3 erbjudanden

Resor till Algarve

TravelBird erbjuder underbara resor till Algarve - området som anses vara Portugals paradis med en härlig semesterkänsla!
Se mer:
Utvalda filter:
3 erbjudanden
Filter Återställ

Låt dig charmas av Algarves fantastiska atmosfär som inte lämnar någon oberörd… Välkommen till en av Portugals populäraste destinationer som erbjuder allt och lite till - härliga stränder, färskfångad fisk, intressant historia och magisk natur!

Portugals sydligaste region Algarve är perfekt för dig som är ute efter en avslappnande semester. Våra resor till Algarve innebär morgnar där du vaknar upp med en ståtlig havsutsikt och en värmande sol i ansiktet, dagar där du badar på puderliknande stränder med klarblått hav och kvällar där du beundrar vackra solnedgångar och njuter av romantiska middagar. Portugiser är även kända för att välkomna sina gäster med öppna armar vilket gör din eventuella semester i Algarve ännu bättre. Här finns dessutom mycket att både se och göra och TravelBirds Algarve-resor är inte populära utan orsak. Den långa kusten, den vackra omgivningen, det behagliga klimatet och det stora antalet kulturella arv gör regionen till en av Portugals mest attraktiva destinationer. Här finns många naturområden som är med på Unesco:s världsarvslista och som lämpar sig för utomhusaktiviteter för energiska personer, här finns pittoreska städer och mysiga fiskebyar att besöka samt lokala pärlor som väntar på att bli upptäckta. Så även om du trodde att Algarve är mestadels strand och sol, skall du inte glömma att regionen har en lång historia som satt sina spår. Du kan bland annat skåda gamla broar, vackra slott och fascinerande stadsmurar som stoltserar runt om i Algarve.

Utöver detta kan du vara säker på en sak - i Algarve behöver du inte gå omkring och vara hungrig. Eftersom Algarve har havet som sin närmaste granne kan du räkna med färskfångad fisk som förgyller din underbara semester i Portugal. Att regionen dessutom erbjuder mat till ett förmånligt pris gör ju inte destinationen mindre attraktiv precis. Den ståtliga kusten bidrar inte enbart till ett utomordentligt kök, utan även till fantastiska vyer som är svåra att slå. Här finner du hisnande klippor, vackra bukter och fantastiska öar som pryder den långa kusten. Algarve är utan tvekan regionen med havet nära sitt hjärta - du kan därmed räkna med friska havsvindar och magiska stunder vid den hisnande kusten som lämnar en spektakulär känsla bland alla resenärer!

Färskt och gott

Ät vad du vill och så mycket du vill - du är ju trots allt på semester!

Njut av fisk och skaldjur i världsklass under TravelBirds resor till Algarve… Du kommer inte att bli besviken!

Färskfångad fisk samt färska frukter och grönsaker beskriver Algarves kök i ett nötskal. Den fantastiska tillgången till havet är utan tvekan en av Algarves bästa sidor som attraherar miljontals turister årligen. Portugiser gillar fräscht, enkelt och färskt och hemligheten ligger ofta i förmågan att kunna krydda maten. Fisk- och skaldjursbordet i Algarve är i en klass för sig och du kommer att märka det då du besöker den vackra regionen. Hur låter en portion musslor i vitlök och olivolja? Detta är en specialitet som vi på TravelBird varmt rekommenderar. Vad tycker du om grillade sardiner? Vi garanterar att även du som inte är en stor fantast av sardiner kommer att gilla detta. I Algarve har maten det där lilla extra som får alla att ändra åsikt. Glöm inte att smaka på den portugisiska torsken som är världskänd. Det sägs att det finns mer torskrecept än dagar på året i Portugal, vilket säger sig självt om hur populär fisken är. Utöver detta kan det även vara trevligt att besöka en ordentlig fiskmarknad då du semestrar i södra Portugal. Algarve erbjuder oändligt mycket fisk, även sådana som du aldrig sett förut. Besök en lokal marknad, promenera bland portugiserna som säljer sin nyfångade fisk och bekanta dig med den fascinerande fiskkulturen som regionen bjuder på - det finns nämligen en viss charm i det hela!

Fisk är inte det enda goda i det portugisiska köket. Smaka även på ‘piri piri’ grillad kyckling eller ‘cozido à portuguesa’ som är en läcker blandning av kött och grönsaker. Om du däremot gillar bakverk bör du inte missa ‘pastel de natas’, den krämiga bakelsen rakt ut från ugnen och toppad med kanel och florsocker. Det portugisiska köket är lätt en upplevelse i sig och vi garanterar att du kommer att förälska dig i den. Det bästa av allt är att du enkelt kan ta med dig en del av köket hem till Sverige - köp en flaska med äkta portugisisk olivolja som ofta är hemligheten bakom läckerheterna och ge den svenska maten en extra “touch” då du väl är hemma!

En semester vid kusten

Spendera sköna dagar på stranden och njut av livets goda sidor.

Det härliga klimatet med över 3000 timmar sol per år och det vackra havet i blåa nyanser gör TravelBirds resor till Algarve populära bland alla soldyrkare där ute.

Algarve är en stor region som erbjuder mer än 150 stränder att välja mellan. Det sägs att Algarves stränder har ett Medelhavsklimat och en Medelhavsatmosfär, men eftersom regionen är belägen vid Atlanten passar dess stränder även för aktiva resenärer som gillar stora vågor. Vare sig du är ute efter den typiska turiststranden med häftiga vattenaktiviteter och flera restauranger, den lugnare stranden med väldigt få människor eller den typiska familjestranden där de små också kan ha roligt kan du räkna med att hitta det i Algarve. Detta är ett riktigt strandparadis som direkt ger dig den maximala semesterkänslan med den puderliknande sanden, det klarblåa havet, den värmande solen och den trevliga atmosfären. Det är stunder som dessa som vi svenskar ibland behöver för att samla nya krafter inför vardagen där hemma. Vi på TravelBird förstår detta och därför har vi plockat fram några trevliga stränder som vi vill tipsa om i Algarve!

‘Praia da Marinha’ och ‘Meia Praia’ i Lagoa samt ‘Praia de Odeceixe’ i Odeceixe är trevliga stränder dit hela familjen kan ta sig. Den förstnämnda stranden är dessutom extremt vackert och den rekommenderas ofta för fotografer som gillar att ta vackra vykort. ‘Praia da Falésia’ i Albufeira är däremot en pittoresk strand med 3 km lång kust. Här pryder ståtliga klippor strandkanten och många kommer hit för att skåda den vackra omgivningen. De aktiva resenärerna bör ta sig till ‘Praia da Arrifana’ i Aljezur där de kan surfa och dyka, medan romantiska och lugna resenärer bör ta sig till den stillsamma stranden ‘Praia de Vale Figueira’ i Carrapateira.

Glöm inte de vackra sevärdheterna

Inte bara sol och strand…

TravelBirds resor till Algarve handlar även om vacker arkitektur och historiska sevärdheter.

Lagos som befinner sig i västra Algarve har en lång historia som en av landets viktigaste handelsstäder. Historien har satt sina spår och idag kan du skåda en fantastisk fästning och vackra kyrkor i staden. Lagos är helt enkelt en perfekt stad för dig som är ute efter mer än bara en strandsemester. Albufeira som är beläget strax utanför Lagos är även en trevlig plats. Detta är mer den typiska semesterorten, men den gamla fiskebyn visar upp en mysig gammal stadsdel med små gator som är värd att utforska. Om du semestrar i Albufeira är det perfekt att delta i en dagsutflykt till historiska Lagos för att krydda till semestern.

Andra historiska platser att besöka är till exempel Sé-katedralen i Silves som byggdes år 1189 och renoverades år 1249. Det sägs att detta är Algarves mest imponerande katedral med sin vackra gotiska arkitektur. I Faro hittar du en annan kyrka som stoltserar med sina gulddekorationer. ‘Igreja de Nossa Senhora do Carmo & Capela dos Ossos’ som den heter, är belägen under en timme från från Albufeira vilket passar perfekt om du känner för att göra en dagsutflykt. Fästningen i Sagres, som också befinner sig en timme utanför strandorten Albufeira, är även den värd ett besök om du har tid. ‘Fortaleza de Sagres’ som den heter, erbjuder ståtliga vyer över kusten och dess klippor.

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter