5 erbjudanden

Resor till Andalusien

TravelBird erbjuder härliga resor till Andalusien som tar dig till några av Spaniens mest populära destinationer!
Se mer:
Utvalda filter:
5 erbjudanden
Filter Återställ

Välkommen till Andalusien - en av Spaniens mest mångsidiga och spännande regioner som erbjuder allt och lite till!

Andalusien är beläget i södra Spanien och är en av landets mest populära regioner bland ivriga resenärer. Då man tänker på Andalusien är det oftast resor till Costa del Sol och dess städer som Málaga, Benalmádena, Torremolinos, Fuengirola och Marbella som dyker upp först, men huvudstaden Sevilla bör ej glömmas. Genom våra resor till Andalusien har du chansen att utforska den varierande regionen med sin spektakulära natur, sin blomstrande kultur och sina magnifika sandstränder som erbjuder precis det du är ute efter under en semester i Spanien. I Andalusien är möjligheterna helt enkelt stora, eftersom du kan njuta av en dag på den värmande solkusten, beundra majestätiska vyer som fascinerar alla, besöka imponerande Picassomuséet, skåda historiska konstruktioner eller utforska charmiga byar och ståtliga städer.

En Andalusien-resa är en unik chans att vara med om en mångsidig semester där tråkiga stunder inte är med på agendan. Oavsett om du föredrar att koppla av på stranden, dyka in i kulturen, äta tapas i mängder eller delta i utomhusaktiviteter i den vackra omgivningen kan du räkna med att hitta något som passar just dig och din personlighet. Andalusien är en svårslagen destination och dess fantastiska semestermöjligheter lockar miljontals resenärer årligen. Ett hett tips är att besöka några av regionens mest kända attraktioner som är med på Unesco:s världsarvslista - bland annat palatset Alhambra i Granada, Cordobas historiska centrum med den ståtliga moskén samt städerna Úbeda och Baeza. Man kan även göra en resa till Sevilla och besöka katedralen.

Vad du än väljer att fördjupa dig i kan du räkna med att kunna utforska allting till hundra procent. Andalusien är utan tvekan ett resmål som erbjuder sysselsättningar med det där lilla extra. Här kommer du att hitta det som du alltid drömt om och hoppats på för att njuta av den bästa tänkbara semestern. Låt TravelBird visa vägen till en oförglömlig ledighet som ser till att du återvänder till Sverige mer avslappnad och avstressad än någonsin förut!

Köket där två hav slagits ihop

Ett svårslaget kök som garanterar positiva upplevelser.

Det sägs att Andalusiens kök är en smältgryta av olika kulturer och kokkonster. Under TravelBirds resor till Andalusien har du chansen att utforska ett spännande kök och komma fram till vad som är din egen favorit.

Regionens kulinariska sida erbjuder tusen olika smaker och du har chansen att avnjuta himmelska måltider under hela din semester i Andalusien. Enligt legenden visade romarna andaluserna hur man odlar vete och araberna lärde lokalbefolkningen hur man odlar grönsaker och frukter. Utöver detta sägs det att bland annat fenicierna och grekerna hade en inverkan på Andalusiens gastronomiska sida. Detta ledde till ett mångsidigt kök som garanterar att du aldrig behöver gå omkring och vara hungrig under din vistelse i den spanska regionen.

Eftersom Andalusiens närmaste granne är Medelhavet och Atlanten är regionen känd för sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur - ett lika lyxigt fiskbord är svårt att hitta någon annanstans! Regionen är bland annat världskänd för sin tonfisk som simmar från Atlanten till Medelhavet under sin årliga rutt, vilket gör att smaken är rik på aromer och kvalitén högre än någon annanstans i världen. Andalusien erbjuder även extremt goda jätteräkor som imponerar alla besökare, medan regionens havsanemoner är minst lika goda även om de är nästan okända bland utländska resenärer. Vi rekommenderar att besöka en ordentlig fiskmarknad om du befinner dig i Andalusien. På detta sätt har du chansen att ta del av den enorma fiskkulturen samtidigt som du bekantar dig med lokalbefolkningen. Om du till exempel råkar semestra i Marbella är en dagsutflykt till staden Cádiz ett bra alternativ för dig som gärna besöker en av Spaniens främsta fiskmarknader.

Glöm inte att satsa på en tapaskväll åtminstone en gång under din vistelse i Andalusien. Här är det vanligt att stöta på enorma menyer som erbjuder över hundra olika specialiteter. Det är även vanligt att varje “tapa” serveras tillsammans med ett passande vin!

Andalusiens kulturella sida är en lyx för människans alla sinnen

Skåda några av världens vackraste konstruktioner som förstummar alla.

Att våra resor till Andalusien innebär ett fantastiskt kök vet vi vid det här laget, men att de dessutom erbjuder så pass många arkitektoniska skatter är kanske inte lika bekant för många.

Ja, var skall man börja? Listan på vackra attraktioner kunde göras hur lång som helst, men för att du också skall hinna med andra aktiviteter under din semester har vi plockat fram några av de mest kända platserna som du inte vill missa under din närvaro i Andalusien. Palatset Alhambra är utan tvekan en av hela landets mest kända attraktioner som är beläget ca 1,5 timme från staden Málaga. Alhambra betyder “Röda Slottet” och har fått sin namn efter konstruktionens röda färg. Väl framme vid slottet får du förutom att beundra vacker arkitektur, även beundra fantastiska vyer över staden.

Palatset Alcázar som är beläget i Sevilla är en av landets mest besökta sevärdheter som från första början fungerade som en fästning. Alcázar konstruerades redan på 900-talet och visar upp fantastisk arkitektur - både på insidan och utsidan. Om himlen verkligen existerar menar många att palatset är svaret och beskrivningen på det. En dagsutflykt från Sevilla till Córdoba är ingen dum idé heller. Här kan du förtrollas av den magiska moskén som inte går att beskrivas med bara ord - den måste helt enkelt ses med egna ögon för att få den rätta uppfattningen. Mezquita, som den heter, är utan tvekan en av världens vackraste bevis islamisk arkitektur. Andra härliga platser i Spanien som man kan besöka är genom att göra resor till Costa Blanca eller varför inte göra resor till Costa Brava - det finns så många underbara platser!

Flamenco, en annan sida av Andalusiens kultur

Visste du att den världsberömda dansen härstammar från Andalusien?

Resor till Andalusien består av många attraktioner som är med på Unesco:s världsarvslista och flamencodansen är inget undantag - du finner den på den immateriella listan över mänskliga kulturarv!

Ingen har väl missat att flamenco är en spansk konstform, men att dansen har sitt ursprung i Andalusien är mindre bekant för många. Flamenco kombinerar musik, sång och dans samtidigt som den tar fram starka känslor hos alla som deltar eller ser på. Konstformen daterar tillbaka över två århundraden och anses än idag vara en stor del av den andalusiska kulturen. Flamenco har minsann utvecklats till ett kännetecken för många samfund runt om i Spanien med sin starka karaktär och spännande stämning. Detta syns i det spanska samhället på många sätt och Andalusien har ett rykte om sig att gilla fest och fartfyllda evenemang där känslor kan uttryckas i form av färgglada danser och sånger. Dessutom beskriver Flamenco även Andalusiens starka känslor för romantik och passion.

En ledighet i södra Spanien vore inte fullständig utan en traditionell flamenco show. Om du semestrar i Malága kan vi rekommendera ‘Liceo’ som är beläget i hjärtat av staden. ‘Los Gallos’ i Sevilla är en av de äldsta platserna där du kan fascineras av ett talangfullt flamencouppträdande, ‘Cueva de la Rocío’ i Granada bjuder på en minst lika imponerande show!

Kan vi hjälpa dig? Vi svarar på din fråga
Besök vårt hjälpcenter