erbjudanden

Resa till Sopot

En resa till Sopot är en resa till Polens sommarhuvudstad. Med TravelBird får du besöka Europas längsta träpir och andas in den friska havsluften.
Se mer:

Man behöver inte alltid resa långt för strand och sol. Med våra resor till Sopot kan du njuta av ett härligt badliv på den polska rivieran.

“Norra Europas Nice”, “Europas kurort” och “Nordens Monte Carlo” är några av stadens berömda smeknamn. Tack vare de vackra stränderna och det sköna semesterlivet är Sopot en av de populäraste städerna i Europa. Hit kommer även polackerna själva för att njuta av en solsemester. Sopot är en kulturell stad fylld av konstnärer, författare, skådespelare och artister. Staden ligger mellan arbetarstäderna Gdansk och Gdynia - så passa även på att göra en underbar resa till Gdansk! Här bjuds det på aktiviteter för alla åldrar och vi garanterar dig en händelserik semester. Förutom Europas längsta träpir och vackraste stränder bör du även besöka det stora casinot och den 70 miljoner år gamla brunnen. I Sopot kan du smaka på riktigt polsk mat - kål, korv och piroger hör till de traditionella rätterna. Det må vara en liten stad med endast 40 000 invånare, men det hindrar inte Sopot från att erbjuda nästan 250 restauranger och ett rikligt nattliv. Faktum är att Sopot tillhör landets bästa städer för fest. En resa till Sopot är perfekt för dig som inte vill åka långt för att komma till södern och njuta av strandliv!

Molopiren - Europas längsta träpir med fascinerande historia

Med våra resor till Sopot får du beundra det vackra havet och njuta av den friska luften under en promenad på Europas längsta pir.

Då du besöker Sopot får du inte missa den 500 meter långa träpiren som började byggas på 1800-talet. Här kan du njuta av den vackra havsutsikten och lyssna på musikanterna som spelar. Vem skulle tro att ett besök i Polen betyder sol och strand precis som i södra Europa? Sopot kallas inte för den “polska rivieran” utan orsak. Spendera din semester på en av Sopots sandstränder och njut av den fräscha havsluften rik på nyttig jod. Vid de vackra stränderna kan du även promenera på Europas längsta träpir och beundra den enastående utsikten över havet och den polska rivieran. Det perfekta stället att avsluta din dag efter en lång dag på stranden - här kan du njuta av vackra solnedgångar med ett glas vin i handen. Dessutom ordnas konserter och andra evenmang längs med piren som du inte vill missa. Piren har även en fascinerande historia - grunden till piren byggdes av den franska veteranen Jean Georg Haffner under Napoleonkrigen och fungerade fr.o.m. 1827 som en förtöjningsplats för båtar. Piren slutfördes 1923 och är en av landets mest kända sevärdheter. Visste du att piren en gång var med i det amerikanska programmet ‘Amazing Race’?

Ifall du aldrig upplevt en äkta ‘Beach Club’ har vi på TravelBird det bästa tipset för dig. En resa till Sopot innebär självklart strandaktiviteter och ‘Beach Club’ är inget undantag. Besök ‘Zatoka Sztuki’ för en rolig upplevelse. Vem vet - kanske du träffar en kändis som hänger där? Det här är det perfekta stället att uppleva polsk musik, dansa loss, dricka goda drinkar och äta god mat. Detta är din chans att leva ett riktigt lyxliv och träffa lokalbefolkningen. Perfekt för dig som gillar den klassiska Miamikänslan där festen aldrig tar slut!

Lustiga huset - symbol för den moderna världen

Med TravelBird får du följa med på våra resor till Sopot och uppleva mästerverket som kallas för ‘världens konstigaste hus’.

‘Krzywy Domek’ - sevärdheten som CNN listat som en av Europas mest förbryllande byggnader är en plats du inte får missa. Det lustiga huset är inget du behöver leta efter då du befinner dig i Sopot. Husets märkliga utseende är för många svårt att undgå. Beläget på Sopots huvudgata Monte Cassino, hittar du byggnaden som representerar en av de största sevärdheterna i Polen. Visste du att den ovanliga formen inspirerats av den svenska grafikern Per Dahlberg? På insidan hittar du ett köpcentrum med unika butiker och en betydligt vanligare form på huset. Här råder vi dig att smaka på traditionella polska rätter. Huvudgatan bjuder även på andra sevärdheter och oavsett om du gillar konst, musik eller shopping finns det något för dig. Längs med gatan finner du fascinerande arkitektur, butiker med det senaste modet, inspirerande restauranger och underhållande gatumusikanter. Monte Cassino representerar Sopots stolthet eftersom gatan är döpt efter krigshjältar från andra världskriget. Vi rekommenderar att promenera längs med hela gatan fram till piren. Gatan har mycket underhållning att erbjuda och är definitivt värd några timmar av din semester.

Sopot - en liten stad med massvis av sevärdheter

En resa till Sopot är mycket mer än strand och sol. Med TravelBird kan du resa till konstens och historiens stad.

Sopot må vara en liten stad, men ack så mycket den har att erbjuda. Vi rekommenderar att ta en titt i hemmet från 1903 och besöka den berömda operan för att maximera din semester i Sopot. Om du gillar historia har vi det perfekta tipset för dig. Varför inte besöka ‘Sopot museum’ och se hur ett hem såg ut för mer än hundra år sedan? Här får du se möbler, fotografier och andra prylar som en gång tillhörde den rika familjen Classeen. Flera av rummen har dessutom lämnats i sitt original form och vi garanterar dig en intressant resa tillbaka i tiden. För mera historia är ‘Grodzisko’ värt ett besök. Här finner du en boplats med medeltida vallgravar, portar och stugor. Boplatsen har rekonstruerats för att visa hur man bodde under medeltiden och bör definitivt besökas av historieälskare. För en unik upplevelse rekommenderar vi ett besök till ‘Opera Lesna’, den stora amfiteatern som är i belägen i skogen. Den så kallade ‘skogsoperan’ bjuder på flera musiktillställningar och rymmer 5000 åskådare. Det perfekta stället att njuta av frisk luft och lyssna på den vackra akustiken en skön sommarkväll. Visste du att stora stjärnor som Whitney Houston och Lionel Richie uppträtt här? Ett besök i Sopot innebär även traditioner - besök den 70 miljoner år gamla brunnen för att smaka på “kurvatten” som renar kroppen. Sopot kallas inte “Europas kurort” utan orsak och brunnen är definitivt värd ett besök. En resa till Sopot betyder även god mat och vi har några tips till dig som vill uppleva det polska kökets läckerheter. ‘Bulaj’, en av Polens bästa restauranger är värt ett besök om du vill smaka på färskfångad fisk. Här serveras Sopots bästa gös, torsk och flundra. I Polen är det vanligt med en trerätters middag och vi rekommenderar att satsa på en soppa till förrätt, fyllda piroger till huvudrätt och slutligen den polska ostkakan till efterrätt. Glöm inte att smaka på Polens mest kända ölsorter Tyskie, Lech eller Zywiec! Besök andra spännande städer i Europa, gör en resa till Belgrad, besök den underbara staden Wien eller gör en resa till Makarska som är en underbar stad i Kroatien!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter