2 erbjudanden

Resa till Sardinien

Utforska långa kritvita stränder och fantastiska små italienska byar på din resa till Sardinien. Låt TravelBird ta med dig på en oförglömlig resa.
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Sardinien är en magisk italiensk ö som ska upplevas på nära håll, gärna tillsammans med familj och vänner.

Hur härligt låter det inte att åka till en italiensk ö i Medelhavet på semester? Det finns mycket härligt med Sardinen, så låt oss berätta mer om varför en resa till Sardinien är en god investering för alla. Även om det är för tionde eller första gången du åker hit så kan vi lova att det är lika underbart varje gång. Med kanske Europas bästa stränder och en kust som man kan utforska i flera dagar är Sardinien som sagt ett ultimat resemål både för sol och bad, men också för den mest sportiga och aktiva semesterfiraren. Ön har mycket karaktär och känns mer som ett eget litet land egentligen, då den har så mycket eget, som kultur, traditioner och till med språk. De pratas runt 8 olika språk på ön, vilket är imponerande och ön har tre stora nationalparker: Asinara National Park, Arcipelago di La Maddalena National Park, Gennargentu National Park och de utgör inget mindre än 25% av öns yta. Ön har som sagt mycket att erbjuda och är ett utmärkt alternativ för den som vill åka till en vacker och avslappnad plats på sin semester, ön har nämligen inte ens en motorväg - ganska så avslappnat ändå. Sen att de har minst 135 dagar av sol varje år gör väl ingen besviken. Åk hit och samla på både minnen och D-vitamin i mängder!

Detta får du inte missa på dina resor till Sardinien

Det finns mycket att se och upptäcka som sagt, så vad är det man helst inte vill missa innan hemgång?

Låt oss ta med dig och upptäck ön på bästa sätt, allt från sevärdheter till stränder och platser som får alla på fall.

Beroende på intresse och vad man är nyfiken på att lära sig om Sardinien finns det en hel del att upptäcka. Om du är intresserad av religion och gamla heliga byggnader och platser finns det en hel del små och stora byggnader att se. En populär pilgrimsattraktion är the Shrine of Our Lady of Bonaria, men som också kallas för Our Lady of Fair Winds. Den ligger 1km sydväst om Via Roma och besöks varje år av människor som vill lära sig mer om de religiösa platserna på Sardinien. Den hela platsen är egentligen en del av ett större komplex som byggdes år 1323. Verkligen värt att besöka under din resa till Sardinien.

Det finns gott om andra monument på Sardinien, där ett av dem är Nuraghe Su Nuraxi. Det är ett torn på 20 meter som utgör detta typiska arkeologiska monument från Sardinien. Nuraghe Su Nuraxi är beläget ute på den gröna landsbygden och är Sardiniens enda världsarv och det mest besökta Nuraghe-monumentet på ön. Man tror att dessa torn byggdes runt 1500 år f.Kr., hyfsat gamla monument om man säger så. Det finns alltså massor av historia att lära sig om, inte bara om Sardinien utan även Italien, Medelhavet och Europa.

Maten på Sardinien

Sardinien har en lite annorlunda matkultur jämfört med det italienska fastlandet.

Upptäck nya versioner av Italiens världsberömda kök på din resa till Sardinien. Blanda strandliv med magiska kvällar fyllda med god mat och fina viner.

Som vi nämnt tidigare är Sardinien lite annorlunda från fastlandet Italien. Lokalbefolkningen kallar sig själva för sarder, inte italienare eller kanske sardiner som svenskar brukar säga. Upplev Sardiniens kultur på riktigt och ta med familj och vänner på massvis med härliga fester utomhus och njut samtidigt av alla godheter som ön har att bjuda på. Här kan du förvänta dig massa olika typer av bönor, som vita bönor, kikärtor och linser. Den vanligaste frukten är citron och favoritpastan kallas för fregola. Till skillnad från många kuststäder och öar är deras kök faktiskt inte fullt av skaldjur. På grund av deras historia, som ofta involverar invasioner, hittade sarderna bergen som deras tillflykt. Därför var de förr i tiden så att maten från land dominerade, nu är de såklart inte lika rädda för pirater och inkräktare - så visst har det adderats skaldjur på menyn i senare dagar. Om du vill besöka andra platser i Italien där du kan äta underbar mat, spendera en weekend i Bologna eller en weekend i Bergamo!

Charmiga Sardinien

Ön är minst sagt charmig och romantisk, perfekt resemål för dig och din käraste.

Är du på resa med din käraste vet vi vad ni inte får missa innan ni lämnar denna makalöst härliga Medelhavsö.

På er resa till Sardinien måste ni passa på att besöka några av de mest romantiska stränderna ni kanske någonsin har skådat. Vare sig det är smekmånad, födelsedag eller något annat ni firar i kärlekens tecken finns det alltid en plats som passar in i romantiken här. Ta er en promenad längst vattnet i Porto Cervo eller en båttur till La Maddalena Archipelago. Vill ni hitta en riktigt underbar strand föreslår vi Pevero-stranden, Liscia Ruja-stranden och Capriccioli-stranden. Alla är lika drömska som de ser ut på bild. Släng er i det klaraste vattnet och njut av solstrålarna och framför allt - varandra! Passa på att koppla av till fullo på era resor till Sardinien. Om man vill besöka en annan fantastisk ö i Italien kan man göra en resa till Sicilien!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter