2 erbjudanden

Resa till Venedig

Upptäck tillsammans med TravelBird en av de mest fascinerande städerna i Europa. Låt dig fängslas på din resa till Venedig, omringad av vatten och vackra gondoler!
Se mer:
Utvalda filter:
2 erbjudanden
Filter Återställ

Staden som en dag inte längre kommer att finnas heter det, men det är bara en av många anledningar till att man vill besöka denna intressanta och vackra stad.

Häpnadsväckande Venedig är inte bara vacker och väldigt annorlunda, då det är en stad utan riktiga gator, utan ett historiskt centrum. Staden är bokstavligen omringad av vatten och den består av mer än 100 små öar. Under 1900-talet sjönk Venedig 23 centimeter och den börjar nu tippa åt öst. Låter det läskigt? Det är det faktiskt inte och du kommer att bli förvånad över hur en stad kan fungera som den gör med nästan endast båtar som transportmedel. Staden är känd som en av de mest romantiska, och bland de smala gränderna hittar du pampiga kyrkor från 1400-talet, en enastående arkitektur och 417 broar. Det finns många fantastiska platser att besöka under din resa till Venedig och det kan vara bra att ha i åtanke att det är en stad med mycket turister, så passa på att köpa biljetter till sevärdheter i tid.

Förtrollas bland vatten och intressanta historier

Tappa bort dig bland broar, gator, gondoler och kanaler under din resa till Venedig

I Italiens mytomspunna stad finns mycket att se och det är kanske därför det är så otroligt populärt att åka dit - varje dag besöker 60 000 personer staden, lika många som faktiskt bor i staden! Venedig är känd för många olika attraktioner, de har som tidigare nämnt hela 417 vackra broar, varav 72 stycken är privata. Dessa broar har ofta inte heller några trappsteg, pågrund av att man ofta red runt på häst i staden förr i tiden. Den urgamla staden har också de smalaste gatorna i världen. Gatan Ramo Varisco är bara 53 cm bred, så det gäller att spänna in magen om man ska ta sig igenom där. Gatorna är smala och ofta rätt ologiskt byggda, just på grund av att man ofta färdades på kanalerna, och gick in till byggnader den vägen. Det rekommenderas därför att ta sig runt på vattnet under resor till Venedig. Det kanske inte kommer som en överraskning att vi kan rekommendera att ta en tur med de fantastiska gondolerna i Venedig. Visste ni att det sägs att om man åker med sin käraste i en gondol och kysser varandra under varje bro kommer kärleken att vara för evigt!

Markusplatsen i hjärtat av Venedig kallas för “Europas salong” och är ett enastående vackert torg mitt i staden. Det finns så mycket fantastiska saker att upptäcka här att man hade kunnat spendera fler dagar här. Enastående Markuskyrkan, Dogepalatset och Correr Museum. Kyrkans fasad härstammar från 1000-talet och är ett mästerverk i sig som man vill se med egna ögon. Till vänster om kyrkan hittar ni klocktornet campanilan som slår varje heltimme. Slå er ner för att ta del av det livliga torget, men kom ihåg att din cappuccino kanske är något dyrare här än i resten av staden. Bör också nämnas att torget under högvatten och under svalare månader ofta svämmar över. Är ni ute efter ett mindre torg, bege er till Campo Santa Maria Nova, där kan ni dricka espresso i lugn och ro under er resa. Om du älskar Italien lika mycket som TravelBird kan du även göra en resa till Milano eller passa på att göra en underbar resa till Florens. Om du istället är ute efter sol och bad under din semester gör en härlig resa till Sardinien eller underbara Sicilien!

Italienska köket i Venedig

Italiensk mat är älskad världen över och det är kanske inte helt oförståeligt

Vi alla drömmer om italiensk mat i tid och otid, och vart annars än i själva Italien kan våra drömmar slå in? Njut av en matupplevelse ni sent kommer att glömma. Det finns några specialiteter ni inte får missa under era resor till Venedig. Något som de älskar är Sarde in saor, alltså sardiner i sötsur sås med lök, pinjenötter och russin. Låter kanske konstigt, men påstås vara en fantastiska matupplevelse. Vermicelli är också en populär rätt, med nudlar och svart bläckfisk. Ni får inte heller glömma att ropa in en Baccala Mantacata, som är torsk tillagad med olivolja, vitlök och persilja blandat till en härlig röra. Är ni sötsugna efter detta är italienska tiramisun ett utmärkt alternativ. Efterrätten med mascarpone-ost, kaffe, kakao och marsalavin.

Detta visste ni inte om Venedig

Det är alltid mer än vad ögat kan se och låt oss berätta mer om Venedigs charm

Om man verkligen vill lära känna en stad krävs det mer än några vändor på stadens museer, gator och lokala restauranger. Visste ni att:

  • Brevbärare blir ofta förvirrade i staden då husen inte när numrerade som man vanligtvis tänker. De är numrerade efter distrikt och inte vilken gata de ligger på. Lättaste sättet att ta sig runt på är faktiskt att försöka sätta sin destination i relation till någon känd plats i staden.
  • Det finns ca 350 gondoler i Venedig, det flesta är ca 11 meter långa och väger runt 600 kg, det är inga små rackare vi pratar om här. De görs också med 8 typer av olika träslag och vänstra sidan är högre än den andra.
  • Ni kanske också minns från filmen Casanova, att staden är känd för sina maskerader och karnivaler? “The Carnival of Venice” är en världskänd karnival och startades redan år 1162. Det finns tre olika typer av masker som folk bär under dessa tiden: bauta, moretta och larva. De kan täcka allt från halva till hela ansiktet och moretta är en oval mask i sammet som bärs speciellt av kvinnor.
Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter