1 erbjudande

Resa till Slovenien

Vacker natur och fascinerande arkitektur... En resa till Slovenien med TravelBird tar dig till ett av Europas grönaste länder!
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Vill du uppleva magiska miljöer, äta god mat och utföra roliga aktiviteter? Då är Slovenien en resa för dig!

Om du älskar att resa och upptäcka nya destinationer lika mycket som TravelBird, kan en resa till Slovenien vara perfekt för dig. Slovenien är ett land med stor charm som många besökare förälskar sig i. Du kommer möta otrolig natur, trevliga människor och både kunna se och göra mycket under din resa. Arkitekturen är på många platser välbevarad och det finns mycket historia och kultur att ta del av. Sloveniens varierande klimat gör att landet både erbjuder skidåkning och vackra badplatser, vilket gör Slovenien till en destination som har något för alla smaker. Sloveniens naturupplevelser är verkligen en klass för sig som man bara måste uppleva! Det är även ett resmål som passar den äventyrliga personen då du kan utföra många olika aktiviteter under din resa. Du har bland annat möjlighet att vandra i bergen, cykla och utföra vattensport. Listan kan göras lång vilket innebär att din resa till Slovenien inte kommer bli tråkig!

Under din semester i Slovenien får du absolut inte missa att göra en resa till Ljubljana, som är landets huvudstad och både en vacker och mysig stad som upptäckts bäst till fots. Ljubljana beskrivs ofta som en lugn stad men som även kan erbjuda en mer livlig sida för den som vill. Genom staden går floden Ljubljanica som är en vacker flod att promenera längst där du även hittar flera restauranger, caféer och barer som du kan besöka för en härlig atmosfär! Gamla stan i Ljubljana är en mysig plats att besöka där du hittar många av de bästa sevärdheterna som staden har att erbjuda. Här hittar du även vackra äldre byggnader som fortfarande är välbevarade. Om man är intresserad av historia ska du besöka alla de slott som finns runt om i Ljubljana, och du måste speciellt besöka Ljubljanas slott. Slottet ligger på en kulle med magiskt utsikt över hela Ljubljana, vilket är perfekt för dig som vill få en överblick hur staden ser ut.

Förtrollande platser

Ord kan inte beskriva hur vackert det är här.

Sloveniens naturupplevelser är en klass för sig! Att Slovenien är ett av Europas grönaste länder är inte förvånande då skog täcker ungefär halva landets yta. Slovenien arbetar hårt för att bevara och ta hand om sin natur, de är det land inom EU som skyddar störst andel natur - och tur det! Naturupplevelserna man har chansen att uppleva under en resa till Slovenien är magiska och du kommer inte bli besviken. Slovenien erbjuder sina besökare en varierande miljö där man kan upptäcka mycket. Här finns ett vackert alplandskap, sjöar, grönområden, badplatser och mysiga städer - allt du kan tänka dig!

En plats som är värt ett besök är Lake Bled som ligger i Bled. Det är en plats som lockar många resenärer och det är inte förvånande. Här finns det en smaragdgrön sjö med en medeltida kyrka på en ö i sjöns mitt. Sjön är omringad av ståtliga berg, vilket gör miljön helt magisk. Det är inte bara den häftiga och vackra miljön som lockar utan det är även alla utomhusaktiviteter man kan göra där. I Bled är det största fokuset kring den vackra sjön, där du bland annat kan dyka, hyra båt, bada och cykla runt sjön. Om du istället är intresserad av att vandra kan du hitta fina vandringsstigar runt omkring! Något många kanske inte vet är att Slovenien har en mysig riviera som är enbart ett par mil och går längst med Adriatiska havet. För sol och bad finns det tre populära platser som du kan besöka. Platserna är Izola, Piran och Portoroz och de har alla sin egna unika och charmiga miljö som lockar resenärer. Gör en minisemester till Slovenien eller varför inte åka över midsommar!

Spännande matkultur

Sloveniens varierande matutbud.

God mat och goda viner! Slovenien har ett varierande utbud av maträtter och de äter mycket rätter baserade på färska och närodlade ingredienser. De fokuserar mycket på kött, potatis och soppor och maten beskrivs ofta som bastant. Här äts ofta en soppa till förrätt innan man hugger in på huvudrätten och i hela landet kan du hitta spännande viner baserat på slovenska druvor. Längst kusten kommer du hitta mycket fisk och skaldjur och en efterrätt du måste smaka på under din vistelse i Slovenien är en rulltårta med valnötter som kallas Potica. Slovenien har ett stort matintresse då det finns många matmarknader att besöka. I Ljubljana anordnas det en matmarknad som heter Open Kitchen som man kan besöka varje fredag mellan mars och oktober. Där kommer du hitta många olika restauranger som serverar både typiska maträtter från Slovenien och mer internationella rätter. I Ljubljana är det även populärt med Food walks. Då får du ta del av Sloveniens matkultur medan du ser delar av staden - finns det någon bättre kombination? Något du inte får missa under en resa till Slovenien är deras viner! Slovenska viner exporters inte lika mycket i jämförelse med viner från andra länder, så passa på att smaka medan du är i landet, för du kanske inte alltid kan hitta dessa viner någon annanstans!

Utomhusaktiviteter

För den äventyrliga är Slovenien den perfekta destinationen.

Det finns mycket att göra i Slovenien, du kommer inte ha en tråkig stund! Om du är en äventyrlig person är en resa till Slovenien verkligen något för dig. Slovenien är ett land med varierande miljö och natur, vilket gör att du kan uppleva mycket - och du kommer inte bli besviken! Juliska alperna har mycket att erbjuda sina besökare, här kan du bland annat åka skidor och ta del av andra roliga utomhusaktiviteter - perfekt för sportresor. Du kan bland annat vandra i de magiska bergen och Slovenien erbjuder verkligen den perfekta miljön för att vandra. Forsränning är en annan aktivitet, vilket är något att rekommendera för den som gillar fart och äventyr! I Slovenien kan du även hitta häftiga kalkstensgrottor som man kan utforska, vilket både är en spännande och rolig upplevelse om man vill göra något annorlunda under sin vistelse. Andra spännande aktiviteter du kan ta del av under din semester i Slovenien är att campa, cykla, spela golf, paddla - ja allt du kan tänka dig! Du kan även cykla i grottor vilket verkligen är en upplevelse i sig. Slovenien erbjuder även många härliga badplatser där du kan svalka av dig efter en dag fylld av roliga utomhusaktiviteter!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter