7 erbjudanden

Resa till Toscana

Grönskande kullar, doftande cypresser, rustika bondgårdar och himmelsk mat... detta väntar på dig under din resa till Toscana. Låt TravelBird visa vägen!
Se mer:
Utvalda filter:
7 erbjudanden
Filter Återställ

Gillar du poetiska landskap, lokala delikatesser, romantiska stunder och högklassig konst precis som vi? Då är TravelBirds resor till Toscana precis vad du letar efter.

En resa till Toscana tar dig till en av Italiens vackraste regioner med enastående landskap och över hundra naturreservat. Regionen i mellersta Italien erbjuder en intressant historia för kulturintresserade individer och är hem för flera kända personer - bland annat Michelangelo, Leonardo da Vinci och Galileo Galilei. Toscana är inte bara konstens och vetenskapens region, utan även ett område där flera av UNESCO:s världsarv är belägna. Toscanas kulinariska sida är en dröm för matälskare och området är känt för sina världsklassiga viner. Florens, Pisa och Siena är några av Toscanas mest kända städer som du inte vill missa. Här finns något för alla - upplev det italienska storstadslivet, spendera dina dagar uppe vid bergen eller bo bland gröna landskap. Kom och upptäck - vi garanterar dig en oförglömlig resa till Italiens romantiska region med världskända konstverk och landets bästa gelato.

Toscanas mest populära destinationer

En resa till Toscana innebär magi och romantik.

Toscana kallas inte för Italiens vackraste område utan anledning. TravelBirds resor till Toscana tar dig till landskapens paradis där du kan beundra vacker arkitektur och enastående konstverk. En visit hit är garanterat kärlek vid första ögonkastet!

Vacker arkitektur, historiska konstverk, utsökt mat och romantik i högsta grad är Toscana i ett nötskal. Toscana är några av de få platser som erbjuder en sådan fantastisk upplevelse för kultur- och historieintresserade. Medeltiden och renässans perioden var regionens storhetstid och innebar ett flertal konstnärer, skulptörer och arkitekter som skapade några av världens mest kända konstverk. Galileo Galilei, Leonardo da Vinci och Michelangelo är bekanta namn för de flesta, men vad många inte vet är att Florens även är deras hemstad. Florens - Toscanas huvudstad är en stad du absolut inte får missa. Florens erbjuder några av Italiens bästa museum och vackraste konstverk samtidigt som staden levererar den maximala romantiska känslan. Det säger sig självt att Florens är kulturens och konstens stad, men glöm inte den otroligt goda maten och framför allt världens bästa glass - gelato.

Pisa - staden känd för sitt lutande klocktorn, är en populär plats att besöka. Precis som Florens erbjuder Pisa vacker arkitektur och sevärdheter värda att besöka. Glöm inte att smaka på stadens egen specialitet, ‘cecina’ brödet, som är gjort av kikärtsmjöl, vatten och olja. Italiens mest uppskattade medeltida stad är utan tvekan Siena. Stadens centrum, Il Campo, är världskänd tack vare James Bond-filmen “Quantom of Solace” som filmades här. Livorno - den färgglada hamnstaden, Lucca - den lilla byn i norra Toscana och Chianti - vingårdarnas paradis är städer som också bör läggas på din Toscana-lista. Varför inte åka runt i Toscana under din bröllopsresa för att ta del av fler mysiga och romantiska platser i Italien?

Vinprovning och matlagningskurser

I Toscana finns det mycket att se, men även minst lika mycket att göra.

En resa till Toscana kan enkelt fyllas med aktiviteter - hyr en cykel och upptäck Toscanas landskap, delta i en vinprovning och lär dig om världsklassiga viner eller testa på en matlagningskurs och njut av en god middag som du själv lagat.

Toscana erbjuder bergiga landskap som lämpar sig för en cykeltur i den friska luften. Toscana är en cykelregion där lokalbefolkningen dagligen cyklar så bli inte förvånad över det stora antalet cyklister du möter. Många av dem hälsar med ett leende på läpparna och hjälper gärna till om det behövs. En cykeltur är det perfekta tillfället att upptäcka Toscanas små byar och varför inte stanna för en kaffe och prata med den toscanska befolkningen. Toscanas vackra landskap är inte bara till cyklisternas fördel - delta i en vinprovning på en av regionens vingårdar och beundra de panoramiska vyerna medan du smakar på världsklassiga viner. Släng in lite färskt bröd och goda ostar och du har den perfekta semestern i Toscana.

Söder om Florens finner du några av Toscanas mest kända vingårdar som erbjuder ett brett sortiment av viner varav vissa daterar tillbaka till 1700-talet. Med TravelBird får du lära dig om Toscanas kulinariska sida genom att delta i en matlagningskurs - laga din egen pasta från början, få reda på regionens hemliga recept och avsluta dagen med en middag som du själv lagat. Det Toscanska köket är definitivt något du vill ta med dig hem!

Toscanas förtrollande kök

Den Toscanska maten i sig är redan värt ett besök.

Magiska landskap, fängslande kultur och färggranna hus är några orsaker varför du bör resa till Toscana. Den kulinariska sidan är däremot en av Toscanas största attraktioner som du absolut måste upptäcka!

Pasta, olivolja och ost är basen för det italienska köket och förknippas ofta med hela landet, men Italien består av flera regioner med olika kulturer som även syns i köket. Som överallt i Italien används lokala råvaror så långt det går och restaurangernas menyer ändras enligt utbud och säsong. Det Toscanska köket är känt för sina enkla rätter som begeistrar oss alla och den lantliga kulturen reflekteras starkt i måltiderna - internationella rätter är därför något du får leta länge efter. Eftersom Toscana erbjuder oändligt många delikatesser kan det stora urvalet ibland vara ett problem, men oroa dig inte - vi på TravelBird har plockat fram några rätter du absolut bör smaka på under din vistelse i Toscana.

Den mest kända måltiden i Toscana är utan tvekan ‘bistecca alla fiorentina’ - en saftig biff med potatis och bönor. Vildsvin, fasan och hare hör även till Toscanas delikatesser. Vid sidan om de flesta måltider erbjuds osaltat vitt bröd. Den gamla traditionen går hela vägen tillbaka till 1500-talet då saltskatten var hög och befolkningen slutade att ha i salt i brödet. Det toscanska brödet skiljer sig från resten av Italien och har endast ett syfte - att suga upp den sista såsen från tallriken. Många rätter uppstod även som följd av “släng inte bort” principen. ‘Ribolita’ grönsakssoppan och ‘pappa al pomodoro’ tomatsoppan är båda typiska exempel på maträtter som äts tillsammans med det toscanska brödet och som skapades av rester som inte fick slängas bort. Men låt dig inte luras av denna princip - de utsökta sopporna är definitivt värda att smaka på och passar perfekt som förrätt. TravelBirds resor till Toscana garanterar dig en mätt och belåten mage. Om du vill besöka andra platser i Italien där god mat står i fokus, spendera en weekend i Bologna eller varför inte göra en härlig weekend i Milano!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter