7 erbjudanden

Resa till Rom

Italien har allt! Upplev det bubblande italienska livet under en resa till Rom. Bohemiska eller exklusiva resor, låt TravelBird inspirera dig!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Alla drömmer vi nog om att resa till Rom. Låt dig inspireras av TravelBirds Rom-erbjudanden och upptäck en vacker stad fylld av karismatiska människor, gudomlig mat och utsökta viner.

Sugen på att utforska Italiens soliga huvudstad? Rom är en av världens populäraste turistdestinationer och det härliga vädret är bara ett av skälen till det, enligt en artikel i Romguiden. Varmt klimat, romantiska gator och oemotståndliga kulinariska upplevelser lockar turister från hela världen. Börja din resa till Rom med att besöka det välkända landmärket Colosseum och Forum Romanum som är en kvarlämning av det antika Roms torg och dåtidens plats för politiska möten. Du färdas till en annan tid då du går runt de gamla ruinerna och triumfbågarna som restes upp av kejsarna Titus år 80 e.Kr. och Septimius Severus år 203 e.Kr. Vandra upp till en av Roms sju kullar, Palatine Hill, och få en vy 40 meter ovanför Forum Romanum och över Rom. Enligt romersk mytologi är det på denna kulle varginnan Lupa hittade Romulus och Remus i en grotta. Gå vidare mot Pantheon och häpnas av hålet i taket, ta sedan en vilopaus vid en av fontänerna i Piazza Navona. Fontana di Trevi ligger precis intill och här kan du önska dig något genom att kasta en peng i fontänen. Ta en promenad upp för de Spanska trapporna och fortsätt uppåt mot Villa Borghese och få en panoramavy över staden från Passeggiata del Pincio. Mot kvällen rekommenderar vi att du tar dig till området Trastevere och njuter av drinkar och av äkta italiensk mat. Med TravelBird kan du enkelt uppleva allt detta du med. Boka och njut av att se fram emot en oförglömlig resa till Rom.

Rom, den eviga staden

Att ‘Rom står på sju kullar’, att ‘staden inte byggdes på en dag’ och att ‘alla vägar leder till Rom’ är bara några populära talesätt om den italienska huvudstaden.

Resor till Rom ger möjligheten att färdas bakåt i tiden, känna historiens vingslag och promenera i en stad som känns som ett museum i sig. Med gångavstånd överallt är sightseeing i Rom både snabbt och smidigt, och såklart extra njutningsfullt när transportsträckorna är vackra som en dag. Staden har något för alla och för att få en överblick över dina absoluta måsten under resan, har TravelBird samlat 7 odödliga Romklassiker nedan:

  • Piazza de Spagna - eller Spanska trappan, som den även kallas - är en stor, vacker trappa i de spanska kvarteren av Rom. Den vackra omgivningen av pittoreska små hus, där trattoriorna trängs med individuella märkesbutiker, skapar en unik och gemytlig atmosfär.

  • Colosseum - Roms största amfiteater och stadens kanske mest signifika kännetecken. Besök den arkitektoniskt avancerade byggnaden och fascineras av dess design och brutala historia.

  • Forum Romanum ligger strax intill Colosseum och det är värt att köpa en kombinationsbiljett för att får tillgång till båda sevärdheterna. Vandra bland antika Roms ruiner och gå upp till Palatine Hill för att få en utmärlt vy 40 meter ovanför Forum Romanum och över Rom.

  • Vatikanen - Bege dig till den katolska kyrkans högkvarter, som även är världens minsta stat med sina 400 invånare! Väl där får du inte missa att besöka vackra St Peterskyrkan och det omtalade Sixtinska Kapellet, som också ligger i området. OBS! Vatikanen är konservativ och bär du allt för utmanande kläder finns det en risk att du inte blir insläppt.

  • Sixtinska kapellet - Roms andra namn är ‘Den eviga staden’, men det hindrar inte vissa monument från att börja förfalla. En artikel i Vagabond berättar att fukt från andedräkterna hos de ca 4 miljoner besökarna per år hotar att förstöra Michelangelos världskända målningar.

  • Beundra Michelangelos mästerverk i taket av det mäktiga Sixtinska kapellet medan möjligheten fortfarande finns!

  • St Peterskyrkan - Kyrkans imponerande kupol är en av Roms mest karaktäristiska byggnader. Ta möjligheten att vandra uppför de långa trapporna och njuta av den hänförande utsikten från toppen.

  • Passeggiata del Pincio är ett utmärkt ställe vid Villa Borghese att få en vacker panoramavy över en del av staden och för att gå runt i parken intill.

  • Livet i Italien - Det sista tipset är det absolut viktigaste, för det är lätt att överväldigas i en stad så full av kulturella sevärdheter. Så; bestäm ett begränsat antal platser du verkligen vill se och spendera sedan resten av resan med att ta del av livet i Rom, att socialisera med nya människor och att spana in shopping i världsklass.

I en annan del av Rom

Upptäck Roms svar på Soho, fynda på loppisar, drick kaffe i solen och facineras av gatukonst som ger området dess unika street-känsla.

Sightseeing i all ära, men har du redan hunnit förbi de absoluta måstena i Rom och längtar efter att uppleva stadens mindre turistiga sidor? Då är Saint Lorenzo något för dig! Strosa runt i San Lorenzo och upptäck Roms bohemiska kvarteren, som ligger ett stenkast från de klassiska monumenten. Området befolkas främst av studenter och unga konstnärer, vars grunge-känsla förstärker den alternativa atmosfären. Mer avant garde kultur hittar du inte i någon annan del av Rom. San Lorenzo var måltavlan för den enda tunga bombningen av de allierande under det Andra världskriget år 1943, eftersom området ligger strax intill järnvägsnätverket vid stationen Termini. Sedan dess har stadsdelen byggts upp igen och är idag känt för sina små genuina italienska restauranger, livligt nattliv och färgglada gatukonst och graffiti. Styr kosan hit om du vill äta och dricka billigt borta från de mest turistiga områden och om du vill möta lokala invånare. Här kan du också hitta unika souvenirer i små boutiques med lokala hantverk och trendiga kläder från ännu okända designers. Resor till Rom är mest minnesvärda om du får en dos av den lokala kulturen.

Kärleken till maten och vinet

Italienare är mästare på att förvandla vanliga måltider till kulinariska ritualer. Rycks med i stämmningen med god mat, gott vin och härligt sällskap i överflöd!

I Rom är att äta att leva. Njut av äkta italienska delikatesser - ät antipasti, bröd, bakelser och pasta i mängder. Det finns ingen tvekan om att den italienska kulturen tar matupplevelser till en ny nivå. Med enkel men genialisk tillagning serverar det italienska köket fantastiska rätter, som gjort sig berömda världen runt. Passa på att smaka en äkta lasagne, lagad på lokalt odlade råvaror, och drick viner från närområdet. Den traditionella italienska måltiden fyller mer en social funktion än att bara ha mättnad som mål. Därför är det vanligt att sitta länge till bords, och en sittning på flera timmar är det ingen som fnyser åt, snarare tvärtom. Den långa tiden vid matbordet kräver såklart mer mat och den klassiska italienska middagen består av 5 rätter, där den första är en aptitretare - antipasti- med diverse korvar, ostar, oliver m.m. Därefter kommer pastan, ofta med en enklare sås som tomat eller carbonara. Den tredje rätten är gärna en kött- eller fiskrätt, följd av en sallad. Sist men inte minst avslutas måltiden med en söt ton av tiramisu, gelato eller panna cotta - mums! Rom kryllar av romantiska små restauranger och enligt en artikel i Romulus har områden som Trastevere, Piazza Navona och Pantheon särskilt många härliga trattorior. Mer lokal atmosfär hittar du i kvarteret San Lorenzo där särskilt studeranden och konstnärer bor, med sina små restauranger och barer. Under en resa till Paris och under en resa till Barcelona har du också möjlighet att upptäcka fantastiska matupplevelser och det är bara några exempel på städer i Europa som erbjuder underbar mat!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter