3 erbjudanden

Resa till Vilnius

Med TravelBird kan du njuta av en resa till Vilnius - den vackra barockstaden och arkitekturens himmelrike.
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Ett besök i Vilnius är som en lektion i medeltidens arkitektur. Flyg till Vilnius för att skåda vackra monument och ståtliga byggnader som bevarats från medeltiden.

Med TravelBird får du uppleva en resa till Vilnius, Litauens huvudstad med en halv miljon invånare. Vilnius, döpt efter floden Vilnia, representerar ett av Europas största kulturella centrum. Här kan du beundra medeltida kyrkor och byggnader i barockstil. Staden, känd för sin fascinerande byggnadskonst, är med på UNESCO:s världsarvslista och bjuder på mycket historia. Vi rekommenderar att utforska staden till fots och njuta av sevärdheterna Vilnius har att bjuda på. Föreställ dig ett liv under medeltiden och smaka på den goda ölen som litauerna är så stolta över. Låt dig charmas av de mysiga gatorna och idylliska butikerna som erbjuder Europas bästa keramikkonst. Vilnius, även kallad ‘barockens arv’, är staden med en magisk utstrålning du inte vill missa. Med TravelBird får du uppleva en minnesvärd stadssemester i Vilnius. Om du vill besöka andra spännande städer i Europa, gör en resa till Sevilla, besök den härliga kuststaden Pula eller gör en resa till Antwerpen.

Arkitekturens paradis

En resa till Vilnius är som en resa tillbaka till medeltiden. Här hittar du en av de största medeltida stadsdelarna i Europa.

Gamla staden i Vilnius är ett perfekt exempel på välbevarade byggnader från medeltiden. Med TravelBird får du besöka stadsdelen med historisk betydelse och gå på gatan som en gång ledde utländska resenärer till det litauiska slottet. En semester i Vilnius innebär ett stort antal sevärdheter och vackra byggnader du inte bör undgå. Gamla staden, även kallad ‘hjärtat av Vilnius’, är definitivt en plats värd att besöka. Här hittar du den största delen av stadens fantastiska monument och konstruktioner. Hela 28 kyrkor befinner sig i denna stadsdel. Spendera en dag bland Gamla stadens 74 kvarter och 70 gator fullproppad med söta kaféer och mysiga restauranger. Väl på Gamla stadens huvudgata, Pilies gatvė, råder vi dig att besöka en linnebutik och spana in det lokala hantverket.

Listan över vackra byggnader du inte får missa är lång. Besök Vilnius mäktiga katedral som byggdes på 1700-talet eller ta en titt på Vilnius universitet som grundades 1579. Besök Gediminas torn, det enda som finns kvar av slottet som byggdes under storfursten Gediminas tid. Väl uppe kan du kika ut över Vilnius. Glöm inte att besöka Vilnius ‘Tre kors’, det vita monumentet från 1600-talet som är beläget på en av de sju kullarna som omger staden. För en magisk utsikt över staden bör du besöka det 326 meter höga TV-tornet, som en gång var det viktigaste området i kampen om landets självständighet. Idag bjuds det på en trevlig åktur upp i kafét som roterar och bjuder på en panoramisk vy över staden.

Mirakelporten och sagoslottet

Beundra Litauens mest berömda renässansmålning och besök den heliga porten med magiska krafter.

‘The Gate of Dawn’, även kallad ‘Gryningsporten’, är en attraktion som ingen bör undgå under sin vistelse i Vilnius. Besök porten och be om ett mirakel. Med oss kan du besöka ‘Gryningsporten’, den gamla stadsmuren från 1500-talet, som representerar den heligaste och mest historiska platsen i Vilnius. Här hittar du ett makalöst kapell och ett fascinerande helgonaltare, samt den berömda ikonen av Jungfru Maria. Beundra religiösa konstverk som skapades för att välsigna staden och föreställ dig hur muren skyddade Vilnius mot fiender. Ta del av historier om den heliga porten som straffade skurkar och botade sjuka. Glöm inte att be om ditt eget mirakel! Från huvudstad till sagoland. 31 km från Vilnius hittar du slottet i Trakai. För att ta dig dit bör du promenera över den långa träbron som förbinder fastlandet med ön. Gör en resa till Litauen och besök slottet som började byggas på 1400-talet och lär dig om landets forna härskare. Ta del av historiska utställningar och läs om landets storhetstid, samt fascineras av det mäktiga slottet vars ursprungliga grunder bevarats. En resa till Vilnius är en intressant lektion i historia!

Om du reser med familjen råder vi dig att åka till ‘Vichy vattenparken’. Parken har ett polynesiskt tema och erbjuder något för alla familjemedlemmar. Rutschbanor och simlektioner för de små, spabehandlingar för de vuxna och god mat för hela familjen är vad du hittar här. Inte nog med det - i Vilnius finns även andra aktiviteter som lämpar sig för en perfekt familjesemester. Åk till ‘Dino Entertainment Park’ för att skåda verklighetstrogna dinosaurier eller besök ‘Uno Park’, äventyrsbanan som erbjuder skoj för alla åldrar.

Ölsorter och potatis i mängder

Välkommen till landet med mer än 50 olika ölsorter och traditionell husmanskost som du kommer vilja äta mer av.

En resa till Vilnius innebär underbara rätter med ingredienser från naturen. Lokala grönsaker och frukter, bär och svamp från skogen samt hemgjord sylt och färskpressad juice är vad du hittar i det litauiska köket. En fartfylld dag bland sevärdheter kräver matpauser för att orka. Matkulturen i Vilnius består av traditionell husmanskost med inslag från den baltiska och ryska kulturen. Här äts det potatis nästan dagligen och vi råder dig att smaka på “Zeppelinare”, potatisknyten med kött. Soppor anses vara nyckeln till ett gott liv med god hälsa och den mest populära är den kalla rödbetssoppan. Köttälskare bör definitivt smaka på “kugelis”, “vedarai” och “skilandis” för en riktig litauisk upplevelse. Ett besök i Vilnius är även ett besök i ölens land. Här hittar du tiotals olika ölsorter som lokalbefolkningen är så stolt över. Öl har länge tillverkats i det flesta hemmen och hemligheten bakom den goda ölen har gått vidare från generation till generation. För en mysig upplevelse råder vi dig att besöka ‘Busi Trečias’, huvudstadens miniatyr-bryggeri, för att smaka på de olika ölsorterna. Den modigare typen bör även smaka på den hemgjorda vodkan!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter