3 erbjudanden

Resa till Tanzania

Tanzania är landet som har safari, kritvita stränder och vacker natur. Åk med TravelBird på din resa till Tanzania och få en upplevelse för livet.
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Djungel, djurrika savanner och nationalparker samt kritvita stränder kännetecknar Tanzania. Åk med TravelBird och få en upplevelse för livet!

I Östafrika mellan Kenya, Rwanda och Moçambique hittar du Tanzania med ett spännande natur- och djurliv. Tanzania är en av Afrikas mest populära turistdestinationer och består av fastlandet samt öarna Zanzibar och Pemba. Tillsammans skapar Tanzania ett land som är fyllt av spännande sevärdheter och aktiviteter från bergiga nord, till öppna landskap i centrala Tanzania och en enastående kust med långa sandstränder och turkosblått hav. Vare sig du vill vara mer aktiv och åka på safari, dyka och klättra eller bara lapa sol på kritvita stränder är en resa till Tanzania den rätta destinationen. Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, ligger beläget i Tanzania och finns att bestiga som en rolig utflykt. På den nästan 6000 meter höga höjden får du en fantastisk utsikt över Tanzanias vackra natur- och djurliv och kan skåda det väldiga Afrika. Afrikas största sjö och världens näst största sötvattensjö, Victoriasjön, finner du också i detta omfattande land. Dodoma som ligger centralt i landet är Tanzanias huvudstad, dock är Dar es-Salaam landets största stad och ekonomiska centrum. Dar es-Salaam är belägen vid kusten mot Indiska oceanen och har landets största hamn.

Safari på Tanzania

Tanzania med sitt stora urval av djurarter anses som en av världens bästa länder för safari, boka din resa nu och få en spännande upplevelse

Leoparder, noshörningar och elefanter- åk på safariresor till världsarvet Serengenti under din resa till Tanzania. Tanzania har Afrikas näst största skyddade park, Selous vildmarksreservat, som har funnits på UNESCOs världsarvslista sedan år 1982. Med en yta på ungefär 50.000 kvadratkilometer som är relativt opåverkad av människan finner du “The big five” vilka är de djuren i Afrika som anses som störst och mest farligast att jaga. Dessa är elefanter, noshörningar, leoparder, lejon och buffel men du kommer så klart att se många fler djur därtill under din resa till Tanzania.

Serengeti är en av världens mest kända nationalparker och ett självklar destination under din Tanzania-resa. Parkens biologiska mångfald är hög med åtminstone fyra globalt hotade djurarter så som den svarta noshörningen, elefanter, vildhundar och geparder. Serengeti har en blandad natur vilket gör den perfekt för det stora mångfald av djurarter som finns i parken. Åk på safari under din resa till Tanzania och få en upplevelse för livet! Om du vill upptäcka andra länder där du kan uppleva fantastisk safari, gör en resa till Indien, åk på Sydafrikaresor eller göra en spännande resa till Kenya!

Tanzaniska köket

Kryddor och spännande smaker skapar den tanzaniska köket och kommer ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga

Res till Tanzania och upplev spännande och smakrika specialiteter. Maten i Tanzania skiljer sig stort från den svenska husmanskosten och den som vill smaka nya lokala specialiteter har hittat rätt. Maten i Tanzania är influerat av de indiska och afrikanska köken och blandas med flera olika kryddor som kommer ge dig en smakrik upplevelse. Ugali är en vanlig rätt som är kornstärkelser tillverkad på majs- eller sorghummjöl som har fått koka tills det blir en tjock pasta. Utöver Ugali är ris vanligt och du får ofta även mchicha, som är en sorts spenat, eller bönor till sidorätt. Då Tanzanias kust ligger mot Indiska oceanen är fisk och skaldjur vanligt på menyn och ofta tillagas rätterna med kokosmjölk och banan. Njut av den goda maten tillsammans med någon av de lokala öl-sorterna eller njut av färsk juice gjort på de härliga frukterna du hittar i landet.

Strandsemester

Koppla bort vardagen och njut av det afrikanska lugnet

Vita stränder och korallblått hav så långt ögat kan nå, slappna av under din resa till Tanzania. Tanzania ligger mot Indiska oceanen vilket betyder att landet har en underbar kust med kritvita stränder där du kan ligga och lapa sol för att sedan doppa dig i det varma, klarblå vattnet. En resa till Tanzania är perfekt för den som vill ha en avkopplande strandsemester under gungande palmträd och goda middagar i solnedgången. Dyk bland de färgglada korallreven och se sköldpaddor, hajar och korallfiskar. Ta långa promenader och upplev den vackra landskapet eller spendera hela dagen på stranden. Åk på en Tanzania-resa och få en upplevelse för livet.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter