Se fler

Höga berg, imponerande kustremsor, naturliga sanddyner, oändliga golfgreener och ett pulserande kulturliv... med en Spanienresa blir semestern alltid lyckad!

En semester spenderars gärna i Spanien, av de flesta resenärerna. Detta medelhavsland har gjort sig känt för sitt fantastiska kök, sin temperamentsfulla musik, ett historiskt världsarv och fantastiska stränder. Efter att landet blev Världsmästare och Europamästare i fotboll har det fått status som en av Europas främsta fotbollsnationer, med flera internationella elitklubbar som FC Barcelona, Real Madrid och Valencia CF. Förutom fotboll i världsklass erbjuder Spanien på många möjligheter att förbättra ditt golfhandikapp. Flera av golfbanorna har varit värdbanor för internationella märsterskap. Glöm dessutom inte att prova en äkta paella, spansk tortilla eller en härligt uppfriskande gazpacho på din nästa semester i Spanien, vare sig du är där för att spela golf, se på fotboll eller bara njuta av solen på en strand. Spanien erbjuder också möjligheter till en unik semester, då du exempelvis i provinsen Granada kan åka slalom på morgonen och lapa sol på stranden under eftermiddagen. Då Spanien varit en populär destination för turister sedan början av 70-talet, finns här ett stort nöjesutbud. Mingla på takterasser i de hippa städerna Madrid och Barcelona, slappna av på en “Chiringuito” i Alicante eller surfa i sydliga Tarifa eller nordliga San Sebastián.

Ett land fyllt av kontraster
Det spanska landskapet är verkligen en fröjd för ögat. Dess höga berg, gröna dalar, turkosblå hav, friska olivodlingar och böljande vinrankor får den mest kräsne turisten på fall.
Det är föga förvånande att Spanien är en av världens främsta resedestinationer. Det spanska landskapet är en fröjd för ögat, oavsett om du befinner dig i nord, syd, väst eller öst.

Det finns så mycket att upptäcka i detta spektakulära medelhavsland. Resor till Spanien har nästan alltid solgaranti, vilket gör det ännu lättare att utforska landets skatter. Några av Spaniens vackraste pärlor hittas inåt landet. I Madrid finns till exempel några av Europas mest prestigefyllda museum, som Pradomuseet och Thyssenmuseet. Salamanca är en stad mellan Madrid och Barcelona och har på grund av sitt rika kulturarv tagits med på Unescos världsarvslista.

I DN:s resesektion rapporteras det att de destinationer som ökar mest i Spanien är Alicante (47%), Gran Canaria (38%) och Malaga (25%), som främst är soldestinationer. Söker du efter en varierad resa kan vi rekommendera regionen Andalusien i södra Spanien. Här finns allt från världsarv, skidåkning, milslånga sträckor av olivfält, ikoniska vita byar och fantastiska stränder. Semesterspanien visar alltid upp sig från sin bästa sida!

Man reser som en golfboll, hoppande från grönt till grönt

– John Gunther
Golfresor till Spanien
Många väljer att åka till Spanien för att spela golf under hösten och vintern, och inte undra på det, då det är just då som golfsäsongen når sin topp i södra Europa.
För den som vill spela golf året om kan en golfresa till Spanien verkligen rekommenderas. Flera av golfbanorna har varit värdar för världsklassiga golfevenemang.

Sugen på att resa till Spanien för att spela golf? Då har du gjort ett ypperligt val, både för din tillfredsställelse och plånbok. Trots sin toppklassificering är de bästa spanska golfbanorna förhållandevis billiga att spela på. Ett insidertips är att oktober - mars är den bästa tiden på året för golfspelaren att besöka Spanien. På Solkusten och nära Alicante och Torrevieja kan du hitta många bra golfbanor, där du kommer att njuta av vyerna och vädret samtidigt som du slipar till golfswingen!

¡Viva España!
Härligt klimat, vackra städer och livlig kultur, för oss på TravelBird är det inte en överraskning att rekordmånga reser till Spanien.
Spanienresor har lockat många sedan dess boom under 70-talet. Många väljer att resa till Spanien för sol, bad och god mat, vilket gör att turismen utgör 11% av landets ekonomi.

SVT rapporterar att Spanien är det tredje populäraste resmålet i världen, efter USA och Frankrike, och att turismen står för cirka 11 procent av den ekonomiska aktiviteten i landet. Trots detta är det relativt billigt att resa till Spanien och väl där ännu billigare att gå ut och äta, i jämförelse med Sverige. I Spanien kan man resa till flera olika flygplatser - men bäst utbud på flyg till Spanien från Sverige har du om tittar på att flyga till Málaga, Kanarieöarna, Madrid, Alicante eller Barcelona, och många lågprisföretag erbjuder flera avgångar i månaden.