Resor till Amalfikusten

TravelBird tar dig på fantastiska resor till Amalfikusten som erbjuder Italiens vackraste vyer och mest romantiska städer!

Erbjudanden

Välj avresedatum
1 erbjudande
Amalfikusten - Europas vackraste kust!

I Italien hittar du underbara Amalfikusten som beskrivs som en av världens vackraste kuststräcka. Amalfikusten är inte en så lång kuststräcka men den har verkligen mycket att erbjuda sina besökare! Resor till Amalfikusten innebär att du kommer få chansen att besöka några av de mest romantiska platserna i världen, äta god italiensk mat och ta del av en underbar atmosfär på de platser som finns längst kusten!

Längst med Amalfikusten hittar du många vackra platser att besöka. Du kommer mötas av mysiga byar och städer, branta berg och färgglada hus. Amalfikusten har verkligen en härlig och charmig personlighet som inte gör sina besökare besvikna! Under en resa till Amalfikusten kan du med TravelBird välja att besöka en av de vackra städerna som finns under hela din vistelse eller så kan man åka längst kusten och ta del av flera magiska platser. Amalfikusten erbjuder sina besökare fantastisk utsikt, sol och bad, god mat från de restauranger som finns och nya saker att upptäcka på alla de olika destinationer som finns längst kusten. Här kan du svalka av dig i det klara vackra havet och bada från de klippor som finns! Sandstränder finns det inte så många av längst med Amalfikusten, här hittar du istället många klapperstensstränder!

Det som kännetecknar Amalfikusten är den häftiga utsikten man får ta del av och de populära städer man kan besöka. En annan sak som kännetecknar Amalfikusten är citroner, så om du gillar citroner är Amalfikusten verkligen en destination för dig! Det växer nämligen citroner längst hela kusten och du kommer se dem på många olika ställen omkring i städerna. Citronerna gör Amalfikusten till en unik kust, och hela kusten går i temat citron då det är en stor inspiration i både matlagning och shopping! Med sin vackra gula färg och citroner stora som meloner, har det blivit en rolig detalj som kännetecknar Amalfikusten och gör den ännu mer speciell.

Amalfikusten erbjuder vackra platser att besöka

Välj en destination eller kombinera fler under din resa!

Det finns många spännande platser längst Amalfikusten som du har chansen att besöka under din vistelse!

Resor till Amalfikusten behöver inte betyda att du enbart behöver välja en destination att spendera all din tid på utan du kan även välja att åka längst kusten och besöka fler platser under din resa. Här är några av de platser du kan besöka längst Amalfikusten:

Positano - Den kanske mest kända staden längst Amalfikusten är Positano. Det är en mysig konstnärsstad med färgglada hus som är byggda längst den branta bergväggen. Positano är en av de mest romantiska platserna i världen och det är inte förvånande då staden har sin otroliga miljö och atmosfär att erbjuda sina besökare. Här hittar man vackra stränder, häftiga restauranger och flera modebutiker samt ateljéer att besöka. Amalfi - Amalfi räknas som en lite större stad längst Amalfikusten och kallas ofta för kustens centrum. Det är en bra plats att ha som utgångspunkt om man vill utforska flera delar av Amalfikusten under sin resa. Under ett besök ska man inte glömma bort att ta del av de lokala specialiteterna: Limoncello, buffelmozzarella, vin och oliver!

Minori - Om du är ute efter en lugn omgivning men ändå vill omringas av vacker natur är Minori en stad för dig! Staden är bland annat känd för vattenkvarnar och pasta! Här hittar du även en vacker sandstrand att spendera lata dagar på och Minori är en destination som passar väldigt bra för barnfamiljer. Ravello - Ravello är en liten ort som man hittar en timmes promenad i uppförsbacke från Minori. Självklart kan man även ta en buss till Ravello men är man ute efter lite äventyr så kan en promenad vara att rekommendera! Under ett besök i Ravello kan man bland annat besöka Villa Rufolo, som är en berömd trädgård. Från Ravello har man även chansen att ta del av en magisk utsikt över kusten! Vietri sul Mare - Vietri sul Mare kallas ofta för porten till Amalfikusten. Här kan du gå på vinprovning, handla keramik som säljs på många ställen runt om i staden, äta god mat och bara njuta av din vistelse i en vacker och spännande stad.

Italienska köket

Italiensk mat gör en aldrig besviken!

Pasta, pizza, mozzarella, goda viner.. Kan det bli bättre?

Valmöjligheterna är stora och det italienska köket gör en aldrig besviken! Längst Amalfikusten finns det många spännande restauranger och rätterna är lagade på bra råvaror. Resor till Amalfikusten innebär att det finns gott om skaldjur att äta då städerna ligger längst kusten! Pastan är magisk som alltid i Italien och något man måste beställa är pizza med mycket buffelmozzarella som smälter i munnen - så gott! Amalfikusten tillhör regionen Kampanien som är Italiens minsta vinområde. Många påstår att det goda vinet beror på den rika odlingsjorden som finns i denna region. Tack vare vulkanen Vesuvius har askan påverkat jorden och på så vis även hur vinet både doftar och smakar. Vinerna här är så goda och något man måste smaka på under en resa till Amalfikusten!

Upptäck ännu mer under din resa

Ta en båttur till underbara Capri!

Utanför Amalfikusten ligger den underbara ön Capri som du enkelt kan nå under din vistelse längst Amalfikusten.

Ungefär 1 timme med båt från Amalfi ligger den vackra ön och det är en härlig båttur man får uppleva på vägen dit! Capri är en ö som ofta besöks över dagen, så det är en perfekt dagsutflykt att göra. Dock kan det bli stressigt att hinna se allt så en övernattning kan vara att rekommendera - då får man även spendera mer tid på den charmiga ön! Besök Axel Munthes villa i Anacapri, vandra längs kusten eller bada från klipporna i det klara vackra havet! Capri bjuder även på underbar utsikt och har en fantastisk atmosfär att ta del av! Från staden Sorrento tar det cirka 30 minuter med båt att ta sig till ön Capri. Även Sorrento är en stad som är värt att besöka under sin resa till Amalfikusten! Sorrento är, såsom Amalfi, en större stad längs Amalfikusten och härifrån har man goda möjligheter att enkelt ta sig till många platser längst kusten. Det är en populär badort och tillhör även Italiens äldsta! Här hittar du även mysiga gator med många caféer och restauranger att välja mellan!

Resor till Amalfikusten erbjuder fantastiska platser att besöka och du kommer verkligen bli förälskad i denna charmiga kust!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter