31 erbjudanden

Resa till Spanien

Drömmer du om en resa till Spanien? Med 300 soldagar om året, ändlösa stränder och mer än 50 kulturarv runt om i landet är detta världens främsta semesterdestination.
Utvalda filter:
31 erbjudanden
Filter Återställ

Höga berg, imponerande kustremsor, naturliga sanddyner, oändliga golfgreener och ett pulserande kulturliv... med en Spanienresa blir semestern alltid lyckad!

En semester spenderas gärna i Spanien, av de flesta resenärerna. Detta medelhavsland har gjort sig känt för sitt fantastiska kök, sin temperamentsfulla musik, ett historiskt världsarv och fantastiska stränder. Efter att landet blev Världsmästare och Europamästare i fotboll har det fått status som en av Europas främsta fotbollsnationer, med flera internationella elitklubbar som FC Barcelona, Real Madrid och Valencia CF. Förutom fotboll i världsklass erbjuder Spanien på många möjligheter att förbättra ditt golfhandikapp. Flera av golfbanorna har varit värdbanor för internationella mästerskap. Glöm dessutom inte att prova en äkta paella, spansk tortilla eller en härligt uppfriskande gazpacho på din nästa semester i Spanien, vare sig du är där för att spela golf, se på fotboll eller bara njuta av solen på en strand. Spanien erbjuder också möjligheter till en unik semester, då du exempelvis i provinsen Granada kan åka slalom på morgonen och lapa sol på stranden under eftermiddagen. Då Spanien varit en populär destination för turister sedan början av 70-talet, finns här ett stort nöjesutbud. Mingla på takterasser i de hippa städerna Madrid och Barcelona, slappna av på en “Chiringuito” i Alicante eller surfa i sydliga Tarifa eller nordliga San Sebastián.

Ett land fyllt av kontraster

Det spanska landskapet är verkligen en fröjd för ögat. Dess höga berg, gröna dalar, turkosblå hav, friska olivodlingar och böljande vinrankor får den mest kräsne turisten på fall.

Det är föga förvånande att Spanien är en av världens främsta resedestinationer. Det spanska landskapet är en fröjd för ögat, oavsett om du befinner dig i nord, syd, väst eller öst.

Det finns så mycket att upptäcka i detta spektakulära medelhavsland. Resor till Spanien har nästan alltid solgaranti, vilket gör det ännu lättare att utforska landets skatter. Några av Spaniens vackraste pärlor hittas inåt landet. I Madrid finns till exempel några av Europas mest prestigefyllda museum, som Pradomuseet och Thyssenmuseet. Salamanca är en stad mellan Madrid och Barcelona och har på grund av sitt rika kulturarv tagits med på Unescos världsarvslista. I DN:s resesektion rapporteras det att de destinationer som ökar mest i Spanien är Alicante (47%), Gran Canaria (38%) och Malaga (25%), som främst är soldestinationer. Söker du efter en varierad resa kan vi rekommendera regionen Andalusien i södra Spanien. Här finns allt från världsarv, skidåkning, milslånga sträckor av olivfält, ikoniska vita byar och fantastiska stränder. Semesterspanien visar alltid upp sig från sin bästa sida - så ta med hela familjen på en underbar resa, glöm inte att du även kan göra en resa med din hund!

Spanien handlar inte enbart om vacker natur och enastående landskap. Många väljer även att åka till Spanien för att spela golf under hösten och vintern, och inte undra på det, då det är just då som golfsäsongen når sin topp i södra Europa. För den som vill spela golf året om kan en golfresa till Spanien verkligen rekommenderas. Flera av golfbanorna har varit värdar för världsklassiga golfevenemang. Trots sin toppklassificering är de bästa spanska golfbanorna förhållandevis billiga att spela på. Ett insidertips är att oktober - mars är den bästa tiden på året för golfspelaren att besöka Spanien. På Solkusten och nära Alicante och Torrevieja kan du hitta många bra golfbanor, där du kommer att njuta av vyerna och vädret samtidigt som du slipar till golfswingen! Spanien är verkligen en destination som är perfekt att besöka oavsett årstid - njut av dina sommarresor, höstlovsresor, vinterresor eller vårresor i det underbara landet!

Ett land värt att smaka på

Välkommen till den spanska mathimlen!

Ingen har väl missat den världsberömda paellan eller det läckra vinet?

Under en resa till Spanien har du chansen att smaka på olika regioner och deras unika smak. Låt oss tipsa dig om maträtter som är värda att smaka på då du befinner dig i Spanien, men försök att inte bli allt för hungrig redan nu, här finns nämligen gott om godheter som du inte vill missa.

Andalusien är känd för sitt kök som har tillgång till två hav - Medelhavet och Atlanten. Här finner du ett fisk- och skaldjursbord som imponerar alla med sina läckerheter. Röd tonfisk är en riktig läckerhet med sin saftiga smak, medan jätteräkor, sardiner, anjovis och krabba är andra delikatesser som du inte vill missa. Tillgången till färsk fisk tillsammans med förmågan att krydda maten är vad som skapar de himmelska rätterna i Andalusien. Här har även tapas sin egen form och det är vanligt att stöta på en tapasmeny som består av över hundra olika specialiteter. Katalonien är precis som Andalusien en stor fantast av fisk, men vinindustrin är även stor här, så om du gillar Cava är Katalonien en plats för dig! Visst har du även hört talas om eller smakat på 'aioli'? Den berömda vitlökssåsen är ett kännetecken för Katalonien och definitivt värd att smaka på om du inte redan har gjort det. Om du däremot befinner dig i Madrid är 'cocido' ett måste. Grytan som består av potatis, kött och kikärter är en riktig klassiker i denna region som du inte vill missa. En vistelse i vackra Valenica innebär ris som äts tillsammans med nästan allting. Några rätter värda att smaka på är därmed 'arroz a banda' som är ris med fisk samt 'arroz con costra' som är ris med ägg.

¡Viva España!

Härligt klimat, vackra städer och livlig kultur, för oss på TravelBird är det inte en överraskning att rekordmånga reser till Spanien.

Spanienresor har lockat många sedan dess boom under 70-talet. Många väljer att resa till Spanien för sol, bad och god mat, vilket gör att turismen utgör 11% av landets ekonomi.

SVT rapporterar att Spanien är det tredje populäraste resmålet i världen, efter USA och Frankrike, och att turismen står för cirka 11 procent av den ekonomiska aktiviteten i landet. Trots detta är det relativt billigt att resa till Spanien och väl där ännu billigare att gå ut och äta, i jämförelse med Sverige. I Spanien kan man resa till flera olika flygplatser - men bäst utbud på flyg till Spanien från Sverige har du om tittar på att flyga till Málaga, Kanarieöarna, Madrid, Alicante eller Barcelona, och många lågprisföretag erbjuder flera avgångar i månaden. Så planera in familjeresor till det härliga landet Spanien!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter