3 erbjudanden

Resa till Sicilien

En resa till Sicilien bjuder på kritvita stränder, spännande utflykter och matupplevelser utöver det vanliga. Res med TravelBird och upptäck en av Europas mest älskade öar.
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Resor till Sicilien, Italiens största ö, lockar alla typer av människor tack vare dess rika kulturhistoria, fantastiska mat och varma klimat. Att Sicilien anses som en av världens mest variationsrika platser gör det till ett självklart resmål.

Strax intill Italiens tåspets hittar du Medelhavets största ö; Sicilien. Resor till Sicilien lockar alla typer av resenärer tack vare sin mix av traditionsrik kultur, vackra stränder och snälla befolkning. Sätt på dig gympaskorna och vandra genom de historiska bergsbyarna eller packa picknick-korgen och lägg dig vid någon av de kritvita stränderna för maximal njutning. Tack vare öns geografiska läge går det att resa till Sicilien året runt vilket gör destinationen passande för den spontana likväl planerade resenären. Vad du än är ute efter går det att hitta genom en Sicilien-resa.

Det är främst tre perioder som har präglat Sicilien och skapat den anrika kultur och historia som kännetecknar ön. Grekerna lät bygga upp tempelruiner, teatrar och skulpturer som idag finns att bevittna runt hela ön. Spanien gav upphov till palatsen och kyrkorna medan romarna de utsmyckade villorna. Även fast det främst är dessa tre epoker som utmärker sig finns det tydliga spår från vikingarna vilket kan vara extra intressant för skandinaver att se.

Siciliens stränder och städer

Den som drömmer om en resa till Sicilien drömmer säkerligen om kritvita stränder- något som du garanterat får uppleva genom att besöka Medelhavets största ö.

De flesta kopplar Sicilien till dess varma klimat och många stränder. Men låt dig inte luras, Sicilienresor bjuder på mycket mer än så. Upptäck huvudstaden eller någon av öns små bergsbyar för bästa reseupplevelse.

Med sina långa kustlinjer, gröna natur och klippiga berg är Sicilien ett spännande resealternativ där du hittar allt från mysiga bergsbyar till städer med flera exklusiva butiker, restauranger och barer. Palermo är Siciliens huvudstad och är belägen på öns nordvästkust. Här blandas allt från gammalt till nytt, simpelt till exklusivt och lugn till fart. Palermo är en livlig stad som ständigt är i rörelse och för att få den optimala upplevelsen rekommenderas ett besök på det fem våning höga varuhuset, Rinascente. Här kan du shoppa oändligt mellan kl. 9 och 21 för att sedan avnjuta en romantisk middag med utsikt över hela Palermo. Om du vill upptäcka en annan stad i Italien som bjuder på underbara sevärdheter och en härlig atmosfär, spendera en underbar weekend i Milano!

För den som hellre vill lapa sol har Sicilien ett stort utbud av stränder att upptäcka. Långa kritvita stränder mellan bergiga förhållanden gör en resa till Sicilien ett måste för den soldyrkande upptäckaren. Med sin långa sommarsäsong och en medeltemperatur på 18 grader erbjuder Sicilien fler soldagar än fastlandet, vilket gör att du kan hitta fantastiska solresor året om. För att försäkra sig om en varm och solig vistelse rekommenderas en Sicilien- resa mellan maj och september månad då antalet regnfria dagar ligger runt 25 dagar. Dagstemperaturen dessa månader ligger runt 30 grader så för den mer aktiva resenären föredras en resa någon av årets andra månader. En annan fantastisk ö i Italien man kan besöka är genom att göra en resa till Sardinien!

Sicilien

Ett attraktivt men än så aktivt område

Gör mer än att bara lapa sol - upptäck någon av Siciliens vulkaner och se levande lava på nära håll.

Att Europas högsta aktiva vulkan Etna finns att skåda på Sicilien gör resemålet än mer spännande att utforska. Den levande vulkanen belägen på 3 329 m.ö.h. går att bestiga till fots, med jeep eller linbana. Vulkanen har även ett liftsystem som har öppet mellan februari och mars för den entusiastiska skidåkaren. Eftersom vulkanen är aktiv är det inte allt för ovanligt att se kratermynningarna skifta i rött, gult och grönt under din resa mot toppen. För den som söker mer action är en båttur till de Eoliska öarna något att rekommendera. De sju öarna är sedan 2000 med på Unescos världsarvslista och under kvällstid kan du med jämna mellanrum skåda små explosioner och lava rinna ner för vulkanen Strombolis sluttningar. Stanna även till på grannön Vulcano för att uppleva dess varma källor och Fangobad som är ett naturligt uppvärmt lerbad. Genom att resa till Sicilien har du ett stort utbud av upplevelser att välja bland.

Kärleken till maten och vinet

Fantastiska viner, härliga skaldjursrätter och den perfekta apelsinen. Sicilien bjuder på en matupplevelse utöver det vanliga.

Vägen till hjärtat går genom magen. Prova öns lokala maträtter och låt dig förälskas i Sicilien.

De flesta förknippar Italien med dess fantastiska mat och så klart tillhandahåller även Sicilien matupplevelser utöver det vanliga. Nygjord pasta och pizza från vedugn är lika vanligt här som på fastlandet men eftersom Sicilien är en ö kan du även förvänta dig mycket mat från havet. Genom att resa till Sicilien kan du vänta dig nyfångad fisk, skaldjur och bläckfisk som alternativ i allt från huvud- och förrätter till snabbmat. Att mat är en viktig del av Siciliens kultur syns inte minst genom antalet restauranger som förekommer på ön och du kan lätt välja att äta middag på ett gatukök som finare resturang. Sicilien är även känd för sina goda citrusfrukter. Tack vare klimatet och dess bördiga jord blir citrusfrukterna mogna och söta vilket har bidragit till att många av de apelsiner, mandariner och citroner som säljs i den svenska mataffärerna är från ön. Andra platser i Italien som man kan njuta av både god mat och goda viner är under en weekend i Bologna eller varför inte spendera en weekend i Bergamo!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter