11 erbjudanden

Resa till USA

Besök städer som New York, Miami eller Los Angeles, men glöm inte bort att utforska USAs gömda skatter under vägen. Sök din resa till USA och låt dig inspireras av TravelBirds erbjudanden!
Utvalda filter:
11 erbjudanden
Filter Återställ

USA är ett land med oändliga möjligheter och otaliga sevärdheter. Varje delstat och varje stad har sin egen charm och naturskatter finns det gott om!

En resa till USA kan bli hur mångsidig som helst - du kan välja mellan en cityresa till alltid lika fascinerande New York, en rundresa i USA med buss, en roadtrip genom hela landet med egen hyrbil, en strandsemester i soliga Florida eller till och med en kryssningsresa till Alaska. Resenärer kan välja mellan så många olika alternativ och USA erbjuder garanterat något för alla smaker! Landet är även en utmärkt destination året om. På sommaren kan man njuta av de blomstrande nationalparkerna eller Niagara-fallens prakt i värmande solsken. På vintern kan man julshoppa i storstäderna eller åka till Kalifornien för att fly kylan och spendera dagarna på de vackra stränderna. USA-resor sviker aldrig!

Städer

I USA finns det så många städer att besöka hela vägen från öst till väst - hur ser din drömrutt ut?

Vem har inte drömt om en resa till New York eller soliga Los Angeles? USA har även så många fler spännande städer att besöka - det är bara att välja och vraka! På östkusten finns storstäder såsom Washington DC, den amerikanska politikens vagga och en storstad med en rik historia, otaliga museer (många utan inträdesavgift) och symboliska monument. Vid Atlantens kust ligger även universitetsstaden Boston, en av USA:s äldsta städer och en betydande plats under den amerikanska revolutionen. Här finns historiska kvarter och moderna skyskrapor samt vackra parker och högklassiga museer. Om din resa till USA tar dig till södra delen av landet så kommer du säkert höra country-musiken ljuda högt - både på hemtrevliga pubar och i stora konserthaller. Ta på dig dina läderstövlar och styr stegen mot Nashville i Tennessee eller ta med ditt festliga humör till livliga New Orleans i Louisiana. Ännu längre söderut hittar du städer såsom Austin i Texas, känt för sina pampiga byggnader, vackra natur, varma klimat och livliga kvällsunderhållning.

Resor till USA förknippas också såklart med den färggranna och glittriga staden i väst som aldrig sover - Las Vegas. En stad olik någon annan med exklusiva hotell, enorma kasinon, livliga restaurangområden och en konstant festlig atmosfär. En annan klassiker i västra USA är bohemstaden och kulturpärlan San Francisco, känt för bland annat den ikoniska Golden Gate-bron, fängelset Alcatraz, Chinatown-distriktet och ett behagligt klimat året runt. En annan spännande stad i Kalifornien är San Diego med sin lugna livsstil, surfingsamhälle, vackra Boardwalk och utsökta mexikanska mat. För den som är ute efter värme och strand är givetvis även Florida en solklar destination. Om man gör resor till Miami kan man simma och surfa vid Miami Beach, kombinera dykning med shopping i “Amerikas Venedig” Fort Lauderdale eller åk till Saint Augustine för en lyxig och romantisk solsemester. Vad du än önskar under dina resor, USA erbjuder i stort sätt allt!

Natur

USA är ett land med unika naturformationer, torra öken och frodiga nationalparker - upplev allt detta under din resa till USA.

En USA-resa bjuder garanterat på enastående naturupplevelser: besök vackra nationalparker, Grand Canyon, palmkantade stränder, Niagara-fallen, ökenlandskap eller snöiga berg! USA-resor lämpar sig perfekt för naturälskare, både för den som njuter av lugna promenader i natursköna landskap och för den som är ute efter mer aktiva upplevelser såsom bergsklättring, skidåkning, rafting eller surfing. I norra USA finns fantastiska grönskande nationalparker såsom Yellowstone, utmärkta skidåkningsmöjligheter, de vackra Niagara-fallen och massiva skogsområden. I söder finns naturligtvis den världskända Grand Canyon men även andra imponerande sevärdheter såsom Bryce Canyon, Yosemite-nationalparken, Rocky Mountains - även här finns det utmärkta slalombackar och vackra Everglades i Florida, bara för att nämna några. Med hjälp av paketresor i USA kan du välja att kombinera till exempel vandring med kultur eller stadsresor med utflykter till naturens skatter.

Resa till USA: tips

Ett stort land med många möjligheter - läs mer om våra tips här!

Förutom de stora, välkända sevärdheterna bjuder USA-resor även på många mindre kända smultronställen, till exempel:

  • Pismo Pier i Kalifornien med långa, rena stränder, grottor, vandringsleder och dykningsmöjligheter
  • Tank Hill Park i San Francisco som man kan vandra upp på för att sedan njuta av en hisnande utsikt
  • Kodiak Island i Alaska med en stor ekologisk mångfald och känt för sina skaldjursrätter
  • 1st Street Garden i New York, en vacker trädgård mitt i stan med målningar av inflytelserika amerikanska kvinnor
  • Chicago Cultural Center med gratis entré och alltid någon spännande utställning på gång
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter