1 erbjudande

Resa till Wien

Läcker musik och rik historia, en resa till Wien gör ingen besviken. Se vad TravelBird har att erbjuda och lockas av resorna!
Se mer:
Utvalda filter:
1 erbjudande
Filter Återställ

Sachertårta, Freud och Mozart. Wiens kultur och historia är lika levande idag som för 100 år sedan.

Wien är en stad full av kultur, arkitektur och fantastisk musik. Upplev elegansen på nära håll med en resa till Österrikes huvudstad, som är en musikmetropol utöver det vanliga. Ingen är obekant med den årliga nyårskonserten, men staden har mer än klassisk musik att erbjuda. Förutom traditionell opera och baletter bjuder Wien även på ett bra utbud av hippa klubbar och barer med elektronisk musik. Stadskärnan är full av pompösa byggnader, historiska och moderna kvarter om vartannat och härliga kaféer med lokala läckerheter. Resor till Wien är fullspäckade med aktiviteter för den som vill ha kulturella upplevelser på dagen och spännande musik på kvällen. Anpassa din resa efter vad du gillar - en resa till Wien har något för alla. Europa bjuder på flera spännande städer att besöka, varför inte göra en resa till Krakow eller en resa till Prag. En resa till Aten innehåller också historiska sevärdheter och spännande aktiviteter!

Kul att se i Wien

Alla städer har sina egna höjdpunkter som du inte vill missa. Nedan listar vi på TravelBird våra favoriter.

Moderna konstmuseum, autentisk österrikisk mat eller en klassisk opera - vilka av Wiens kulturupplevelser står på din bucketlist?

  • Kyssen - Ett besök i Wien borde alltid innebära ett besök på konstmuseet Oberes Belvedere, som bjuder på ett brett spektrum av spännande konst. Missa inte chansen att se den kända “Kyssen” av Gustav Klimt.
  • Klassisk Schnitzel - Att äta en riktigt frasig schnitzel är något du inte vill missa när du åker till Wien! På restaurangen Figlmüller serveras den extra god och lika stor som din tallrik.
  • Äkta Sachertorte - Wiens mest omtalade bakverk är garanterat Sachertårtan. Besök Café Sacher - där bakverket uppfanns - och njut av denna autentiska och mäktiga chokladtårta.
  • Art Nouveau - Wiens konstutbud begränsas inte till vad som finns inuti stadens museer, utan även på gatorna kan du beskåda häpnadsväckande konst. Strosa från Karlsplatz till Otto Wagner House och passa på att beundra alla vackra Art Nouveau-byggnader som kantar promenadsträckan.
  • Wienoperan - Wienoperan är högst troligt en av landets mest berömda byggnader och har en musikalisk historia som sträcker sig ända tillbaka till Beethovens storhetstid.
  • Matmarknad Naschmarkt - Den berömda marknaden Naschmarkt är ett måste på din resa till Wien. Se fram emot en gata full av spännande människor och fantastiska råvaror från hela världen. Marknaden är öppen alla dagar utom söndagar.

Wiens musikscen

Musiken i Wien består till stor del av ett brett utbud av klassisk musik - upplev kulturen som blomstrar lika mycket idag som på Johann Strauss tid.

Beethoven, Wagner, Mozart och Strauss är bara några av alla kända namn som spenderat en hel del tid i Wien, den klassiska musikens huvudstad. Oavsett om det är elektronisk techno eller Schubert i C-dur som intresserar dig, så kommer du att uppskatta Wien. Kombinationen av stadens moderna och traditionella musikscen ger Wien ett spännande uttryck, där fokus ligger på tidlös musik. Många stora namn har figurerat i Wien genom tiderna - Strauss, Wagner, Beethoven och Mozart är bara några av alla musikaliska talanger som har uppträtt på bl.a. operan i Wien. Det är alltid spännande att lära sig mer om kulturen i ett land. Varför inte testa på att åka på temaresor där ett speciellt tema står i fokus under resan. Du kanske kan hitta fler spännande resor där kultur står i fokus!

Wiens kaffehus

Gott kaffe, strudel och en bekväm stol - behövs det något mer för en trevlig kaffepaus?

Cafékulturen i Wien är både populär och klassisk och även om du ser en och annan hipster kaffebar så har de vanligaste caféerna högt i tak och är fyllda av gammaldags lyx. Oavsett om du beställer in klassiska bakverk som apfelstrudel, sachertorte eller något annat gott, är det något speciellt med Wiens kaffehus. Den nästintill pompösa inredningen i kombination med klassiska sötsaker och bra service gör caféupplevelsen till något alldeles speciellt. Här finns inte ett överflöd av datorer och mobiltelefoner, utan du dricker din kopp kaffe i en miljö som inte är helt olik den för hundra år sedan. Njut av att sitta i ett rum som mer liknar ett vardagsrum än ett café och sup in den tidlösa atmosfären, samtidigt som du smakar på ljuvliga klassiska bakverk.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter