4 erbjudanden

Resa till Rumänien

Autentiskt, kulturellt och vackert! Med TravelBird får du resa till Rumänien - landet är rik på historia och natursköna landskap.
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Transsylvanien och Dracula är vad de flesta tänker på då man nämner Rumänien, men landet erbjuder så mycket mer än det. Ta dig till landet där härlig orörd natur existerar och delar av befolkningen på landsbygden tar sig fram med häst och vagn.

Rumänien erbjuder allt från storstadsliv och vacker arkitektur till gröna landskap och snötäckta berg. Tack vare Karpaterna, den berömda bergskedjan som löper genom landet, är Rumänien perfekt för både en sommar- och vintersemester. Rumänien består av kontraster som skapar en intressant resa genom landet där häst och vagn möter motorväg med lyxbilar, och ruiner av forna palats möter franskinspirerad arkitektur. Flyg till Rumänien, upplev en fantastisk semester tillsammans med lokalbefolkningen på landsbygden som delar med sig av sina historier och traditioner. Ta en titt på de vackra hantverken, köp hem en souvenir och lär dig landsbygdens handelsvanor. En resa till den rumänska landsbygden är definitivt en resa tillbaka i tiden där lyxig elektronik och motortrafik knappt existerar.

Gör en resa till Bukarest och utforska den vackra huvudstaden, Europas “lilla Paris”, och skåda ett av världens största byggnader. Här hittar du några av Europas vackraste konstruktioner med en franskinspirerad arkitektur som begeistrar oss alla. Strosa på de söta gatorna, skåda den vackra triumfbågen och besök stadens fantastiska museer. Bukarest är den perfekta destinationen för dig som gillar kultur och historia.

Rumänien bjuder på flera sevärdheter som är med på UNESCO:s världsarvslista och som garanterat är värda ett besök. Kyrkor, medeltida hus och gamla kloster runt om i landet är attraktioner du bara måste se. Under en resa till Balkan får man njuta av underbar mat, Rumänien har ett fantastiskt gott kök som tillsammans med resten av Balkan skapar himmelska rätter som alla bör känna till. Smaka på den traditionella maten tillsammans med lokalproducerat vin eller hemlagat brännvin och avnjut goda middagar. Med detta sagt kan vi lätt konstatera att Rumänien ekar tomt på tråkiga stunder!

En autentisk kultur

Sydöstra Europas vackraste hantverk och mest genuina kultur.

En resa till Rumänien innebär oftast en resa till huvudstaden Bukarest, men glöm inte den vackra landsbygden där kulturen lever vidare starkare än någonsin och en visit tar dig tillbaka i tiden. Att Rumänien är ett land med stora kontraster har vi redan konstaterat, men om du inte besöker den rumänska landsbygden kommer du aldrig att förstå hur stor kontrasten verkligen är. Bukarest och dess vackra sevärdheter i all ära, men landsbygden i Rumänien erbjuder något genuint som bara kan uppfattas genom en resa dit. Få en inblick i de rumänska traditionerna som gått vidare från generation till generation och skåda den vackra naturen som ser så orörd ut. Upplev ett varmt välkomnande av lokalbefolkningen och lyssna på deras historier medan du tar del av deras gammalmodiga samhälle där jordbruk är en del av vardagen. Samla in ägg från höns, mjölka getter och kor, krossa vindruvor och skapa vin, plocka frukt eller baka bröd. Ett besök till en rumänsk by är nästan som ett steg tillbaka i tiden där livet består av frisk luft, färsk mat och ett fridfullt liv. På landsbygden innebär det ett långsamt tempo där befolkningen njuter av nuet. Glöm stora vägar och bilar - här tar man sig fram med häst och vagn. Landsbygden är platsen där hundraåriga traditioner lever vidare och människorna gärna bär den traditionella klädseln.

Här shoppar man inte på stora köpcentrum utan handlar istället verktyg, spannmål, boskap, frön och andra jordbruksprodukter. Affären förseglas med ett genuint handslag, en klunk av hemgjort brännvin och kontanter. Rumänska hantverk anses ofta vara de finaste i Europa. Här hittar du vackra keramikvaror med fina dekorationer, snickerier med fascinerande träslöjd och textilier med otroliga broderier. De mest kända konstverken är de målade äggen som oftast målas under påsk då barn och kvinnor samlas hemma hos någon för att måla och skvallra. Det traditionella ägget är rödmålat med fina mönster och är den perfekta souveniren att ta med sig hem. En semester i Rumänien är inte fullständig före du upplevt den rumänska landsbygden tillsammans med dess godhjärtade befolkning och gamla traditioner!

En fängslande historia

Den rumänska historien lämnar ingen oberörd.

En resa till Rumänien är inte bara Dracula och vampyrer, utan även vackra sevärdheter med en rörande historia som finns med på UNESCO:s världsarvslista. TravelBird visar dig vägen till häpnadsväckande attraktioner som du absolut inte får missa. Ruiner, kloster, kyrkor, trä mästerverk och medeltida städer är några av Rumäniens största sevärdheter som utgör landets exceptionella kulturarv. I Rumänien finner du flera bevarade pärlor på UNESCO:s världsarvslista som är värda ett besök under din semester i det fantastiska landet. Attraktionerna bjuder på en rörande historia tillsammans med konstnärliga och natursköna detaljer. En rundtur bland dessa platser är det bästa sättet att upptäcka Rumänien och dess historia. Transsylvaniens befästa kyrkor från medeltiden, klostret i Horezu, den historiska staden Sighisoara och de målade klostren i Bucovina är några av Rumäniens världsarv som finns med på listan. Även huvudstaden Bukarest bjuder på sevärdheter du bara måste upptäcka. För inte så länge sedan leddes Rumänien av diktatorn Nicolae Ceauşescu som lät bygga världens näst största administrativa byggnad - parlamentspalatset. Byggnaden som är häpnadsväckande stor är en av landets största attraktioner samtidigt som den representerar en mörk och dyster tid i landet. Åk till Rumänien, ta en titt på den fantastiska byggnaden med över 3000 rum och beundra det du ser. En syn som denna stöter du inte på överallt i världen!

Ett kök värt att smaka på

Läckerheter som hela världen bör känna till.

Det är inte lätt att skilja det rumänska köket från grannländerna och många delikatesser anses vara traditionella rätter runt om i Balkan. TravelBird tipsar dig om läckerheter du bara måste smaka på då du befinner dig i Rumänien. Balkanländerna har så länge vi kan minnas haft väldigt liknande kök med gemensamma specialiteter - det enda som skiljer dem åt är kryddorna. En resa till Rumänien innebär närodlade och ekologiska frukter som tillsammans med kött skapar himmelska rätter. Rökt bacon är en specialitet som passar bra tillsammans med den traditionella bönsoppan och de berömda köttfyllda kåldolmarna äts med gräddfil. En annan delikatess är färggranna grönsaksröran “zacusca” som äts tillsammans med bröd eller vid sidan om kött. Kål i mängder, grillat kött och grönsakssoppor av olika slag är det vanliga rätterna i det rumänska köket. Rumänien är även det största vinproducerande landet i sydöstra Europa. Se till att smaka på en av Rumäniens specialiteter som passar tillsammans med dina måltider. När det kommer till starkare alkoholdrycker är den rumänska befolkningen mästare på att skapa goda drycker som brännvin av plommon från bakgården. Frågar du lokalbefolkningen har alla en morfar eller morbror som producerar Rumäniens bästa brännvin! Om du vill besöka andra länder som tillsammans med Rumänien skapar Balkan, kan du bland annat göra en spännande resa till Bulgarien! Balkanländerna är perfekt att göra en minisemester i, du kommer få upptäcka så mycket spännande!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter