1 erbjudande

Resa till Warszawa

Chokladsalonger, prisvärd gastronomi eller spännande undergroundklubbar - under en resa till Warszawa med TravelBird finns det mycket att välja på.
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Polens huvudstad bjuder på underhållning dygnet runt och landets generellt låga prisnivå ger dig mycket för pengarna.

Vandra runt i Polens färgsprakande huvudstad Warszawa och se Chopins födelsestad - att upptäcka miljön som inspirerade till ‘Nocturne’ är något alldeles speciellt! Warszawa är en stad full av kontraster, där gammalt möter nytt och nattklubbarna är lika extrema som konstmuseerna är intressanta. Den gamla stadsdelen består av vackra byggnader medan andra delar är betydligt mer influerade av grunge och påminner om Berlin. Det är en perfekt stad att besöka då man kan lyxa till sin semester utan att det kostar för mycket! Kanske du vill komma bort en helg efter sommaren - planera in underbara höstresor!

Höjdpunkter i Warszawa

Resor till Warszawa har mycket att bjuda på och det kan vara svårt att veta vad man ska satsa på under en helg. Här hittar du några av TravelBirds bästa tips.

Här hittar du allt från piroger till konstmuseer, så du kan enkelt välja det som lockar just dig.

  • Museum of Modern Art - Modern konst när den är som bäst. Ett fräscht och nyrenoverat museum som bjuder på omväxlande och spännande utställningar. Varför inte se efter vad som är aktuellt under din resa till Warszawa?
  • Zapiecek - Små smörstekta piroger fyllda med ost, svamp eller kött är en av Polens absolut godaste specialiteter. Passa på att äta Warszawas bästa pierogi på Zapiecek, där du har en mängd olika degknyten att välja på.
  • Gamla Stan - Under Andra världskrigets bombades stora delar av Warszawa och i de förstörda stadsdelarna hittar du således mer nybyggda hus, medan de gamla staddelarna som klarade sig är fulla av vackra byggnader med mysiga restauranger och caféer.
  • Palace of culture and science - Polens högsta byggnad beundras bäst utifrån och palatsets vackra gamla ryska arkitektur imponerar på de flesta. Ta en promenad i parken som omger byggnaden och upplev den påkostade gotiska arkitekturen. Se till att boka en tur för att få njuta av den panoramiska utsikten från tornets terrass trzydziestka, på 30:e våningen.
  • Banjaluka - Här hittar du Warszawas bästa balkanmat, som dessutom serveras i mer än generösa portioner. Njut av fantastiskt vällagade rätter som varieras dagligen. På fredagar och lördagar bjuds restaurangens gäster dessutom på livemusik.

Äta och dricka i Polen

Warszawa är fullt av mysig caféer och restauranger, med allt från mer traditionella ställen till hipsterbetonade kaffebarer.

Ät traditionella pirogi eller prova klassisk polsk husmanskost - en resa till Warszawa har mycket att bjuda på! Vid första anblick kan det polska köket verka skrämmande. Kött, kål och mycket rotfrukter i allmänhet kanske inte låter som det vi allra helst lyxar till det med. Men faktum är att du ofta får mycket vällagad mat, särskilt i en storstad som Warszawa. Prova äkta husmanskost som bigos, en så kallad jägargryta med surkål, eller pirogi, prioger fyllda med ost eller kött. Även cafékulturen blomstrar i Warszawa, oavsett om du känner för bakverk eller specialkaffe så lär du hitta något som faller dig i smaken efter att ha spatserat runt i staden. Saknar du inspiration? Då kan TravelBird rekommendera ett besök på café Wawel för en härlig chokladupplevelse, eller varför inte prova på Christian’s baker house för smaskiga bakverk?

Nattliv i Warszawa

Warszawa är känt för att ha ett brett utbud av nattklubbar och dansgolv. Exklusivt, stilrent eller grunge - vad passar dig?

Warszawa som stad är hyfsat utspridd, vilket också gäller för nattlivet, där olika delar av staden erbjuder olika sorters klubbar. På den västra sidan av floden hittar du Stara Praga och Saska Kępa, som båda är hippa nya områden med en yngre publik. I centrum, nära Palace of culture and science, hittar du istället lyxiga Platinum club eller avslappnade The Pavilions, som är fyllt av barer och restauranger. Se till att välja det område som passar ditt humör och din budget bäst. I Warszawa får du mycket för pengarna och även om det är inträde till klubben brukar slutnotan ändå inte bli särskilt hög. På ett standardställe kostar en cocktail sällan mer än 50 kronor. Om du är ute efter andra städer i Europa med ett bra nattliv och där man får mycket för pengarna ska du även göra en resa till Prag, Lissabon eller varför inte göra en härlig resa till Budapest!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter