2 erbjudanden

Resa till Punta Cana

Kokosnötter och palmer... Med TravelBird får du uppleva en resa till Punta Cana som tar dig till paradiset med härligt klimat!
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Besök underbara Punta Cana!

Punta Cana.. Denna magiska ort hittar man några timmar utanför huvudstaden Santo Domingo i Dominikanska republiken! Med TravelBird kan du tillbringa magiska dagar i underbara Punta Cana och få chansen att upptäcka en härlig destination som du inte kommer vilja lämna! En resa till Punta Cana innebär nämligen en semester i en underbar miljö med vita stränder, turkost hav, palmer överallt och god mat - kan det bli bättre?

Här är spanska det officiella språket men såklart fungerar engelska även bra! Lokalbefolkningen är kända för att vara både trevliga och hjälpsamma vilket bidrar till den härliga atmosfären man får ta del av under sin vistelse! Under en resa till Punta Cana kan du besöka flera vackra platser - speciellt de otroliga stränder som finns här. Punta Cana handlar främst om att spendera sina dagar på de vackra stränderna och bada i det underbara havet! Men det finns även mycket att göra för den som vill aktivera sig under dagarna, här kan man nämligen delta i roliga utflykter, vattensporter eller shoppa! Du kan även smaka på spännande maträtter och bara njuta av den underbara destinationen Punta Cana. Det är heller inte omöjligt att du kan få syn på en kändis eller två under din vistelse här!

I Punta Cana har musik och dans en stor plats! Det är speciellt två danser som kallas merengue och bachata som är populära här. Danserna kommer man möta överallt i Punta Cana och man kommer se både den yngre och äldre generationen dansa - tveka inte att delta själv då det verkligen är en härlig och rolig upplevelse! Om du skulle vilja lära dig mer om danserna så finns det även möjlighet att ta danslektioner, så kan du åka hem med dina nya danskunskaper och visa alla hemma i Sverige! I Punta Cana brukar lokalbefolkningen även ses på så kallade “Car Wash”, där människor i alla åldrar möts för att dansa och umgås medan bilarna blir tvättade! Det kanske låter om ett konstigt ställe att ses för att umgås och dansa men ett besök är verkligen att rekommendera! Det är även ett perfekt tillfälle för att träffa på lokalbefolkningen och ta del av kulturen i Punta Cana!

Mycket att upptäcka

Punta Cana har mycket att erbjuda sina besökare!

Under en resa till Punta Cana finns det mycket roligt att göra! Såklart kommer många av dagarna spenderas på de magiska stränderna som finns här, och det är inte konstigt då de är otroligt vackra och klimatet gör att man längtar efter att bada och sola! Men om man skulle vilja aktivera sig och göra spännande utflykter så finns det mycket att välja på under sin vistelse i Punta Cana!

Något som är populärt i Punta Cana är att snorkla! Det är verkligen något man ska passa på att göra under sin vistelse då Punta Cana är hem till det längsta korallrevet i hela Dominikanska republiken. Här kan man följa med på många anordnade snorklingturer och du kommer få se så häftiga fiskar! Marinarium är ett så kallat vattenreservat där man kan snorkla med bland annat hajar och rockor som finns i de stora burarna i vattnet och samtidigt lära sig mer om de häftiga djuren! I Punta Cana kan man även testa på djuphavsfiske och om man är golfintresserad så finns det flera banor att spela på! Punta Cana bjuder även på bra shopping då man kan besöka alltifrån marknader och gallerior och i shoppingcentret Plaza San Juan finns det både butiker och restauranger!

Det finns flera spännande utflykter att göra under en resa till Punta Cana! En rolig aktivitet för hela familjen är att besöka Scape Park där man kan åka zipline från ett högt berg. Efter åkturen kan man besöka en stor grotta som heter Hoyo Azul, i grottan kan man nämligen bada i ett otroligt vackert vattnet! En annan utflykt man kan göra är att åka ut med en stor katamaran och njuta av en härlig dag ute till havs där man bland annat kan bada, sola och snorkla! Du kan även besöka världens största cigarrfabrik som heter Tabacalera Garcia i La Romana som ligger en bit från Punta Cana - cigarrkulturen är nämligen väldigt stor här!

Vackra platser

I Punta Cana finns det magiska platser att besöka!

Punta Cana är en oerhört vacker destination, här hittar man nämligen några av de vackraste stränderna i hela Dominikanska republiken - det är verkligen ett paradis här! Ett tips är att besöka öarna Saona Island och Isla Catalina som ligger en bit från Punta Cana. Det är två otroliga öar att besöka då de har lite av en robinson känsla över sig! Båda öarna är även naturskyddade vilket gör att de är välbevarade. Här kan man bada i det kristallklara vattnet och njuta av omgivningen! En annan plats som kan vara rolig att besöka under en resa till Punta Cana är Dominikanska republikens huvudstad Santo Domingo. Santo Domingo är en livlig stad med både en modernare och äldre del som man kan besöka. Den äldre delen av staden bjuder på vackra torg, fina byggnader och har en lite mer kolonial känsla över sig medan den moderna delen har märkesbutiker, stora shoppingcenter och moderna barer!

Under en resa till Punta Cana har man en lång kuststräcka med vita stränder att välja mellan. Det finns flera otroliga stränder och här är några som du kan besöka:

  • Bavaro - Bavaro är en populär plats för sol och bad! Det är en livlig och härlig atmosfär här, där du bland annat kan besöka flera restauranger och testa på olika vattensporter!
  • Cortecito - Cortecito är en fin strand med flera restauranger och många beskriver att denna strand har en lite mer bohemisk känsla över sig!
  • Macao - Macao är en otrolig strand som har vackra palmer och en lite lugnare atmosfär!

Några andra stränder som man kan besöka är bland annat Uvero Alto och Arena Gorda. Om du vill upptäcka andra spännande destinationer där sol och bad står i fokus, gör en resa till Maldiverna eller varför inte göra en resa till Tanzania!

Fantastisk mat

I Punta Cana kan du hitta mycket gott att äta!

Under en resa har man möjlighet att testa på många nya maträtter, vilket alltid är roligt att göra! Samtidigt som man får upptäcka nya smakupplevelser, får man även ta del av kulturen i det land man besöker. Även under en resa till Punta Cana har man möjlighet att testa på flera goda och varierande maträtter!

Några maträtter som ofta lagas här är bland annat la bandera som består av kött, ris, bönor, grönsaker och stekta kokbananer. En annan maträtt heter comida criolla och består av kyckling, ris och bönor. Även Piroger, eller som det kallas här, Empanadas är en vanlig rätt! Det är små knyten som kan vara fyllda med bland annat ost eller kyckling. Då Punta Cana har en lång kust så äter man mycket fisk och skaldjur här. Det är alltifrån räkor, musslor, bläckfisk, havskräftor och hummer - det finns så mycket gott! Så glöm inte att testa de fisk- och skaldjursrestauranger som finns runt om i Punta Cana!

I Punta Cana dricks det väldigt mycket rom och här är drycken känd för sin otroliga kvalité! Något som också är populärt är Mama Juana, som består av rödvin, rom och honung. Denna blandning får sedan ligga och dra sig med både örter och bark. Man dricker ofta Mama Juana efter maten och det är verkligen något man måste smaka på under en resa till Punta Cana! Om man istället gillar öl ska man beställa in den lokala ölen som kallas Presidente! Om du vill besöka andra platser som bjuder på god mat - åk till underbara Frankrike! Under resor till Franska Rivieran kan man besöka flera spännande platser och härliga restauranger. Även under Normandie-resor kan man äta god mat, dricka goda viner och upptäcka vackra landskap!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter