8 erbjudanden

Resa till Ungern

Välkommen till Europas bästa land för en spasemester! Med TravelBird får du uppleva en resa till Ungern med maximal avkoppling och läkande vatten.
Utvalda filter:
8 erbjudanden
Filter Återställ

Budapest, Balaton och Donau… Välkommen till Ungern - landet mitt i Europa med vacker arkitektur, fin natur och ett gott kök!

Gör en härlig resa till Budapest, den ståtliga huvudstaden som de flesta förknippar med Ungern, men Ungern erbjuder även många andra platser som är minst lika fina och värda att besöka. Besök Ungern, skåda den vackra floden Donau som rinner genom landet, ta del av den lyxiga spakulturen eller bada i Balatons kristallklara vatten. Ta tåget till landsbygden och upplev det ungerska lantlivet eller delta i en vinprovning och smaka på den ungerska köket. Med TravelBird får du resa till landet där operakulturen är stor, konditorivaror fyller upp kaféerna och världsberömda vinsorter representerar den kulinariska sidan av landet. Smaka på gulaschsoppa, ät den goda Doboskakan och köp hem den berömda paprikakryddan som smaksätter maträtterna.

En semester i Ungern är det bästa sättet att kombinera kultur och historia med sol och bad. Här finner du flera städer som är värda att besöka och en landsbygd som fascinerar oss alla. Åk till Pécs och skåda den magiska moskén eller ta dig till Szeged och beundra det vackra palatset. Ungern är ett land som ofta underskattas men som faktiskt erbjuder häpnadsväckande arkitektur runt om i landet. Barockkyrkor, medeltida hus och ruiner från romartiden är attraktioner som drar turister till landet i mellersta Europa som fortsätter att växa till en av kontinentens populäraste destinationer. Det här är landet med gamla traditioner där befolkningen på landsbygden fortfarande bär vackra nationaldräkter och lyssnar på folkmusik. Åk på en resa till Ungern, förälska dig i landet och förvandlas till en äkta Magyar!

Romantik och kultur

Mysiga städer, kärleksfulla dagar och en rik kultur med många traditioner.

Ibland kan en liten getaway i din semester vara välbehövlig efter ett storstadsliv och mycket sightseeing. TravelBird tipsar dig om Ungerns gömda skatter som passar perfekt för en romantisk minisemester under din resa till Ungern.

Szeged, Tihany, Kecskemét och Eger… Ungern erbjuder flera gömställen som är värda att upptäcka då du befinner dig i det fantastiska landet. Endast ett par timmar från Budapest finner du Szeged, staden söder om Budapest som är känd för sin utsökta matkultur och pittoreska hus. Szeged anses ofta vara Ungerns soligaste stad och erbjuder sköna stunder vid floden Tiszra. Strosa på de mysiga gatorna, smaka på goda bakelser och andas in den friska luften som påminner om det varma Medelhavsklimatet. Szeged är den perfekta staden för vacker arkitektur och en lugn atmosfär. Inte långt ifrån Budapest finner du Tihany med vackra Balatonsjön bredvid. Tihany kallas ofta för Ungerns mest romantiska stad med sina vackra landskap och fantastiska vyer över den glittrande sjön. Tihany är känd för sina lavendel blommor och mysiga restauranger där du kan njuta av lokalproducerade viner och mysiga middagar. Promenera hand i hand vid hamnen, njut av den romantiska atmosfären och beundra vackra solnedgångar. En semester vid Balaton är garanterat en av höjdpunkterna under TravelBirds resor till Ungern. Om du gillar arkitektur och konst är en dagsutflykt till Kecsemét ett perfekt alternativ. Här finner du Ungerns bästa arkitektur och finaste konstsamlingar. Historieälskare bör definitivt söka sig till Eger, den lilla staden rik på historiska platser som alla kan nås till fots. Skåda det 700 år gamla slottet, ta dig upp till den turkiska minareten eller besök en vinkällare för en romantisk kväll.

Ungern är ett land med en rik kultur där traditioner lever vidare bland befolkningen, speciellt på landsbygden. Ta tåget till landsbygden, bekanta dig med lokalbefolkningen och dess fantastiska traditioner som garanterat värmer ditt hjärta. Hantverk, folkdräkter, folkmusik och dans är det typiska magyar-livet på landsbygden. Ta en titt i de idylliska butikerna, upptäck de fina kläderna med vackra broderier och beundra befolkningens talang att skapa keramikvaror. Den lilla byn Hollokó är även med på listan över platser du bara måste besöka under din vistelse i Ungern. Hollokó är på UNESCO:s världsarvslista och representerar en äkta ungersk by med traditioner som förts över från generation till generation. Om man vill göra andra spännande kulturresor i Europa så kan man även göra en resa till Krakow eller en resa till Paris. Det finns nämligen så mycket spännande att upptäcka i Europa!

Gulasch och pálinka

Det traditionella ungerska köket är något du inte vill missa.

Visste du att pálinka i små mängder är ett läkemedel och i stora mängder ett botemedel? Så säger i alla fall ungrarna själva! Låt TravelBird visa vägen till det ungerska köket där du själv kan bedöma sanningen i detta...

Gulasch, kürtőskalács, langos, pálinka och Tokaji… Det ungerska köket erbjuder något utöver det vanliga som du bara måste smaka på. Magyarkryddorna lämnar ingen hungrig och vi garanterar dig en mätt och belåten mage. I Ungern äter man mycket kött och vi rekommenderar att smaka på landets nationalrätt - den berömda gulaschsoppan som du finner i nästan varje restaurang. Ungrare är väldigt stolta över sin matkultur och råder dig snabbt att smaka på just detta. Då du strosar bland gatorna är det bästa alternativet att stanna vid en av de många små stånden som säljer langos och kürtőskalács. Langos, den runda friterade degen med gräddfil och ost är en klassisk måltid i Ungern - väldigt simpelt men gott! Gräddfil är en mycket vanlig ingrediens i det ungerska köket och du finner förvånansvärt mycket gräddfil på hyllorna i varje mataffär. Hett tips är att smaka på den ungerska pizzan Langallo där tomatsåsen är utbytt till gräddfil! Den perfekta efterrätten är definitivt kürtőskalács - den berömda skorstens kakan som du kan köpa nästan överallt i de flesta städer. Glöm inte Ungerns fantastiska drycker - smaka på det mest berömda vinet Tokaji. Vinet är väldigt kärt bland befolkningen och nämns till och med i den ungerska nationalsången. En resa till Ungern är däremot inte fullständig utan ett glas pálinka - den berömda spriten som daterar tillbaka till 1300-talet. Säg “pálinkás jó reggelt” som betyder “god morgon med pálinka” för att imponera på lokalbefolkningen!

Spakultur

Europas bästa plats att bada.

Kombinera kultur och sightseeing med hälsa och avkoppling. Välkommen till Ungern - landet där en god hälsa främjas mer än någon annanstans i Europa. TravelBird tar dig på en resa till Ungern där en magisk touch förändrar ditt liv.

Ungern är en av de rikaste länderna på termalvatten med över 1000 varma källor och över 150 badplatser. De flesta av dem består av nyttiga mineraler och salter som skapar en läkande effekt för kroppen. Med våra resor till Ungern får du uppleva en avkopplande semester bland ett stort antal bad och spa-anläggningar som du kan besöka året runt tack vare det varma vattnet. En av Europas mest berömda hälsodestinationer är den kända termalsjön Hévíz. Inte långt från Budapest finner du det läkande vattnet som förnyas var tredje dygn och som definitivt är värt ett besök. Sjön erbjuder inte bara hälsosamt vatten utan även en hälsofrämjande lera på botten som skapar nyttiga lerinpackningar. Ungern är inte bara ett land med hälsosamma vatten att bada i, utan även ett land som erbjuder några av världens bästa universitet att studera medicin. Var du än befinner dig i det fantastiska magyar-landet kan du vara säker om en grej - du är alltid i goda händer. Semestra i Ungern och låt landet läka dina sår!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter