7 erbjudanden

Resa till Tjeckien

Historiska byggnader, vacker arkitektur, god öl och en stor hockeykultur… TravelBird tar med dig på en oförglömlig resa till Tjeckien!
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Prag, öl och ishockey är vad de flesta förknippar med Tjeckien, men en semester i det fantastiska landet bjuder på mycket mer än så - upplev enastående natur, historiska slott och ett utsökt kök under TravelBirds resor till Tjeckien!

Det finns många anledningar till varför du bör resa till Tjeckien - oberoende av om du gillar kultur, historia, mat eller sport kommer du att trivas. Gör en resa till Prag, den vackra huvudstaden är en av Europas absolut populäraste resmål. Hit kommer man för att utforska vackra konstruktioner, dricka god öl och njuta av den perfekta storstadssemestern. Resten av Tjeckien är inte heller fy skam. Runt om i landet finner du ståtliga slott med intressant historia, trevliga byar med en mysig kultur och en enastående natur som lämpar sig för friluftsliv. Besök något av Tjeckiens fina bergsområden och andas in den friska luften eller ta dig till en kurort med spa-anläggningar och njut av en avkopplande semester. Köp biljetter till en hockeymatch, drick ett stop av den goda ölen, beställ en korv som tilltugg och heja tillsammans med lokalbefolkningen - Tjeckien är definitivt en av Europas största hockeynationer som bjuder på stämning i högsta grad.

Vare sig du väljer en sommar- eller vintersemester är Tjeckien ett land för dig. Under varmare tider erbjuder landet trevliga naturaktiviteter bland vackra landskap och ståtliga berg. Under kallare tider kan du däremot strosa bland några av Europas vackraste julmarknader och värma dig med ett glas punch eller njuta av en skidsemester bland fjäll och mysiga stugor. Ta dig till det ståtliga landet som rest sig efter kommunismen, utforska den traditionella kulturen på landsbygden och lär dig om den intressanta historien som format Tjeckien till det land som det är idag. Tjeckien har verkligen allt du kan tänka dig och vi garanterar dig en oförglömlig resa som skapar minnen för livet!

Det tjeckiska köket

“Dobrou chu” - smaklig måltid.

En resa till Tjeckien tar dig till landet där ölen är som bäst! Det tjeckiska köket har många likheter med de närliggande länderna och anses ofta vara himmelriket för köttälskare. Såsom i många andra europeiska länder är potatis en stor del av det tjeckiska köket. En typisk tjeckisk rätt består oftast av potatis tillsammans med en stor bit kött - allt från fågel och fläsk till viltkött. Landets nationalrätt “vepřo-knedlo-zelo”, som består av fläsk, potatis och surkål är definitivt värd att smaka på för att uppleva den riktiga matkulturen tillsammans med en god öl.

I Tjeckien äts även gulasch precis som i Ungern, men den tjeckiska köttsoppan är inte lika kryddig som den ungerska och innehåller färre grönsaker. Den vanliga basen är nötkött, men soppan kan även basera sig på hjort eller kyckling. Vi rekommenderar att beställa in den mindre varianten som förrätt för att sedan fortsätta med en portion marinerad oxfilé tillsammans med med en smaskig gräddsås eller grisknä med grönsaker, pepparrot, bröd och senap. Låt dig inte skrämmas över storleken av grisknät som kan variera mellan 600 gram till 1,5 kilogram - Tjeckiens kulinariska sida består som sagt av mycket kött! Kanin, fisk och anka är även vanliga ingredienser i det tjeckiska köket.

En semester i Tjeckien är inte bara stora portioner med mycket kött, utan även god öl som släcker törsten. Den tjeckiska ölen har en lång historia med bryggerier som daterar tillbaka till 1200-talet och Tjeckien ligger i världstoppen när det handlar om ölkonsumtion. Låt dig inte förvånas över de fulla barerna där det kan vara svårt att få en plats och förbered dig på att servitören snabbt hämtar ett nytt glas så fort din öl håller på att ta slut. Vi rekommenderar dig att säga till om du inte vill ha mer, annars kan du räkna med glas efter glas som dyker upp framför dig! Att hitta ett ställe där det serveras öl i Tjeckien är inte svårt och du behöver inte befinna dig i Prag för att uppleva den goda ölen. Var du än vistas i Tjeckien kan du vara säker på en sak- öl i världsklass. Vi rekommenderar att besöka ett bryggeri för en trevlig upplevelse och glöm inte att smaka på de mest berömda ölsorterna - Pilsner Urquell och Budweiser-Budvar!

Kultur och historia

Det tidigare Tjeckoslovakien erbjuder en stor rikedom av kulturella och historiska sevärdheter.

Folkdräkter, musik och dans… Kom och upplev den tjeckiska kulturen och dess gamla traditioner tillsammans med TravelBird! De flesta som vill uppleva Tjeckien börjar med en resa till huvudstaden Prag. Staden anses ofta vara en av Europas mest fascinerande städer med sina vackra konstruktioner, den mättande maten och den läckra ölen. Prag erbjuder utan tvekan mycket kultur och många historiska platser att besöka, men glöm inte att en resa till Tjeckien även innebär sevärdheter utanför huvudstaden och andra städer som är rika på traditioner. Tjeckien är ett land med många traditioner som förts vidare från generation till generation. Landet representerar ett perfekt exempel på en levande historia där en stor del av lokalbefolkningen på landsbygden fortfarande bär den traditionella folkdräkten, dansar till musikinstrument och dricker det närproducerade vinet. Den tjeckiska kulturen är minst sagt fartfylld och levererar oändligt med glädje!

Om du gillar historia är TravelBirds resor till Tjeckien perfekt för dig. Det forna Tjeckoslovakien bjuder på massvis med sevärdheter för alla historieintresserade individer där ute. Tjeckiens geografiska läge innebär en lång historia som lämnat många sevärdheter efter sig. Här finner du ett stort antal ståtliga attraktioner från många olika tidsperioder som du bara måste upptäcka - allt från gotiska ruiner och ståtliga slott till barockbyggnader och gamla kyrkor. Sankt Vitus-katedral, Charles Bridge, Prag-slott, det judiska museet, nationalgalleriet och Strahov-biblioteket är några av Tjeckiens största historiska sevärdheter som du inte får gå miste om. Detsamma gäller barockplatsen Loreta, Wenceslas-torget, stadshuset i Prag och Sankt Nicholas-kyrkan!

Prag och mycket mer

Tjeckien består av många vackra städer som du absolut inte vill missa!

Prag, Bohemia, Moravia… En resa till Tjeckien har mycket att erbjuda. Prag i all ära, men glöm inte resten av landet och dess vackra områden med enastående landskap, pittoreska byar och charmiga stämning. Prag är staden som är lätt att älska. Här finner du många platser att utforska, flera sevärdheter att skåda och mycket mat att äta. Drick ölen som enligt många är världens bästa och skratta tillsammans med lokalbefolkningen, besök ett av Prags många konstmuseer, skåda vacker arkitektur och njut av den fantastiska atmosfären som staden bjuder på. Ja, ni hör ju - Prag är verkligen en stad man inte vill missa! Prag en perfekt stad att besöka över en weekend och om du vill besöka andra spännande städer i Europa ska du verkligen göra en weekend i Amsterdam, en weekend i Berlin eller varför inte besöka Budapest över en underbar weekend! Om du istället vill åka någonstans i Sverige kanske en weekend i Göteborg kan vara något för dig!

Tjeckien innebär även andra platser som är minst lika trevliga som Prag. Besök Bohemia, det vackra området med ett överraskande stort utbud är definitivt en plats värd att se under en vistelse i Tjeckien. Här kan du skåda vackra renässansslott bland vackra landskap eller besöka små byar en med fantastisk charm. Český Krumlov, staden belägen i Bohemia, är en av Europas charmigaste städer med sina färggranna hus och mysiga atmosfär. Faktum är att Český Krumlov ofta kallas för ett mindre Prag. Moravia, Tjeckiens östra del, består i sin tur av gröna kullar och vykortslandskap med sina enorma fält och fridfulla natur. Moravias huvudstad, Brno, är rik på vingårdar och till skillnad från Bohemia, dricker man hellre vin än öl här. Brno kallas även för “arkitekturens arv” och erbuder bland annat trevliga kaféer, några av Tjeckiens bästa restauranger och intressanta museer.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter