1 erbjudande

Resa till Singapore

Besök ett modernt, spännande och grönt land med TravelBird - gör en resa till Singapore!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Besök landet som har allt och lite till - du kommer inte få en tråkig stund under din resa!

Singapore är ett häftigt land med spektakulär arkitektur, bra shopping och spännande sevärdheter. Här kommer du kunna besöka trendiga restauranger, mysiga parker och äta så mycket god mat. En resa till Singapore innebär att du kommer få upptäcka en modern stad med närhet till havet och du kommer kunna njuta av härliga miljöer och uppleva magiska utsikter! Med TravelBird kan du besöka landet som har skapat en symbios mellan storstad och grönska. Singapore kallas nämligen för den gröna staden då de aktivt arbetar med att få in mer grönt i landet med både naturreservat, trädgårdar och spännande gröna skapelser!

Singapore har mycket historia och kultur som man kan ta del av under sitt besök. Landet fick sitt namn efter det malajiska ordet “singapura” vilket betyder lejonstaden, då singa betyder lejon och pura betyder stad. Singapores kanske mest kända symbol är den häftiga statyn Merlion, som är en kombination av ett lejon och en fisk. Lejonhuvudet ska enligt tradition komma från prinsen Sang Nila Utama som grundade Singapore, då han namngav staden baserat på det lejon han såg första gången han besökte ön. Fiskkroppen ska i sin tur komma från att Singapore tidigare varit en fiskeby som kallades Temasek. Statyn Merlion är den officiella symbolen för hela Singapore och det finns fem officiella statyer på olika platser runt om i landet, dock hittar man orginal statyn vid Merlion Park. Kanske du har möjlighet att besöka alla fem under din resa!

En resa till Singapore betyder att du kommer ha oändliga shoppingmöjligheter då det finns allt och lite till som du kan handla här! Här hittar du stora shoppingcenter såsom ION Orchard för lyxiga märken, VivoCity som är det största shoppingcentret i hela Singapore och man kan även besöka det näst största shoppingcentret som heter Suntec City. Om man inte vill spendera tid i ett stort shoppingcentrum så kan man även besöka små lokala butiker, konstgallerier, marknader - det finns verkligen något för alla smaker och prisklasser!

Det finns så mycket att upptäcka

Saker man inte får missa i Singapore!

Under en resa till Singapore är det vissa saker man verkligen inte får missa under sin vistelse. Några måsten ska man faktiskt ha under sin resa här då man garanterat kommer ångra sig om man inte fått se dessa spektakulära byggnader och platser i verkligheten. Ett måste är att besöka Gardens by the bay då det är en otroligt häftig plats att besöka. Det är nämligen en stor spektakulär trädgård med såkallade supertrees, växthus och vackra blommor. I trädgården finns det flera olika attraktioner att besöka, bland annat flower dome, skyway och cloud forest. Här har man även chansen att äta i en av de högsta såkallade supertrees, vilket gör att man får en otroligt vacker utsikt därifrån! Om man är på besök i trädgården under kvällen får man även ta del av en otrolig ljusshow som kallas Garden Rhapsody som inte kommer göra en besviken! En annan häftig trädgård man kan besöka är den botaniska trädgården som finns här i Singapore. Här hittar man även en orkidéträdgård där man kan beundra alla de olika orkidéarter som finns och även passa på att lära sig mer om orkidéer! Något annat spännande som man kan göra i Singapore är att gå längst Southern ridge som är en lång promenadtur på gångbroar som är placerade högt uppe i luften bland trädtopparna. Dessa gångbroar går mellan olika parker och naturreservat och man får uppleva en magisk utsikt under promenaden!

Resor till Singapore innebär att man kan upptäcka flera platser där man får komma naturen nära. Men om man vill göra andra saker under sin vistelse i Singapore kan man bland annat besöka olika museer, gå till Asian Civilisations Museum och upptäcka mer av Asiens historia och kultur, eller besök Singapores spännande National Gallery! Under sin vistelse i Singapore kan man även besöka ett spännande zoo som består av en regnskog. Här kan man se exotiska djur, vara med när orangutanger äter frukost och man kan även göra ett besök under kvällen!

En spännande destination

Singapore har mer än sin moderna sida att erbjuda sina besökare!

Singapore är verkligen landet med kontraster! Under ett besök kommer du verkligen få en blanding av skyskrapor, grönområden och äldre områden att vistas i. Det är helt klart modernt här men under en resa till Singapore har man har även chansen att ta del av både spännande historia och kultur. Då Singapore har en välutvecklad och modern kollektivtrafik går det både snabbt och enkelt att ta sig runt här! Detta är verkligen toppen om man vill hinna utforska så mycket som möjligt under sin resa.

Om man vill komma bort från skyskraporna och se något annat, och även ta del av lite historia och kultur, kan man bland annat besöka områdena Little India och Chinatown. Little India är verkligen ett historiskt område som kan vara spännande att besöka! Här kommer man få upptäcka ett område mixat av olika kulturer och mycket färger, det finns tempel, kyrkor och moskéer - så mycket spännande att upptäcka! Passa på att äta god mat, njut av en härlig atmosfär och utforska vad området har att erbjuda. Chinatown är ett annat häftigt område där man kan besöka stora färgglada tempel, gå på roliga museum och handla något på marknader. Passa även på att äta mat, då man kan hitta mycket gott att äta i området. Om man istället vill ha en dag fyllt av äventyr och roliga aktiviter ska man verkligen åka till Sentosa Island. Här kan man välja och vraka på roliga aktiviteter som bland annat att besöka Universal Studios, akvarium, vattenland och museum. Åk hit och njut av en rolig och spännande dag - det är en plats som passar alla åldrar och intressen. Om du vill upptäcka andra häftiga städer runt om i världen kan du bland annat göra en resa till New York eller en resa till Hong Kong!

Magiska matupplevelser

Singapore är verkligen rätt destination för matälskare!

Under en resa till Singapore kan man hitta alltifrån billigare streetfood till michelinrestauranger. Det är verkligen en destination där man hittar mat för alla smaker och prisklasser! I Singapore hittar man ett kök som är influerat av bland annat Kina, Indien och flera andra länder i Asien. Mat som är populärt att äta här är fisk och skaldjur, vilket är mycket på grund av den vackra kusten. Några populära rätter är bland annat Fish head curry, som består av precis som det låter - fiskhuvud med curry! Man kan även beställa in en rätt som kallas Chili krabba, som består av en hel krabbe i en god chilisås. En annan rätt heter Satay, som består av kött som serveras på grillspett. Köttet serveras sedan ofta tillsammans med en underbar jordnötssås! Det finns verkligen så många goda rätter att smaka i Singapore, så våga testa något nytt. Om du befinner dig i Little India eller Chinatown kan man även passa på att äta mat från just de två länderna!

När det kommer till dryck är det speciellt två saker man ska smaka under sin resa! Det är alltid roligt att smaka på lokala drycker och den kanske mest kända drinken i Singapore kallas Singapore Sling. Drinken är ginbaserad och man kan faktiskt njuta av den på hotellet Raffles där den även uppfanns! I Singapore kan man även beställa in den lokala ölen Tiger Beer och det dricks även mycket te i landet. Om du vill besöka andra städer med god mat ska du passa på att äta gott under en weekend i Venedig och även under en weekend i Bologna som är Italiens mathuvudstad!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter