erbjudanden

Resa till Senegal

Med TravelBird får du resa till Senegal och utforska det mångsidiga landet i Afrika som erbjuder allt du kan tänka dig. Spännande äventyr väntar!

Besök den spännande destinationen Senegal!

Senegal är ett spännande land i Västafrika som gränsar till bland annat Gambia, Guinea och Mali. En resa till Senegal innebär att du kommer upptäcka varierande miljöer då landet erbjuder både stränder, djungel, öken, charmiga fiskebyar och livliga städer! Med TravelBird kan du ta del av Senegals spännande historia, rika djurliv, besöka kulturella platser och upptäcka det livliga nattlivet!

Under kolonialtiden var Senegal en del av Franska Västafrika och man kan fortfarande se att Frankrike är närvarande i landet. Det gäller inte enbart maten i Senegal utan här är även franska det officiella språket! Dock använder befolkningen sig mest utav de lokala språken som bland annat kallas för Wolof, Pulaar och Jola. Befolkningen i Senegal är även kända för att vara både välkomnande och vänliga! Under en resa till Senegal kan man hitta flera mysiga kustbyar och badorter längst kusten. Det är en destination som ofta besöks på grund av de vackra stränderna som finns här och under en semester i Senegal förstår man varför! Längst kusten kommer du även få se färgglada båtar som kallas pirogue och dessa båtar används av fiskare. Då Senegal har en lång kust är fisk och skaldjur populärt att äta här! Det vackra havet gör inte resan sämre - här kan du njuta av lata dagar på stränderna med sol och bad och om du vill aktivera dig kan man alltid delta i olika vattensporter! Senegal bjuder även på en underbar natur och ett magiskt djurliv som lockar många besökare! Här kan du upptäcka många spännande djurarter och besöka flera olika nationalparker.

Senegals huvudstad heter Dakar och ligger vid kusten. Det är en livlig stad med ett pulserande nattliv, festivaler och spännande marknader att besöka! Utanför Dakar finns det en ö som heter Ile de Gorée, här finns det varken vägar eller bilar så det är verkligen en lugn och avslappnad ö med smala mysiga gränder! Här på ön kan man även besöka flera museum och ta del av Senegals historia. Denna ö var nämligen en slavstation förr i tiden och man kan besöka ett museum som kallas La Maison des Esclaves, det så kallade slavhuset. Det är en perfekt dagsutflykt att besöka denna ö då man både får upptäcka mer om Senegals historia men även njuta av en underbar miljö! Under en resa till Senegal har du chansen att besöka många spännande och kulturella platser runt om i landet som kommer ge dig minnen för livet. Om du vill besöka fler destinationer med underbara stränder och ett härligt klimat kan du göra en resa till Montenegro eller åka på en härlig all inclusive resa till Kanarieöarna!

Häftiga miljöer

Senegals spännande djurliv!

Senegal bjuder på otroliga miljöer och ett rikt djurliv. Därför ska man under en resa till Senegal passa på att besöka alla de nationalparker som finns. Det finns sex olika nationalparker som erbjuder varierande miljöer och djurarter - här kommer man få ta del av otroliga naturupplevelser!

Den största nationalparken i Senegal heter Niokolo Koba. I parken hittar man varierande miljöer såsom bambuskogar, savann, våtmarker och grässlätter. Niokolo Koba har även ett otroligt djurliv, här finns det en stor variation av däggdjur, fåglar och växter. Gambiafloden rinner även genom nationalparken och vid ett besök kommer du få en magisk upplevelse! En annan nationalpark heter Delta du Saloum och räknas som en av de vackraste platserna i Senegal! Parken är som en stor labyrint med bäckar, träsk, bifloder och våtmarker. Här kan man få se bland annat delfiner, sköldpaddor och fåglar! De andra nationalparkerna man kan besöka heter Île de Madeleine, Basse-Casamance, Langue de Barbarie och Oiseaux de Djoudj. Du kommer inte ångra ett besök!

Om man inte vill besöka nationalparkerna så finns det andra spännande platser man kan besöka i Senegal! Något som verkligen rekommenderas under en semester i Senegal är att besöka Bandia naturreservat! Här går alla de exotiska djuren fritt och man har som besökare stor chans att få se flera av arterna under sitt besök! Om man är intresserade av vackra fåglar ska man besöka orten La Somone där det finns en häftig lagun. Här kan man få se flera olika fågelarter, bland annat vackra flamingos och pelikaner! Om man under sin resa till Senegal vill aktivera sig ska man besöka äventyrsparken Accrobaobab! Här kan man få uppleva ett magiskt äventyr med mycket spänning då man får hänga, klättra och svinga sig i häftiga baobabträd!

Dakar

Besök Senegals huvudstad!

Senegals huvudstad heter Dakar och det är en stad som verkligen är full av liv och har en pulserande atmosfär! Det är en vacker huvudstad med underbart klimat och här kan du upptäcka mycket!

I Dakar hittar man fina stränder där man kan njuta av sol och bad! Det är även en stad som bjuder på ett livligt nattliv där man kan hitta många roliga uteställen och på flera ställen spelas det även härlig livemusik! Dakar är verkligen en stad där dans och musik står i centrum! I Dakar anordnas det även flera olika festivaler! Man kan bland annat besöka Dakar Fashion Week och ta del av det vackra afrikanska modet. Här anordnas även den största filmfestivalen i Senegal där man kan ta del av filmer runt om i staden på restauranger, museum och andra kulturcenter. Andra festivaler som man kan besöka är en dansfestival som kallas Kaay fecc and en konstfestival vid namn Dak’Art Biennale. Något annat det finns gott om i Dakar är marknader! En av Dakars största marknader heter Sandaga market och här säljs det alltifrån mat, kläder, smycken, elektronik - ja allt man kan tänka sig! En annan marknad att besöka heter Kermel market där man kan hitta alla möjliga produkter och här bjuds det även på en underbar omgivning med fin arkitektur! Det finns även en fiskmarknad som heter Soumbedioune Fish market som är populär att besöka, hit går nämligen lokalbefolkningen för att handla!

Under en resa till Senegal kan man ta del av mycket historia och kultur. Dakar är en stad som erbjuder flera museum och konstutställningar. Något som är populärt är att besöka afrikanska renässansen som är ett monument lite utanför Dakar. Det är en staty som symboliserar Afrikas seger mot bland annat rasism! Om man vill göra en annan häftig utflykt kan man ta sig en bit utanför Dakar och besöka Lake Retba. Det är nämligen är rosa sjö vilket är så häftigt! Det är en otrolig upplevelse och något man aldrig tidigare sett. Utanför Dakar finns även den populära orten Saly. Hit kommer man ofta för att sola och bada och njuta av den mysiga omgivningen! Här kan man testa på olika vattensporter, besöka restauranger och flera butiker.

Mat, kultur och sevärdheter

Senegal har mycket att erbjuda sina besökare!

Senegal är verkligen en spännande destination! Här kan du uppleva och se mycket men även ha chansen att lära dig om en ny kultur och ta del av spännande historia! Det finns även spännande matupplevelser att ta del av och du kommer inte få en tråkig stund under din vistelse här!

I Senegal kan man besöka många spännande platser! Några kulturella platser som kan vara roliga att besöka är bland annat Saint-Louis, som är en plats med mycket historia. Ön var nämligen fransmännens handelscentrum under kolonialtiden. Saint-Louis är en härlig plats att besöka då det finns flera restauranger, barer och nattklubbar och staden går även i en kolonial arkitektur som kan vara intressant att ta del av. Något man inte får missa är den årliga jazzfestivalen som anordnas här. Festivalen lockar besökare och musiker världen över och bjuder på en härlig fest! En annan plats som man kan besöka nära Saint-Louis är Guet N’Dar. Det är ett fiskesamhälle med en otroligt livlig atmosfär! Det är en perfekt plats att besöka om man vill komma nära den lokala kulturen. Här kan man nämligen se alla de små fiskebåtarna (pirogue) ge sig ut på morgonen för att sedan komma tillbaka med fisk som rensas direkt på stranden! Om man istället är intresserad av konst och befinner sig i huvudstaden Dakar ska man ta sig tid att besöka ett av Senegals bästa museum som heter Musée Théodore Monod. Här kan man ta del av Afrikas konst och kultur vilket verkligen är en spännande upplevelse!

Under en semester i Senegal kan man prova på många spännande maträtter! Maten är influerad av både Frankrike och Portugal och det franska ser man främst under frukosten då man i Senegal ofta äter baguette! Några typiska maträtter i Senegal heter Ceebu jen, som består av fisk, tomatsås och ris. En annan rätt heter Capitaine a la Saint-Louisienne som är abborre fylld med olika örter och Yassa är en rätt som består av kyckling som tillagas tillsammans med bland annat lök och citron! I Senegal äter man mycket ris, sötpotatis och fisk och skaldjur har en stor plats i köket vilket beror på den långa kusten som finns i Senegal. Därför ska man under sin resa till Senegal passa på att besöka alla de fisk- och skaldjursrestauranger som finns här! En populär dryck som ofta serveras i Senegal är Café Touba som är en kaffedryck som smaksätts med något som kallas paradiskorn eller Guinea pepper som det också heter. Paradiskorn har en speciell och stark smak vilket gör att drycken är en spännande smakupplevelse som man borde testa på under sin resa! Till Senegal kanske man inte direkt kan åka under en weekend men om man skulle vilja göra en weekendresa i Europa och blanda både storstad och härliga stränder kan man spendera en weekend i Nice eller göra en underbar weekend i Lissabon!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter