1 erbjudande

Resa till Seychellerna

Följ med TravelBird på en magisk resa till Seychellerna där underbara paradisöar väntar!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Välkommen till paradiset!

Vill du spendera din semester på magiska paradisöar? Längtar du efter att svalka av dig i ett turkosblått genomskinligt hav, sticka fötterna i kritvit sand och njuta av ett härligt klimat? Med TravelBird kan du göra en underbar resa till Seychellerna och ta del av paradisöar med magisk miljö som inte kommer göra dig besviken.

Seychellerna är ett land som består av omkring 100 underbara öar och är det minsta landet i Afrika. Huvudstaden heter Victoria och är en av de minsta huvudstäderna i världen. Victoria kan man besöka om man åker till den största ön Mahe, där mer än hälften av Seychellernas befolkning bor. Här kan man bland annat besöka den vackra kyrkan vid namnet Cathedral of the Immaculate Conception, äta god mat och besöka en mysig marknad där man bland annat hittar mat, örter, kryddor och souvenirer. Man kan även passa på att besöka den botaniska trädgården där man får ta del av en underbar plats med palmer, djur och fin natur. Några andra öar som man kan besöka om man vill göra resor till Seychellerna är bland annat Praslin, La Digue och Desroches Island - för att nämna några exempel, det finns som sagt en hel del paradisöar att besöka här! Det finns även flera privata öar i Seychellerna och öar där det enbart finns ett hotell på. Varje ö har sin unika charm och sina egenskaper, du kan upptäcka så många härliga platser. Därför är det en sån perfekt destination för att göra en rundresa i då man kan besöka flera härliga öar och upptäcka mycket under en och samma resa. Seychellerna är verkligen ett paradis fullt av underbara stränder man kan spendera sina dagar vid och verkligen njuta! Några populära stränder som man kan besöka är bland annat Anse Source d'Argent, Anse Marron och Anse Lazio. Det är bara att välja och vraka mellan underbara stränder och du kommer inte bli besviken. Seychellerna bjuder även på underbara nationalparker, ett spännande djurliv både över och under ytan, magiska dyk- och snorklingsmöjligheter där man kan upptäcka vackra korallrev och här kan man även vandra i magiska miljöer.

Seychellerna är en otroligt populär destination att åka till under sin bröllopsresa och man förstår verkligen varför! Det är en perfekt miljö att spendera i tillsammans och bara njuta av varandras sällskap. Äta god mat, uppleva magiska miljöer, koppla av och göra roliga aktiviteter om man vill - det är verkligen den perfekta destinationen. Det är många kända par som har valt att åka hit för att spendera sin bröllopsresa och det gjorde även vår prinsessa Madeleine och andra kungligheter!

Historien om Seychellerna

Landet har en spännande historia!

Seychellerna har både en lång och spännande historia bakom sig. Seychellernas alla öar var länge helt obebodda tills upptäcktsresande Vasco da Gama registrerade landet år 1502. Under 1700-talet kom sedan fransmännen och började snabbt handla med afrikanska slavar. Seychellerna är faktiskt uppkallat efter Jean Moreau de Séchelles som var en franska minister. Flera år senare, år 1814, tog dock britterna över landet och det dröjde ända till 1830-talet innan slaveriet som pågått på öarna avskaffades. Många av de nu fri slavarna blev bland annat hantverkare, fiskare eller bönder och bosatte sig på öarna. Seychellerna hade även en viktig del i världskrigen för britterna då det användes som bas för både det brittiska flygvapnet och flottan. Det dröjde flera år tills Seychellerna blev helt självständiga, vilket hände år 1976! Det är ett land som verkligen har både en spännande och händelserik historia bakom sig och man kan även se influenser från andra länder i både maten och i landets kultur. En lite rolig detalj som kan vara bra att veta om man ska göra en resa till Seychellerna är att det även var en plats där flera pirater höll hus. Många tror att den berömda piraten som hette Olivier Levasseur gömde en skatt här för många år sedan på någon av landets alla öar. Ingen har lyckats hitta skatten, så håll utkik under din resa - du kanske kommer bli den som äntligen lyckas hitta den!

Seychellernas häftiga djurliv

Upptäck de häftiga jättesköldpaddorna!

Något som många kanske inte tänker på är att Seychellerna är så mycket mer än bara ett paradis där man hittar de underbara stränderna och den härliga miljön på öarna. Här finns det även ett magiskt djurliv att ta del av! Många av arterna som finns här är faktiskt arter som enbart kan hittas på denna plats, vilket är så spännande och häftigt att få ta del av! Något som Seychellerna speciellt är kända för är de stora landsköldpaddor som man kan se här! Det är otroligt häftigt att komma det stora och coola djuret på närmare håll och om man väljer att besöka de olika reservat som finns på några av öarna, har man även chansen att få mata dem! Aldabra och Curieuse Island är två öar där du kan upptäcka det spännande djuret och på Bird Island hittar man även den tyngsta landsköldpaddan som lever i det vilda! Vem skulle inte vilja se den! På Seychellerna finns det även häftiga och stora fladdermöss eller “flygande hundar” som de också kallas. På engelska kallas fladdermössen fruit bats och de äter faktiskt enbart frukt, blommor och nektar. Under en resa till Seychellerna kommer du även kunna se flera spännande och vackra fågelarter och de är verkligen många! Här finns det bland annat seychellsångare, röda kardinalfåglar, kolibrier och svarta papegojor.

Något som verkligen är populärt att göra på Seychellerna och något man ska passa på under sin resa är att både snorkla och dyka. Seychellerna bjuder på ett underbart kristallklart hav vilket gör att man har god sikt under ytan! Här finns det bland annat fantastiska korallrev, sköldpaddor och flera färgglada fiskar att upptäcka. Man har även chansen att få se spännande valhajar, hammarhajar och rockor. På Seychellerna har man möjlighet att både snorkla på egen hand och följa med på utflykter - det finns så mycket spännande att upptäcka under ytan! Andra fantastiska platser med både paradisstränder och underbara dyk- och snorklingsmöjligheter som man kan besöka är under en resa till Mauritius eller varför inte åka iväg på en Curaçao resa!

Seychellernas matkultur

Njut av god mat på Seychellerna!

Under en resa till Seychellerna så kan man äta flera spännande och god maträtter på de olika öarna! Maten i landet är inspirerad från flera olika kök som bland annat det indiska, afrikanska, franska och det brittiska köket. Man kommer kunna beställa in alltifrån mer traditionella maträtter till mer nya smaker och varianter, vilket är så kul om man både vill smaka på lokala delikatesser och även testa något nytt. Det är väldigt vanligt med både fisk och skaldjur så man ska verkligen passa på att äta mycket av det under sin resa då det kommer smaka så gott! Det är även enkelt att hitta både färsk frukt och färska grönsaker som är så gott att äta och det används ofta till matlagningen. Något annat som är populärt i landet är brödfrukten som kan ätas på flera olika sätt - du kan äta den rostad, kokt eller bakad! Om man äter brödfrukten någon gång under sitt besök på Seychellerna så kommer man enligt legenderna komma tillbaka till de fantastiska öarna någon mer gång i sitt liv. På Seychellerna hittar man även världens största kokosnöt som kallas Coco de mer, eller dubbelkokosnöt. Man kan även smaka landets egna goda inhemska öl som heter Seabrew och det är en öl som liknar den tyska ljusa ölen!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter