4 erbjudanden

Resa till Riga

En resa till Riga bjuder på allt från rik historia, vackra gamla stadsdelar och prisvärd shopping. Utforska Baltikums mest befolkade stad med TravelBird!
Se mer:
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Dynamisk kultur, många sevärdheter och en spa-kultur som lockar många. Riga är den perfekta staden för en riktigt härlig cityweekend.

Gör en resa till Lettland och dess huvudstad Riga som länge har varit ett populärt resemål, och det är inte svårt att förstår varför när du lär känna staden. Riga är en aktiv stad där det alltid händer någonting, och för er som älskar att upptäcka nya spännande restauranger, se fantastiskt arkitektur och kanske njuta av en härligt spabehandling har ni kommit rätt. Baltikums kulturhuvudstad har något för alla smaker och preferenser, och är perfekt för en långhelg med familj, vänner eller sin käraste. Välj och vraka bland massa olika museer, aktiviteter och platser värda ett eller flera besök. Bli både inspirerad i gamla stan och avslappnad efter ett spa-besök under din resa till Riga. Riga är faktiskt känt för sina underbara spaanläggningar, och många åker hit endast för detta. Lär dig också om Rigas historia och mindre kända kvarter, som Moskvadistriktet och det gamla Judiska gettot, här finns otroligt mycket att lära sig om staden och Baltikums historia. En minst sagt spännande och intressant stad för alla åldrar. Och för dem som gillar att shoppa har vi också goda nyheter, Riga är känd för sitt prisvärda och fenomenala utbud! Den perfekta blandningen för en lyckad semester!

Baltikums pärlor

I en stad med mycket att göra är det kanske svårt och veta var man ska börja, vi hjälper er.

Resor till Riga har som sagt mycket att erbjuda så låt oss berätta mer om de olika härliga alternativen ni har att välja och vraka mellan! För den kultur- och historieintresserade kan ni bege er ut på en av många “walking tours” som staden erbjuder. Här får ni upptäcka Riga med egna ögon, samt lära er om staden av riktiga proffs. Ett trevligt, socialt och aktivt sätt att lära känna staden på helt enkelt! Ni kan gå runt i Rigas kärna, den gamla medeltida delen av staden och lyssna på historier om de olika byggnaderna och platserna. Denna del är också utsedd till ett av UNESCO:s världsarv. Det finns också turer i de mindre kända delarna så som Moskva-distriktet och det gamla judiska gettot. Här kan ni gå runt bland gammal träarkitektur och lära er mer om stadens historia.

Andra platser som man inte får missa på sin resa till Riga om man riktigt vill utforska staden är Musee Art Nouveau, Freedom Monument och Latvian National Opera. Art Nouveau öppnade i 2009 och är Lettlands kända arkitekt Konstantīns Pēkšēns (1859 - 1928) gamla hem. Huset är känt för sina extrema dimensioner och uttrycksfulla siluetter. Helt klart värt ett besök, lika så är stadens mest kända monument Freedom Monument och deras kända opera!

Matkultur i Riga

På dina resor till Riga hittar du allt från fin gastronomi till riktigt prisvärda lokala rätter!

Köket i Riga har influerats från flera olika länder, Ryssland, Tyskland, Ukraina, Polen och till och med Sverige. Maten i Lettland är känd för att var relativt fet och mättande och de flesta rätterna innehåller griskött. De älskar också bönor som de slänger ner i många maträtter istället för kött - lätt att äta vegetariskt alltså! Förr i tiden trodde man att om man åt riktigt mycket ärtor skulle det medföra lycka och pengar, så ni kan ju föreställa er hur mycket de åt! Typiska rätter i Riga är: Baconrullan (halvmånebröd direkt från ugnen som är fyllda med bacon, lök och ägg), kall rödbetssoppa (typisk Östeuropeisk rätt som får munnen att vattnas) och sill (som serveras lite annorlunda med keso och potatis). Till efterrätt ropar de ofta in körsbärspudding eller potatispankakor som kallas 'kartupeļu pankūkas', är salta och serveras med gräddfil och sylt! Låter kanske annorlunda, men helt oemotståndligt gott.

Ett annorlunda Riga

Upptäcka staden på en av deras härliga marknader eller små festivaler.

Lär känna staden på djupet och lämna museerna obesökta för en dag för att verkligen ta del av vad lokalbefolkningen gör. Besök Klaniceima Street Quarter för att inspireras av 120 år gammal arkitektur i trä, spendera kvällen bland musiker, filmkvällar och små festivaler som hålls nästan varje vecka. Här hittar du också mat och italienska viner att festa loss på, populärt bland Riga-borna. Gillar ni öl borde ni bege er till Folkklubs Ala Pagrabs, där ni hittar 16 olika lokala ölsorter på tapp och en härlig stämning. Här hitta ni både lokalbefolkning och turister i en härlig blandning på er resa till Riga! Ett roligt ställe som bjuder på traditionell dans på onsdagar, folkmusik på fredagar och Solanka soup night på söndagar. Gillar ni kaffe? Ja då borde ni också springa förbi Rocket Bean Roastery innan ni åker hem, här hittar ni några som tagit kaffet på allvar, och det är numera Rigas hipster heaven. Om du gillar Lettland och staden Riga - gör även en resa till Litauen som är Lettlands underbara grannland. Du kan även göra en härlig resa till Rumänien eller en resa till Bulgarien!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter