erbjudanden

Resa till Tokyo

Åk på en resa till Tokyo med TravelBird och utforska den enorma huvudstaden där spännande kultur blomstrar.
Se mer:

Den fantastiska metropolen representerar till stor del en kultur som känns som raka motsatsen till den skandinaviska. Här möter urgamla traditioner en trendig kultur med det nyaste av allt du kan tänka dig. Välkommen till staden av kontraster!

Tokyo är utan tvekan en av världens trendigaste städer som alltid tycks ligga ett steg före alla andra. Här finner du det nyaste av allt, vare sig det handlar om teknik, mode eller mat. En resa till Tokyo innebär oändligt med saker att se och göra och det är i princip omöjligt att hinna med allt. Staden har ordagrant allt du kan tänka dig, till och med mer än vad du hinner med under en din livstid! Här finner du moderna kaféer och restauranger med de godaste och mest underliga maträtterna du kan tänka dig. Här finner du ett av världens bästa transportsystem och gröna vackra parker som möter höga skyskrapor med en livlig atmosfär. Dessutom är staden säker och ren, vilket gör det ännu lättare att förälska sig i den. Tokyo är en stad som fascinerar alla resenärer med sina pulserande områden, sina kreativa uppfinningar, sina världsberömda körsbärsträd, sina grymma shoppingmöjligheter och sin intressanta kultur där respekt är a och o. Att besöka Tokyo är för många en dröm och något man endast har chansen att läsa om eller se på TV, men då många äntligen tagit sig hit är det något de sent kommer att glömma. En semester i Tokyo är verkligen ett minne för livet som skapar en wow-känsla hos alla resenärer.

Samurajer, geishor, sushi… Ja, Tokyo och Japan måste ju vara bland de häftigaste platserna på hela jorden! Den här kulturen är en av de mest speciella du någonsin kommer att stöta på. Vandra bland Tokyos livliga gator, skåda vackra helgedomar tillägnade till forna kejsare, ta vackra bilder av de rosa träden som blommar, ät himmelsk sushi och shoppa klädtrender som inte ännu tagit sig till Europa - Tokyo är inte en av världens trendigaste städer utan orsak. Samtidigt som Tokyo är en av de modernaste städerna är den även en av de få platser där urgamla traditioner fortfarande lever vidare. Detta är värt att se och vi garanterar att du inte kommer att ångra dig!

Tokyo, en pulserande huvudstad

En toppmodern värld där allt det nyaste möter urgamla traditioner.

En resa till Tokyo är som en resa till en helt annan värld. Ord kan inte ens beskriva hur mycket det finns att se och göra i denna stad, men här kommer några platser som du inte vill missa under din vistelse i fantastiska Tokyo. Låt oss börja med Shinjuku-området som anses vara en av Tokyos mest sysselsatta platser. Här ser du businessmän, butiker och restauranger som fyller området, medan tågstationen som är belägen i Shinjuku sägs vara världens livligaste tågstation med två miljoner passagerare som tar sig igenom där dagligen. I Shinjuku finns även några av Tokyos högsta skyskrapor och de finaste hotellen - missa inte tvillingtornen ‘Metropolitan Government Office’ där du kan observera Tokyo uppifrån. Shinjuku står också för Tokyos bästa nattliv om man känner för att sjunga karaoke hela natten lång. Tsukiji-marknaden är ett trevligt ställe för dig som gillar att strosa runt bland mat och blommor. Marknaden är känd för sin tonfisk auktion och utöver detta är Tsukiji även en av världens största fiskmarknader som hanterar över 2000 ton av fisk och skaldjur dagligen.

Meiji jingū är en shintohelgedom som är dedikerad till kejsare Meiji och kejsarinnan Shoken. Helgedomen som byggdes år 1920, 8 år efter att kejsaren avlidit, är ett måste då du befinner dig i Tokyo. Det här är ett lugnare ställe i Tokyo där grönområden grönskar och en stillsam stämning blomstrar - här planterades 100 000 träd samtidigt som helgedomen skapades. Attraktionen attraherar årligen mer än tre miljoner besökare som vill skåda den fascinerande platsen, vilket säger sig självt hur fin platsen är. Harajuku-området är däremot en mycket livligare plats jämfört med Meiji jingū. Det här är ett av Tokyos största shopping distrikt där du kan köpa det senaste modet och de underligaste uppfinningarna som japanerna skapat. En vistelse i Tokyo vore inte fullständig utan ett besök till en traditionell japansk trädgård med sina världsberömda körsbärsträd. Shinjuku Gyoen är en av huvudstadens mest populära och största parker som erbjuder en avkopplande atmosfär jämfört med resten av staden. Om du istället vill göra en resa som innehåller sol och bad kan du åka på en all inclusive till Rhodos eller varför inte lyxa till det med en sista minuten all inclusive resa till underbara Malta!

Den mest spektakulära matkulturen av alla

Här kan du smaka på allt du möjligen kan tänka dig.

Tokyo är staden med flest Michelinrestauranger i världen och inte utan orsak - den japanska matkulturen är med på UNESCO:s immateriella världsarvslista tack vare allt det fantastiska som den har att erbjuda. En resa till Tokyo tar dig på en fascinerande matresa som du sent kommer glömma; den japanska matkulturen är nämligen en av de mest intressanta och fascinerande av alla. Det handlar inte enbart om de fantastiska ingredienserna, utan även om sättet att förbereda maten och sättet att äta den på. Basen av det japanska köket består av ris och misosoppa samt olika fiskrätter, men det bästa med Japans kulinariska sida är att du kan äta världens bästa sushi eller smaka på ‘matsutake’ svampar som kostar upp till tvåtusen dollar per kilogram, om plånboken tillåter förstås. Den japanska matkulturen är verkligen något i sig, här finner du det underligaste varorna till det dyraste priset - allt från rektangulära vattenmeloner för 200-800 dollar styck till en liters mjölkförpackningar för över 40 dollar.

Bortsett från de dyra ingredienserna kan du givetvis smaka på maträtter som är vänligare för plånboken. Överlag äter japanerna de flesta rätter kalla eftersom de innehåller råa råvaror till en stor del. Tack vare den stora kusten som Japan erbjuder äter man även mycket fisk och precis som i Kina äter man med pinnar här. Om du vill känna dig som en äkta japan är det dags att börja öva att äta med pinnar där hemma så du har det lättare under resan. Förutom sushi, som förövrigt har vuxit till en världskänd specialitet, bör du smaka på friterad (‘tempura’) mat i form av fisk och skaldjur eller grönsaker; den japanska pannkakan (‘okonomiyaki’) som består av fläsk, nudlar och kål; eller en gryta (‘sukiyaki’) som består av bland annat oxkött, grönsaker och tofu. Som du märker är det japanska köket så mycket mer än bara sushi - det finns helt enkelt oändligt med specialiteter att smaka på. Om du vill äta god mat kan du även spendera din semester i Mijas eller göra en resa till Puerto de la Cruz - det spanska köket bjuder på så många goda maträtter!

Förbered dig för en rejäl kulturchock

Vi tipsar dig om viktiga saker angående den japanska kulturen som du bör känna till innan du besöker landet.

En resa till Tokyo innebär för många en ordentlig kulturchock. Här kan allting kännas som raka motsatsen till vad vi är vana vid där hemma i Norden. Låt oss berätta för dig om några sedvänjor som är bra att veta innan du åker iväg.‘Respekt’ är nyckelordet i den japanska kulturen och det är något som barnen måste lära sig redan i tidig ålder. I Japan hälsar man på varandra med en liten bugning och det samma förväntas av turister. Ju större och längre bugning, desto viktigare person är det man hälsar på. Precis som man använder “Mr” eller “Dr” framför efternamnet på engelska, använder man sig av “san” eller “sama” i Japan för att visa sin respekt då man tilltalar någon. Det japanska köket kommer även med regler som man bör känna till. Att sörpla då du äter soppa är okej och faktum är att du visar att du gillar maten om du sörplar, vilket nästan gör det hela till ett måste. På restauranger serveras du alltid en liten våtservett som du måste torka händerna med innan du börjar äta. Vik sedan ihop den fint och lägg den bredvid dig. Kom ihåg att inte röra den efteråt under måltiden, det anses nämligen oartigt. I Japan lämnar man inte heller dricks, vare sig det handlar om ett restaurangbesök, en taxi eller någon annan service.

Det hör till att ta av sig skorna då du stiger in i ett hushåll, ett hotell eller till och med en butik ibland. Många japaner har oftast med sig ett par tofflor som de sedan tar på sig. Sist men inte minst, kom ihåg att den japanska kulturen är fokuserad på grupper, medan den västerländska är fokuserad på den individuella. Det betyder att du inte skall dra till dig fokus på dig själv på något sätt; snyt inte näsan i allmänheten, ät inte då du är på väg någonstans, tala inte i telefonen på bussen eller tåget. Det gäller helt enkelt att inte sticka ut ur mängden. Oavsett de olika sedvänjorna är japaner ett varmhjärtat folk som tycker det är intressant med västerländska resenärer. Bli inte förvånad om det tittar på dig, vill ta bild med dig eller till och med ber om din autograf!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter