommer du garanterat att charmas av balansen mellan de moderna och de rustika medeltida byggnaderna - en kombination som man kan tro skulle skära sig, men som istället ger Prag sin unika skönhet. Strosa runt längs de vackra gatorna och passa på att knäppa av några bilder under din resa till Prag för att föreviga minnet av stadsäventyret. Orkar fötterna inte med att upptäcka hela staden? Sätt dig då på spårvagn nr 22 och njut av utsikten medan du passerar Prags många populära sevärdheter.

Gyllene Pragtips

Res till en av Europas kulturella smultronställen! Med sina 1,2 miljoner invånare är staden precis lagom stor för att upptäcka under en mini-semester.

Hur får du ut det mesta av Prag? Vad ska du se och uppleva? Gillar du historiska resor och att upptäcka kulturella sevärdheter? Vi på TravelBird tipsar om vad du absolut inte får missa under ditt besök. Vissa städer blir man mätt på redan efter ett besök, men när det gäller den gyllene staden är hungern ständigt återkommande. Du kommer att vilja återvända gång på gång, för att ta del av mer av den pulserande staden och den trevliga kulturen, som invånarna glatt delar med sig av. Förälska dig i de pittoreska husen och njut av lusten att utforska stadens alla hörn och kanter.

Se den tjeckiska huvudstaden från sin bästa sida genom att besöka Karlsbron, Prags mest signifika landmärke, eller Pragborgen, världens största medeltida slott. Även Wallensteins palats är väl värt ett besök, där du möts av en trädgård olik alla andra, med ett lugn som inte går att hitta någon annanstans i staden.

Mysiga tjeckiska ölcaféer

Den fantastiska tjeckiska pubkulturen är inget undandtag i Prag, som kryllar av en mängd karaktäristiska ölstugor.

Ölfanatiker eller ej, missa inte att smaka ett skummande glas av autentisk tjeckisk pilsner när du är på besök - och utnyttja personalens kunnighet när du beställer. Är du sugen på ett riktigt gott öl och vill lära dig mer om de tjeckiska stopen? Det kan några resor till Prag bota med sin gemytliga pubkultur. Prag har länge toppat listan av ölkonsumption, enligt en artikel publicerad i tidningen Populär Historia. Därmed är det ett måste att stanna till på ett av stadens många ölcaféer och njuta av den lättsamma stämningen i kombination med ett glas svalkande öl. Besök U Hrocha för en modernt ölpub med en härlig blandning av besökare - från politiker till byggarbetare - eller bege dig till U Zlatého för en mer traditionell ölstuga. Är du ute efter god öl i Europa kan du även göra en resa till Amsterdam eller varför inte prova på några nya ölsorter under en resa till Berlin!

Prag på liten plånbok

Överraskas av hur mycket du får för slantarna här - Prags prisnivå är betydligt lägre än Sveriges. Passa på och njut av både mat, dryck och upplevelser till ett förmånligt pris!

Oavsett om det gäller transport, mat, upplevelser eller boende så är det lätt att komma undan utan att spendera särskilt mycket under en resa i Prag. Snittpriset på en halvliter öl pendlar mellan 10 och 15 kronor (där den senare anses vara dyr), så du kan vara säker på att få mycket för pengarna. Men se upp, många tjecker är duktiga på att ta extra betalt av turister som inte talar tjeckiska, så undvik därför de mest populära turiststråken som gamla stan - Staroměstské nám. Passa istället på att vandra in på någon av de mindre gatorna för att uppleva ett mer genuint Prag, till ett genuint pris. Smaka även på det tjeckiska köket! Gör som oss på TravelBird och bege dig till restaurangen U Sadlu, nära Donau, och njut av en mustigt god köttgryta med klimp. Eller kanske är du sugen på något sött? Prova den typiska tjeckiska kakan Medovníc, som består av lager på lager av utsökt honungskaka - den godaste hittar du på Coffee Lovers, på Kaprova 9.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter