4 erbjudanden

Resa till Tyskland

En resa till Tyskland bjuder på mångsidiga landskap och fina städer. Med TravelBird kan du upptäcka nya ställen eller åka till din favoritdestination!
Utvalda filter:
4 erbjudanden
Filter Återställ

Tyskland är en av de mest populära turistmålen bland svenskar – och inte utan orsak!

Fina, långa stränder i norr som är snäll mot plånboken och snötäckta bergstoppar i söder, gröna dalar och slingrande floder, vilda skogar och pittoreska landsbygder, sagolika slott och livliga metropoler – under din resa till Tyskland kan du uppleva detta och mycket mer!

Varje år flockas besökare till den idylliska Mosel-stranden i västra Tyskland som bland annat är känt för sina smakrika vitviner, utsökta vandringsleder och avkopplande atmosfär. Detta område lämpar sig perfekt för både barnfamiljer, ensamresenärer, par eller större grupper! Slottsälskare kommer också att stortrivas i Tyskland: hela landet är fullt av både större och mindre slott i alla möjliga olika stilar. Ett av de mest kända slotten är nog sagolika Neuschwanstein Schloss som är Tysklands mest besökta slott och ett av Europas populäraste sevärdheter.

En resa till Tyskland kommer garanterat även att präglas av landets många pittoreska småstäder. Åk på upptäcktsfärd till en av hansastäderna i norr såsom Lübeck, Rostock, Wismar eller Stralsund, eller utforska den imponerande arkitekturen i städer såsom Görlitz och Meissen i forna Östtyskland. Nära den nederländska och belgiska gränsen finns också många vackra städer att besöka, såsom Aachen, Monschau eller Trier, som absolut är värda ett besök om man rör sig i västra delen av landet! Eller varför inte besöka Tysklands soligaste och varmaste stad Freiburg, som är vackert beläget på gränsen till det idylliska bergsområdet Schwarzwald. Detta är bara en bråkdel av vad som väntar under resor till Tyskland – landet har något för alla smaker!

Tyska städers prakt

Tyskland är inte bara hem för pittoreska småstäder utan även mångsidiga metropoler – res runt och hitta din favorit!

Vart du än bestämmer dig för att resa i Tyskland så kommer det finnas massor att upptäcka och uppleva. Tyskland är hem för många av Europas betydande storstäder. Huvudstaden Berlin har naturligtvis oändliga kulturella och historiska skatter att erbjuda, fantastiska museer och även ett utsökt mat- och nattliv – och allt detta till ett mycket överkomligt pris! Gör en resa till Hamburg som är Tysklands näststörsta stad där man hittar floden Elbe och staden utstrålar både hanseatisk elegans och bohemisk kultur. Flanera i vackra Speicherstadt, Hamburgs gamla lagerområde, eller upplev den färggranna musikscenen på legendariska Reeperbahn. Du kan även göra en resa till Wien eller åka på spännande fotbollsresor!

Resor till Tyskland bör även innefatta ett besök till landets tredje största stad, München, som också har en helt egen karaktär. Staden är fullpackad av imponerande byggnader och katedraler i bland annat barock- och rokokostil samt gotisk och neoklassicisistisk stil. Besök det vackra Nymphenburg-palatset och dess majestätiska trädgårdar eller njut av en lokal öl på ett av stadens många mysiga ölträdgårdar (Bräuhaus). Frankfurt med sina moderna skyskrapor och vackra gamla stadskärna är en dynamisk stad – och även hem för den Europeiska centralbanken. Ett annat viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum i Tyskland är staden Köln i västra delen av landet. Staden är även särskilt känt för sin ståtliga katedral vars två jättelika spiror gör det till kyrkan med den största fasaden i hela världen. Kölns katedral är även Tysklands mest besökta landmärke. Välkommen att upptäcka din favorit!

Det tyska köket

Tyskland är inte enbart känt för mättande kötträtter utan även för delikata viner, hälsosamt bröd och utsökta bakverk!

En resa till Tyskland kommer säkerligen att präglas av det mångsidiga köket – missa inte möjligheten att prova på olika lokala delikatesser. När man talar om kulinariska upplevelser är Tyskland kanske inte det första landet som kommer på tal. Utöver de klassiska gastronomiska paradis, såsom Frankrike och Italien, har även Tyskland många unika läckerheter att bjuda på! Landet är bland annat hem för otaliga prisade restauranger och även många Michelin-restauranger. Det tyska köket har som känt haft ett betydande inflytande på det nordiska köket sedan flera århundraden tillbaka, vilket även underlättar när man är ute och reser och vet vad man vill beställa på restaurang! Till det tyska kökets klassiker hör utan tvekan bratwurst och andra smakrika korvar, schweinshaxe, spätzle, olika sorters munkar och den klassiska Schwarzwald-tårtan med körsbär och choklad. Till maten njuter man såklart av en uppfriskande lokalbryggd öl eller ett glas vin, och kanske en schnaps eller två efter det. Så luta dig bakåt med ett glas Riesling i handen och njuta av din härliga semester i Tyskland!

Unika upplevelser

Att resa handlar kort och gott om att uppleva nya saker. Vad är inte mer spännande än att kombinera en semester med ett speciellt evenemang!

Vem har inte hört om legendariska Oktoberfest? Detta är något som Tyskland är väldigt känt för men landet har många fler unika och underhållande evenemang att bjuda på! Olika evenemang och upplevelser lockar dagligen besökare till olika resmål runtom i världen! Det finns så mycket att ta del av när man är ute och reser: allt från musik och konst till olika högtider och lokala traditioner. Här kommer ett litet smakprov på vad du kan uppleva runtom i Tyskland:

  • Storstaden Köln samt närliggande städer och byar firar Karneval i februari eller mars varje år – och vilken fest är inte det! Hela staden fylls av färggranna och kreativa kostymer, tysk schlagermusik, korv och öl
  • Gör en resa till Berlin! I huvudstaden organiseras årligen den berömda Berlin International Film Festival (Berlinale), en av Tysklands viktigaste mediaevenemang där den kända Guldbjörnen delas ut varje år
  • Metropolen Frankfurt är hem för otaliga mässor och evenemang varav den årliga bokmässan (med anor från 1400-talet) är en av de mest kända och även den största i världen av sitt slag
  • Tyska julmarknader är världskända och oerhört populära både bland lokalbefolkningen och bland turister. Atmosfären är underbar, det finns mycket god mat och vackra hantverk till salu
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter