10 erbjudanden

Resa till Storbritannien

England, Skottland, Wales, Nordirland… TravelBird tar dig på en resa till Storbritannien - platsen där möjligheterna är oändliga!
Utvalda filter:
10 erbjudanden
Filter Återställ

London, Edinburgh, Cardiff och Belfast låter väl som en bra idé? Besök Storbritannien, den stora ön med en fascinerande blandning av vackra sevärdheter, stora namn och gömda pärlor. En rundresa till Storbritannien är garanterat ett minne för livet!

Har du alltid varit intresserad av att besöka det berömda Buckingham Palace eller se Manchester United spela? Har du hört berättelser om det berömda Loch Ness-odjuret eller den goda whiskyn? Låter Snowdonia eller Giant’s Causeway bekant för dig? Om du svarar ja är TravelBirds resor till Storbritannien perfekt för dig!

Graciösa slott, mysiga pubar, en charmig engelska och landskap med vykortskvalitet är Storbritannien i ett nötskal. Här finns allt du möjligen kan tänka dig - fascinerande kultur, vackra landmärken, god mat, världskända drycker, enastående natur, god shopping och sportevenemang som lockar många turister. Den kungliga ön är en av Europas mest populära destinationer som syns på TV, hörs på radion och erbjuder temaresor för alla åldrar och personligheter.

En resa till Storbritannien är som en resa tillbaka i tiden och genom historien. Den brittiska ön erbjuder mycket att se och är paradiset för historieintresserade individer. Storbritannien har rik och mångsidig historia men många upp- och nedgångar. Faktum är att de flesta toppattraktioner i Storbritannien är historiska platser som bara måste upptäckas. Westminster Abbey, Edinburgh slottet och Stonehenge är några av dem. TravelBirds resor till Storbritannien är allt annat än tråkiga och vi garanterar att även de som är mindre insatta i historia kommer att trivas.

Det bästa med Storbritannien är att allting ligger relativt nära varandra. Vart du än ser kan du skåda historiska sevärdheter, trevliga pubar, glada människor eller vacker natur. Här finns verkligen allt! Storbritannien är definitivt platsen där variation är nyckeln till en perfekt semester - tre nationaliteter, två dussin olika dialekter, 5000 slott och 1000 bryggerier. Ja, du hör väl hur bra det låter? Vad väntar du på? Flyg till Storbritannien, upptäck den fantastiska världen på andra sidan vattnet och sug in den fantastiska atmosfären. Det här är din chans att skapa minnen för livet och berättelser för barnbarnen!

Fish and chips

TravelBird tipsar om brittiska maträtter du inte får missa!

En riktig stek med rostad potatis är väl den bästa söndagslunchen…? Fish and chips är väl det första du tänker på då någon nämner Storbritannien? Beställ fish and chips med ärter för att känna dig som en äkta engelsman. Den modiga typen bör däremot smaka på black pudding, den svarta korven som består av lök, grisfett, vetemjöl och blod. Låter underligt, men definitivt värt att smaka på. Cullen skink-soppan är en traditionell rätt i Skottland som passar perfekt under kyligare dagar medan den berömda kidney-pajen sägs vara den bästa måltiden efter en lång dag. Yorkshire pudding blev däremot framröstad som Storbritanniens bästa regionala måltid år 2016. Shepherd’s pie är även något du inte får missa. Smaka på den berömda pajen med kött och potatis som härstammar från 1800-talet. En resa till Storbritannien är inte fullständig utan en “Full English Breakfast” och varför inte kickstarta dagen med den traditionella frukosten som består av stekta ägg, toast, bönor, champinjoner, tomater och kaffe eller te under en resa till London!

Storbritannien är en nation där den största delen av befolkningen dricker te dagligen. Visste du att de konsumerar över 165 miljoner koppar per dag? Te importerades första gången på 1600-talet och blev en stor succé efter att den dåvarande drottningen uttryckte sina positiva känslor kring drycken. Storbritannien är även känd för sin höga konsumtion av cider och befolkningen dricker mest cider i hela världen. Förr i tiden kunde bönder till och med få lön i form av cider. Öl var den första alkoholhaltiga drycken som producerades i Storbritannien och under medeltiden konsumerade befolkningen mera öl an vatten. Glöm inte whiskyn - Johnny Walker, Glenfiddich och många fler!

Historiska attraktioner

Här hittar du norra Europas största medeltida katedral och världens äldsta fästning.

York Minster, Westminster Abbey, Windsor-slott, Stonehenge… Under en resa till Edinburgh kan du även besöka Edinburgh-slott - listan är oändlig! Här finner du några av världens största underverk och bästa attraktioner som skapar en oförglömlig semester. Om du gillar kultur och historia är TravelBirds resor till Storbritannien perfekt för dig. Vi har plockat fram några av Storbritanniens mest berömda sevärdheter som du helt enkelt inte får missa. Följ med och var med om en lärorik historielektion!

Först ut är York Minster, norra Europas största katedral som bjuder på vacker arkitektur. Låt det vara den enda kyrkan som du besöker om du så önskar - du kommer att vara nöjd ändå! Westminster Abbey, byggnaden som representerar en äkta gotisk stil från 1200-talet är även värd ett besök. Det här är verkligen kungadömets centrum och viktigaste plats! Windsor-slottet är däremot världens äldsta och största fästning. Delta i en guidad tur, lär dig om Storbritanniens historia och föreställ dig hur befolkningen kämpade för sin frihet. Det samma gäller Edinburgh-slottet som spelade en stor roll i Skottlands historia. Storbritannien är verkligen slottens nation och vi garanterar dig intressanta upplevelser och lärorika stunder. Sist men inte minst, det världsberömda Stonehenge som fortfarande är en av världens mest unika arkeologiska fynd! Det finns många teorier kring Stonehenge, men sanningen är att ingen vet med säkerhet varför det existerar. En resa till Storbritannien tar dig på makalösa äventyr som lämnar ett häpnadsväckande intryck!

Naturens fantastiska underverk

Skåda underverk som lämnar dig mållös.

Loch Awe, Hendrhyd Falls, Bentley Wood, Porthtowan Tidal Pool, Duncansby Stacks… Storbritannien erbjuder oändligt med vackra sevärdheter. Låt TravelBird visa vägen till några av världens absolut vackraste naturområden! Skottlands tredje största sjö, Loch Awe, är en av Storbritanniens vackraste områden med det blänkande vattnet, gröna fälten och de gamla ruinerna. Tro det eller ej, men Storbritannien bjuder även på ett makalöst vattenfall som du bara måste upptäcka. Hendrhyd Falls, beläget i Wales, är ett sagolikt vattenfall som påminner om scener från Disney filmen “Frozen”. Om du gillar vackra träd, en tät skog och en promenad i den friska luften är Bentley Wood det perfekta stället för dig. Rensa tankarna, njut av fågelkvittret och beundra den fria känslan! Porthtowan Tidal Pool, den vackra sandstranden med häftigt tidvatten och branta klippor är definitivt värd ett besök. Det samma gäller Duncansby Stacks, de fantastiska bergformationerna vid vattnet som påminner om den australienska kusten och Great Ocean Road. Storbritannien erbjuder verkligen oändligt med sköna landskap - allt från berg och hav till gröna landskap och färgglad natur. Kontrasten är stor och det finns mycket att se, men kom ihåg att Storbritannien inte är känd för sol och bad. Det skandinaviska uttrycket “det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” är värt att hålla i minnet för den bästa tänkbara semestern. Glöm inte att göra en resa till Irland och även en resa till Dublin, som är den underbara huvudstaden!

Glöm inte kameran hemma - en resa till Storbritannien garanterar de vackraste vykorten du kan tänka dig!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter