1 erbjudande

Resa till Reykjavik

Sagolik natur, varma källor och norrsken hittar du på ön som är belägen mitt i Atlanten. Res till Reykjavik på Island och få ett minne för livet.
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Åk på en resa till Reykjavik med TravelBird och upplev världens nordligaste huvudstad med dagsljus nästa dygnet runt under sommarhalvåret.

Reykjavik är Islands huvudstad och Europas västligast belägna huvudstad. Reykjavik har 120 tusen invånare och en av världens bästa välfärd- och infrastruktursystem. Reykjavik är ett kulturellt centrum med flera intressanta museum och utställningar. Nationalmuseet ger dig en bra introduktion till Islands historia och staden är fylld med olika konstmuseum och kulturella byggnader så som teater- och operahuset. Staden är utgångspunkten för alla de sevärdheter som finns runt om på ön där varma källor, sprutande gejsrar, rundtur på islandshästar och sagolika berg bara är några av de äventyr du kan uppleva under din resa till Reykjavik. Staden har en säregen kultur med en kombination av de isländska sagorna och det moderna Island med de många restauranger, barer och nattklubbar. Stadens centrum är litet och du kan lätt ta dig runt gåendes, perfekt för en weekend i Reykjavik. Om du däremot vill spendera längre tid i huvudstaden rekommenderar vi att ta dig runt på Island och uppleva allt som ön har att erbjuda. Det finns bra kommunikationsmedel till utkanten av staden för att du ska få en upplevelserik semester. Om du vill besöka andra huvudstäder i Norden kan du göra en resa till Oslo, åka på en weekend till Stockholm eller resa till Helsingfors!

Museer och monument

Den isländska huvudstaden har många museer och monument att besöka.

Enastående natur, häftigt djurliv och spännande terräng hittar du på Island. TravelBird ger dig sina bästa tips på vad du inte får gå miste om under din resa till Reykjavik. Djurälskare, Valsafari är vanligt på Island och är därför ett ypperligt tillfälle för dig att få se de stora däggdjuren på nära avstånd. Delfiner, späckhuggare, knölvalar och blåvalar är bara några av de djur du kan få se under din valskådning. För att lära dig mer om valar kan du även besöka museet som öppnades 2015 och som ägnas helt åt dessa ovanliga djur. Slutligen, om du behöver en paus från sightseeing och valar, rekommenderas en promenad genom den botaniska trädgården där du kan beundra över 5000 olika växtarter.

En enastående upplevelse är att se norrsken, vilket är vanligt förekommande på Island. Organiserade utflykter finns till ditt förfogande under gynnsamma förhållanden för att du ska få uppleva den otroligt show som skapas på himlen. Se det vackra skådespeleriet i en unik miljö med utsikt över de omgivande bergen, den låga dimman och pysande ångan.

Det isländska köket

Gastronomin på ön kommer att smickra dina smaklökar under din resa till Reykjavik

Så nära men ändå så långt borta. Missa inte att prova det isländska köket där lamm, fisk och mjölkprodukter tar dina smaklökar på en resa. Av alla de många olika fiskrätter som finns i Island är Harðfiskur, som är en torkad sill, en av de främsta rätter som islänningarna äter och är värd att prova. Om du har bråttom under din vistelse i Reykjavik ska du köpa en korv från Bæjarins Beztu Pylsur som har blivit näst intill ett nationellt landmärke. Denna inländska specialitet har blivit en nationell stolthet och har utsetts till Europas bästa korvmoj tack vare sin remouladliknande dressing. Andra lokala ingredienser är sjöfåglar och deras ägg samt lax, öring, vilda svampar, torkad tång och olika bär. När det kommer till dryck är det öl som gäller. Det finns ett stort utbud av lokala ölsorter som är av hög klass och frö den våghalsiga rekommenderar vi att prova på Isländskt brännvin, Brenniví, som är en lokal spritsort och går under smeknamnet “Black Death”.

Avkoppling och aktiviteter

Reykjavik erbjuder aktiviteter för alla där avkoppling och wellness står högt på listan

En resa till Reykjavik är ekvivalent med att testa på en varm källa. Vare sig om du vill uppleva naturliga bad eller bassänger fyllda med det mineraliska vattnet har TravelBird de bästa tipsen. Några mil utanför Reykjavik ligger Reykjadalur som är en idyllisk dal med naturligt varma källor. Här kan du välja bland ett antal olika badställen och doppa dig i vattnet som är runt 35 grader varmt året runt. Här ifrån har du en fantastisk vy över havet och Hveragerði, som är den närmsta staden, samt vattenfall och höga berg. Om du däremot inte vill bada i det fria har du ett stort antal olika badhus som erbjuder varma källor för dig att krypa ner i samtidigt som du njuter av enastående utsikter över det vackra landskapet. En av Islands främsta turistattraktioner är den blå lagunen som ligger på vägen till eller från flygplatsen och har ett blåvitt vatten som sägs vara bra för huden. Reykjavik är verkligen en spännande destination och om du gör en resa ensam, varför inte åka hit?

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter